Про нас
увійти

"Агрон-ОТГ" - володар кубка Тернопільської області!

категорія: Футбол | дата: 25 08 2019
"Агрон-ОТГ" - володар кубка Тернопільської області!

24 серпня тернополяни не тільки відзначали День Незалежності України, а й стали свідками грандіозного футбольного дійства, яке проходило в Тернополі на центральному міському стадіоні в рамках святкування 110-річниці тернопільського футболу.

Першою частиною дійства стало нагородження головою Федерації футболу Тернопільської області Тарасом Юриком кращих команд і кращих футболістів Дитячо-юнацької футбольної ліги Тернопільщини сезону-2018/19. Нову футбольну форму, м’ячі, грамоти та цінні подарунки отримали найкращі з найкращих – команди двох ліг (вищої та першої) і двох вікових категорії (U-15 та U-17).

Красиві призи не залишили байдужими юних футболістів, які ще довго фотографувалися біля імпровізованої флеш-зони, згодом мали змогу подивитися футбол у виконання дорослих команд, а в перерві насолоджуватися смаколиками з футбольною символікою.

Далі урочистості продовжилися презентацією брошури під символічною назвою "Літопис тернопільською футболу". Її автори стисло переповіли про всі найвагоміші події в житті тернопільського футболу від першого матчу, який відбувався далекого 1909 року в Тернополі між місцевими командами "Поділля" та "Креси" (до речі, той поєдинок проходив на тому ж місці, де відбувався фінал кубка області 2019 року) і до сьогодення – про найвагоміші перемоги і прикрі поразки, про тернополян, які зробили найбільший вклад у розвиток футболу ,а  також представлено чималу кількість унікальних світлин.

А далі розпочавя його величність футбол – фінальний матчу кубка Тернопільської області між двома найсильнішими аматорськими командами Тернопільщини – теребовлянською "Нивою" та великогаївським "Агроном".

Головний тренер теребовлянців Сергій Задорожний застосував доволі цікаву тактичну розстановку з двома латераллі, які закривали обидві бровки – праву і ліву та наситивши одразу чотирма футболістами центр поля. До того ж "Нива" починала матч з двома нападника, чого не практикує жодна аматорська команда Тернопільщини. Отож, місце у воротах зайняв досвідчений капітан Микола Плетеницький. Пару оборонців склали Владислав Сороцький та Сергій Шаповал, праву бровку закривав Віталій Кузів, ліву – Руслан Голованьов. В опорній зоні півзахисту зі стартових хвилин грав Павло Макогон. Троє гравців у середині поля діяли з акцентом на атаку. Це – Ігор Олексієнко (при обороні допомагав Кузіву), Богдан Слоневський (при атаках суперника зміщувався вліво на допомогу Голованьову), а чистим атакувальним хавом зіграв наддосвідчений Григорій Баранець. І в нападі грала пара форвардів – Тарас Гром’як та Олег Никеруй.

Дещо здивував і головний тренер "Агрона" Роман Курдупель, котрий не випустив на поле свого лідера, майстра штрафних ударів, досвідченого Ігоря Вонса, застосувавши оборонну тактику з двома опорними гравцями в півзахисті та одним атакувальниим хавом. Отож, місце у воротах зайняв Іван Рогаль, пару центральних оборонців склали – Андрій Пастернак та Олег Лівіцький, крайні захисники – Дмитро Коник (справа), Віктор Ковалик (зліва), опорні хави – Арсен Кривобедрий та Сергій Лук’янов, атакувальний півзахисник Валентин Білик, крайні хави – справа Тарас Червонецький, зліва Руслан Луцик). І в нападі діяв кращий бомбардир чемпіонату області Назар Процик.

Матч, як і передбачалося, тримав інтригу від першої і до останньої хвилини. У великій мірі на його перебіг вплинуло вилучення вже на 13-й хвилині голкіпера "Ниви" Миколи Плетеницького (фол останньої надії). Чисельну перевагу "Агрон" втілив перед самою перервою. Руслан Луцик виконав навісну передачу з правого краю (перед тим помінявся флангами з Тарасом Червонецьким), не зовсім впевнено зіграв на виході голкіпер "Ниви" Віктор Ольховий і досвідчений Сергій Лук’янов ударом головою переправив м’яча у сітку воріт.

В подальшому, як одна, так і інша команди мали чимало нагод, що відзначитися (Гром’як, Никеруй, Слоневський – з боку "Ниви", Червонецький, Процик, Білик – в "Агрона"), однак надійна гра в обороні стала наслідком того, що глядачі в цьому захоплюючому поєдинку більше голів не побачили.

По завершенні матчу представники обласної федерації зробили на красені-кубку наліпку "Агрон", як переможця кубка області 2019 року. А далі розпочалася урочиста церемонії нагородження, в якій взяли участь голова Федерації футболу Тернопільської області Тарас Юрик та голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.

Отож, "Агрон" вперше в своїй історії став володарем кубка Тернопільської області! Усі його гравців та керівництво клубу отримали красиві медалі зі спеціальним гравіруванням "Володар кубка області 2019 р.", виготовленими саме під цей захід. А апофеозом свята стала мить, коли капітан переможців Андрій Пастернак з рук Тараса Зіновійовича Юрика приймав кубок, під звуки всесвітньо відомого хіта "We Are The Champions" (група "Queen") на учасників спортивного дійства з імпровізованих пушок посипалася маса конфетті. Закінчувалося святкування масштабною фотосесією та традиційним у таких випадках шампанським з кубка-переможців.

"Нива" (Теребовля) – "Агрон-ОТГ" (В. Гаї)

24 серпня. Тернопіль. Тернопільський міський стадіон. 3000 гл. +25 град.

Арбітр – Андрій Ющишин (Тернопіль), асистенти – Володимир Федунець (Тернопіль), Ігор Брик (Чортків).

4-й арбітр: Артем Трач (Тернопіль).

Спостерігач арбітражу: Олександр Найко (Тернопіль).

"Нива": Плетеницький-к, В. Сороцький, Шаповал, Голованьов, В. Кузів, Макогон (Ольховий, 16), Слоневський, Олексієнко, Г. Баранець (Р. Кузів, 81), О. Никеруй (Бегашов, 62)., Гром’як.

"Агрон": Рогаль, Пастернак-к, Лівіцький, Лук’янов (Вонс, 60), Ковалик, Коник (Скобляк, 46), Кривобедрий, Білик (Дімітрієв, 83), Червонецький (Гаврилюк, 87), Луцик (Ковалевський, 81), Процик.

Гол: Сергій Лук’янов (42).

Попереджені: В. Білик (31), Д. Коник (40), Б. Слоневський (42), Г. Баранець (59).

Вилучені: М. Плетеницький (13), Б. Слоневський (після фактично завершення матчу).

Джерело: ФФТО

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook