Про нас
увійти

Злива голів і перша перемога теребовлянської "Ниви"

категорія: Футбол | дата: 08 07 2020
Злива голів і перша перемога теребовлянської "Ниви"

5 липня у рамках 4-го туру вищої ліги чемпіонату Тернопільської області теребовлянська "Нива" здобула першу перемогу в сезоні-2020. Було подолано завжди незручний для місцевої команди підволочиський "Збруч-Агробізнес". У цьому поєдинку було забито аж вісім м’ячів на будь-який смак, повідомляє АФТ.

Рахунок у середині першого тайму відкрив досвідчений півзахисник "Ниви" Богдан Слоневський, котрий пробив з опорної зони і м’яч після невеликого рикошету опинився у сітці воріт кіпера "Збруча" Сергія Чижа (1:0). За кілька хвилин гості відігралися. Груба помилка захисника "Ниви" при передачі голкіперу, нападник підволочиської команди Дмитро Познанський перехопив м’яча і використав свій шанс (1:1). На 35-й хвилині Олександр Музичук справа змістився в центру зону і знову після рикошету м’яч опинився у сітці воріт "Збруча" (2:1).

На самому початку другого тайму після атаки з правого флангу влучно пробив нападник "Ниви" Роман Бочак (3:1). Господарі на цьому не зупинилися і маючи перевагу в ігровому плані голом відзначився Олександр Музичук, котрий став для нього другим у матчі (4:1). За гру рукою з боку теребовлянців арбітр призначив пенальті, яке реалізував досвідчений Андрій Донець (4:2). Однак уже в наступній атаці, після невпевнених дій центральних оборонців "Збруча-Агробізнес", вразив ворота суперників дебютант "Ниви" Володимир Савошко (5:2). А крапку в матчі поставили гості. Стався пас у відрив на Дмитра Познанського, нападник "Збруча" обіграв трьох захисників і влучно пробив повз воротаря (5:3).

Загалом у першому таймі була рівна, однак господарі трішки більше пробивали по воротах і частіше були з м’ячем. Давався взнаки клас гравців "Ниви", які прийшли з професійних команд. Після їх ударів м’яч приймала на себе штанга або смугастий пролітав із хороших позицій вище воріт. У гостей зобов’язані були забивати Андрій Донець, Дмитро Познанський, але їм бракувало влучності у завершальній фазі атак. У другому таймі було дуже багато моментів у двох команд. Зокрема, гольові нагоди були в Слоневського, Бочака, Савошко, Познанського, Донця.

Підсумовуючи, зауважимо, що гра була багата на гольові моменти і напевно господарі заслужили на перемогу справедливо. Щодо гравців, то слід видзначити Музичука, Слоневського, Савошко, Познанського, Донця, старався на свій вік Даньків, також гарну гру провели Кубик і Бочак.

"Нива" (Теребовля) – "Збруч-Агробізнес" (Підволочиськ) – 5:3 (2:1)

5 липня. Теребовля. Стадіон "Колос". +30 град.

Арбітр – Ігор Гарас (Бережани), асистенти – Сергій Харчук (Тернопіль), Юрій Королюк (В. Глибочок).

Спостерігач арбітражу: Михайло Русанюк (Тернопіль).

"Нива": Шевченко (Ольховий, 84), Залізняк (Олексієнко, 53), Матушевський, Ю. Никеруй-к (Штаненко, 57), Макогон (Кренько, 68), Лойко, Музичук (Ткачук, 74), Слоневський, Савошко, Кобеля (Пономаренко, 70), Бочак (Гулюк, 70).

"Збруч-Агробізнес": Чиж, Шум-к, Альохін, Кубик, Миронюк (Паюк, 78), Лісніченко (Копцюх, 67), Даньків (Солтис, 78), Гайковий (Ємаєв, 64), Капелян, Донець, Познанський.

Голи: Богдан Слоневський (22), Олександр Музичук (35, 63), Роман Бочак (47), Володимир Савошко (75) – Дмитро Познанський (29, 84). Андрій Донець (74, з пен.).

Попередження: П. Макогон (4), Р. Бочак (26), О. Музичук (59).

Вилучений: С. Штаненко (87).

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook