Про нас
увійти

У Васильківцях теребовлянська "Нива" мінімально перемогла "Агрониву"

категорія: Футбол | дата: 27 09 2019
У Васильківцях теребовлянська "Нива" мінімально перемогла "Агрониву"

25 вересня матч 4-го туру фінального етапу вищої ліги чемпіонату Тернопільської області пройшов у Васильківцях (Гуятинський район), де на чудовому футбольному полі надзвичайно видовищну гру продемонстрували заводська "Агронива" та теребовлянська "Нива", повідомляє ФФТО.

Вже на старті матчу номінальні гості з Теребовлі зуміли відзначитися завдяки індивідуальним діям Тараса Гром’яка. Він розпочав комбінацію, обігрався з партнерами (Григорієм Баранцем та Олегом Никеруйом) і сам завершив вихід віч-на-віч з голкіпером "Агрониви" Денисом Хвалицьким (0:1). У цьому епізоді не зовсім вдало зіграли оборонці заводської команди.

Десь з 20-ї хвилини футболісти "Агрониви" перехопили ініціативу і створили ряд небезпечних моментів. Так, Віталій Бурко зробив передачу з правого флангу, а нападник заводської команди Артем Пилипенко з воротарського майданчика не зумів переправити м’яча в сітку воріт. На 34-й хвилині номінальні господарі поля таки зуміли відзначитися, однак асистент арбітра в цьому випадку зафіксував офсайд. Після передачі зліва Віталія Іваськіва, ударом в один дотик м’яча у ворота суперників переправив Артем Пилипенко, однак взяття воріт не було зафіксовано через положення поза грою. А ближче до завершення першого тайму свій шанс не використали теребовлянці. Тарас Гром’як поборовся на фланзі, відпасував на Олега Никеруя, той переадресував м’яча на Ігоря Олексієнка, котрий вийшов віч-на-віч, однак переграти Дениса Хвалицького не зумів.

На початку другого тайму арбітр матчу призначив у ворота "Ниви" пенальті. Опорний півзахисник теребовлянців Павло Макогін збив Артема Пилипенка. З "точки" капітан "Агрониви" Юрій Заставецький був влучний (1:1). Заводчани отримали друге дихання і спершу Георгі Салія, а потім двічі Віталій Іваськів не зуміли відзначитися з вбивчих позицій. А далі спрацювало правило не забиваєш ти – отримуй гол у відповідь. Теребовлянці спіймали суперника на контратаці. Тарас Гром’як на фланзі уникнув підкату від Владислава Іванова, обіграв Юрія Соколовського і віддав передачу на Григорія Баранця, котрий з-під Ярослава Алексевича точно пробив (1:2).

У час, що залишався заводчани намагалися нагнітати, навіть були близькими, щоб уникнути поразки (хороший момент мав Юрій Савка), однак надійно зіграв кіпер "Ниви" Віктор Ольховий та й його партнери віддавали всі сили, щоб святкувати перемогу.

"Агронива" (Заводське) – "Нива" (Теребовля) – 1:2 (0:1)

25 вересня. Васильківці. Стадіон "Поділля". 300 гл. +17 град.

Арбітр – Віталій Буняк (Бережани), асистенти – Олег Мімнонов (Тернопіль), Тарас Андрущак (Коропець).

Спостерігач арбітражу: Олександр Циганков (Тернопіль).

"Агронива": Хвалицький, Заставецький-к, Алексевич (Савка, 84), Іванов, Соколовський, Бурко, Дурай, Намуйлик (Комлєв, 90), Салія (Новачинський, 82), Іваськів, Пилипенко.

"Нива": Ольховий, Шаповал, В. Сороцький, В. Кузів (Р. Кузів, 55), Макогон (Кренько, 55), Голованьов, Олексієнко, Б. Баранець, Г. Баранець, О. Никеруй-к (Бегашов, 85), Гром’як.

Голи: Тарас Гром’як (6), ЮрійЗаставецький (55, з пен.), Григорій Баранець (68).

Попереджені: Ю. Заставецький (13), Т. Гром’як (23), П. Макогон (53), В. Іваськів (67), Я. Алексевич (69), Р. Голованьов (74).

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook