Про нас
увійти

"Збруч-Агробізнес" здобув першу перемогу в 2020 році

категорія: Футбол | дата: 12 03 2020
"Збруч-Агробізнес" здобув першу перемогу в 2020 році

11 березня, на стадіоні Тернопільського національного педагогічного університету спаринг провели студентський чемпіон Європи 2019 року ФК "Тернопіль-ТНПУ" з четвертою командою вищої обласної ліги за підсумками минулого сезону – "Збручем-Агробізнес" з Підволочиська. Гості святкували мінімальну перемогу – 2:1, повідомляє АФТ.

Якщо студентська команда з Тернополя ще з кінця січня знаходиться в тренувальному режимі і вже до звітного поєдинку провела два спаринги та взяла участь у кубку ректора (зіграла на турнірі три поєдинки), то для "Збруча-Агробізнес" контрольний матч з ФК "Тернопіль-ТНПУ" став першим у 2020 році.

Склад гостей з Підволочиська був наступний. Місце у воротах зайняв Сергій Чиж, пара центральних оборонців – Вадим та Ярослав Альохіни (потенційні новобранці команди, які мають досвід виступів у першій і другій лігах чемпіонату України за стрийську "Скалу"), справа діяв Павло Данилюк, зліва – Ярослав Миронюк. В опорній зоні півзахисту виступали – Олег Кубик та Ігор Лісніченко ("Поділля" Хмельницький), піднападником грав Андрій Капелян. На флангах півзахисту діяли – Ростислав Чиряк (зліва) і вихованець вінницького футболу Дмитро Пачевський (справа). І на вістрі атаки був Володимир Гайковий.

Незважаючи на різну фізичну готовність команд, футболісти "Збруча" показали доволі пристойний рівень гри. Саме вони на 34-й хвилині першими відкрили рахунок. Дмитро Пачевський пройшов правим краєм та зробив прострільну передачу, яку в один дотик, ударом під поперечину замкнув Ростислав Чиряк (0:1).

У перерві тренери гостей з Підволочиська зробила одразу шість замін. На поле вийшли три потенційні новачки – місцевий вихованець Віталій Солтис, Сергій Готка з ФК "Дорофіївки" – учасник чвертьфіналу Ліги чемпіонів Тернопільщини сезону-2019/20 та Ілля Плахотний з хмельницького "Поділля". Заміни не відбилися на загальній картині гри. Хоча саме гості першими пропустили у другому таймі. Після флангової передачі зліва перекинув м’яча через голкіпера "Збруча-Агробізнес" молодий Іван Нога (1:1). Однак все ж крапку в матчі поставили футболісти з Підволочиська. Гол-красень потужним пострілом метрів із 35-ти у самісіньку "дев’ятку" вдався опорному півзахиснику Ігорю Копцюху, котрий вийшов з лави запасних (1:2).

Окрім забитих голів, варто відзначити активні дії Андрія Капеляна, котрий в одному випадку небезпечно пробив з середньої відстані, гострим був його удар і з штрафного. Дещиці не вистачило Ростиславу Чиряку, щоб замкнути дальню стійку, а Богдан Коза пробив прямо в руки голкіперу господарів.

Команди виступали в таких складах:

ФК "Тернопіль-ТНПУ": Вольницький – Чубатий, Гаврилюк, Рудзевич, Валах – Мостовий, Засєдко, Грегуль, Нога – Федчишин, Голодрига. На заміну виходили: Омаров, Волошин, Сисюк, Лилик, Шевчук, Возний.

"Збруч-Агробізнес":  Чиж – В. Альохін, Я. Альохін, Миронюк, Данилюк – Кубик, Лісніченко, Пачевський, Чиряк, Капелян – Гайковий. На заміну виходили: Копцюх, Солтис, Шум, Готка, Коза, Плахотний.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook