Про нас
увійти

"Агрон" та теребовлянська "Нива" на двох забили сім голів

категорія: Футбол | дата: 09 10 2020
"Агрон" та теребовлянська "Нива" на двох забили сім голів

7 жовтня у В. Гаях відбувся центральний матч другого кола, а можливо й всього чемпіонату Тернопільської області у вищій лізі 2020 року. У гості до місцевого "Агрона" приїхала теребовлянська "Нива".

Саме ці дві команди є законодавцями мод в аматорському футболі Тернопільщини щонайменше шість останніх сезонів. У них команди з Великих Гаїв та Теребовлі здобули по три чемпіонських титули кожна, і цьогріч саме ці дві команди є головними претендентами на "золото" вищої обласної ліги. Поєдинки між цими командами завжди мають безкомпромісний характер. Цього разу колективи грали у відкритий футбол, а тому у поєдинку було забити багато голів. Незважаючи на величезні кадрові проблеми у господарів (травмовані Тараса Гром’як та Ігор Швець, дискваліфіковані Юрій Соколовський та Роман Андрієшин) виконувач обов’язків головного тренера Олег Лівіцький зумів так налаштувати своїх підопічний, що боролися за кожен клаптик поля і навіть програючи, на морально вольових "агронівці" двічі зуміли зрівнювати рахунок. Однак того дня клас суперника очевидно виявився вищим. І завдячувати найперше потрібно височенному нападнику "Ниви" Артему Корольчуку, котрому вдалося двічі відзначитися ударами головою. У першому випадку це сталося після фангової передачі Валентина Залізняка у першому таймі, а в другому – Артем забив після корнера Богдана Слоневського. Ще два голи за "Ниву" забив Роман Дацюк. Він відрив рахунок у матчі, добивши м’яча у сітку після того, як удар з пенальті партнера по команді Богдана Слоневського зумів потягнути Руслан Мазур. А перед самою перервою Дацюк забив гол у роздягальню, коли обіграв Тараса Семенця і пробив у ближню "дев’ятку".

У складі господарів теж один гравець відзначився дублем – це зробив Валентин Білик. У першому таймі він використав помилку голкіпера та оборонця "Ниви", а на початку другого Валентин вдало зіграв на підборі, коли кіпер "Ниви" Андрій Черепко відбив м’яча перед собою після удару головою Дмитра Стриєшина. Ще один гол за "Агрон" забив Віктор Ковалик, номінальний лівий оборонець вимушено діяв на вістрі атаки, і в компенсований до першого тайму час зумів відзначитися після подачі зі штрафного Русланом Луциком.

Після цієї перемоги теребовлянську "Ниву" та великогаївський "Агрон" розділяють п’ять очок, і підопічним Ігоря Харковщенка для здобуття чемпіонського титулу потрібно в двох заключних поєдинках чемпіонату здобути два очка. Хлопцям ж Олега Лівіцького, щоб надіятися на загальну перемогу, потрібно самим двічі перемогти та надіятися на дві осічки теребовлянців.

"Агрон" (В. Гаї) – "Нива" (Теребовля) – 3:4 (2:3)

7 жовтня. В. Гаїв. Сільський стадіон. +18 град.

Арбітр – Володимир Федунець (Тернопіль), асистенти – Сергій Харчук (Тернопіль), Андрій Стасюк (Ланівці).

Спостерігач арбітражу: Борис Трач (Тернопіль).

"Агрон": Мазур, Лівіцький, Пастернак-к, Коник, Семенець, Лук’янов (Пришнівський, 65), Стриєшин, Білик, Луцик, Капелян, Ковалик (Швець, 89).

"Нива": Черепко, Лойко, Любчак, Кренько, Залізняк, Макогон-к, Дячук, Дацюк (Кобеля, 90+5), Слоневський (В. Сороцький, 90+2), Олексієнко (Островський, 86), Корольчук.

Голи: Валентин Білик (34, 55), Віктор Ковалик (45+1) – Роман Дацюк (17, 45+2), Артем Корольчук (23, 61).

Попереджені: С. Лук’янов (16), Д. Коник (18), В. Залізняк (19), Д. Стриєшин (49), С. Любчак (51), І. Олексієнко (86), Т. Семенець (87), А. Пастернак (90), С. Дячук (90+2).

Джерело: АФТ

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook