Про нас
увійти

Чи проведуть фінал Кубка України з футболу в Тернополі з глядачами?

категорія: Футбол | дата: 06 05 2020
Чи проведуть фінал Кубка України з футболу в Тернополі з глядачами?

Пандемія коронавірусу внесла свої корективи, зокрема, і в футбольне життя. Призупинилися чемпіонати країн, а Євро-2020 взагалі перенесли на рік. Під загрозою опинився і фінал кубку Украни з футболу. За планом він мав відбутися 13 травня в Тернополі , однак з відомих причин, його перенесли. Достеменно невідомо, чи пройде фінальний матч за присутності глядачів, повідомляє 20 хвилин.

Ситуацію з фіналом Кубку України з футболу пояснив глава асоціації футболу області Тарас Юрик. На його думку про проведення самого фінального матчу говорити поки дуже рано, як і про те, чи буде він відбуватися без глядачів.

Матч все ж може пройти з глядачами

─ Станом на 29 квітня, важко сказати, як пройде фінал, адже для того щоби він відбувся, мають пройти ще півфінальні матчі, а вони поки ще не відбулися. Ми до кінця не розуміємо, коли буде взагалі можливість розпочати навіть не ігри, а просто колективні тренування, ─ каже пан Юрик. – Перші кроки будуть стосуватися перш за все можливості тренувань команд.

Тарас Юрик розповів, що зараз зарано говорити про будь-який сценарій фіналу кубку. Все це стане зрозуміліше лише в динаміці подій, які стосуються пандемії. Тому сам фінальний матч може пройти як з глядачами, так і без них, але поки навіть сама дата його проведення невідома.

─ Я би дуже хотів, аби він відбувся пізніше, але з глядачами. Але ми дуже пов'язані з процесами європейський кубків, тому повинні скласти спочатку відповідний графік виходу загалом футбольної Європи спочатку, для того щоби мати чіткіше розуміння як провести у нас півфінальні і фінальний матчі.

Реконструкцію завершать до 13 травня

Пан Тарас повідомив, що фінальний матч кубку України потребує відповідної підготовки стадіону. Адже його будуть транслювати не тільки в Україні і відповідно до цього стадіон має відповідати всім стандартам фінального матчу.

Комісія з Української Асоціації Футболу описала всі деталі та нюанси, які варто доопрацювати. Вся ситуація знаходиться під контролем і до 13 травня майже всі заходи з реконструкції мають закінчити, повідомив тарас Юрик.

─ Реконструкція стадіону дозволить Тернополю претендувати на серйозні матчі, навіть на товариські матчі збірної України з футболу. Це доволі сильно впливає на імідж міста та і тернопільським вболівальникам приємно буде вживу споглядати матчі такого рівня, – розповів пан Юрик. ─ Завжди Кубок України проходив у великих містах і Тернопіль ніхто не розглядав, як місто, в якому може відбутися подібний матч. Це однозначно історична подія для Тернополя і тернополян, тому я вважаю, що матч повинен пройти з глядачами.

Нагадаємо, що в півфіналі кубку України київське Динамо зустрінеться з Минаєм із однойменного села в Закарпатській області, а Маріуполь зіграє проти Ворскли з Полтави.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook