Про нас
увійти

Анонс матчів 12-го туру Вищої ліги чемпіонату Тернопільської області з футболу

категорія: Футбол | дата: 14 08 2019
Анонс матчів 12-го туру Вищої ліги чемпіонату Тернопільської області з футболу

Пропонуємо до Вашої уваги анонси матчів 12-го туру вищої ліги чемпіонату Тернопільської області, які відбудуться 14 серпня.

ДЮСШ – ФК "Бережани"

14 серпня. 16.00. Бережани. Стадіон "Нива".

Арбітр – Артем Трач (Тернопіль), асистенти – Ігор Брик (Чортків), Вадим Трач (Тернопіль).

Спостерігач арбітражу: Іван Сокіл (Тернопіль).

Результат першого кола: ФК "Бережани" – ДЮСШ – 3:1.

Через те, що футбольні поля тернопільської ДЮСШ, одне – на реконструкції, а ніше готується до старту команди в Дитячо-юнацькій футбольній лізі України, команда з Тернополя домовилася свій домашній поєдинок провести в Бережанах, де власне буде більше на правах гостя, аніж господаря. Цей факт може відіграти значну роль при діях футболістів, адже для гравців ФК "Бережани" газон рідного стадіону значно знайоміший, аніж молодим тернополянам. У підопічних Андрія Яблонського теж мають місце кадрові проблеми, адже у літній перерві в чемпіонаті одразу кілька гравців основного складу залишили команду – Мостовий, Новачинський, Жига, Сиротюк, Павлусь. До приємних новин можна віднести повернення до ДЮСШ Тараса Німаша з ФК "Копичинці", всі решта новачків – молоді футболісти, який потрібен час, щоб влитися в команду. Що ж до ФК "Бережани", то для підопічних Ігоря Твардовського цей матч – це власне останній теоретичний шанс поборотися за четверте місце, яке дасть право на другому етапі чемпіонату зіграти у фінальній частині, в якій розігруватимуться медалі. Це зробити буде не просто, адже і в бережанської команди чимало кваліфікованих футболістів перейшли в інші клуби – Данилюк, Бойчук, Бодак, Вітович, Чиряк. Буде цікаво подивитися, як зіграють в очному матчі команди, склади який майже на 50 відсотків змінилися…

 

"Нива" (Теребовля) – "Збруч-Агробізнес" (Підволочиськ)

14 серпня. 17.00. Теребовля. Стадіон "Колос".

Арбітр – Володимир Ясюченя (Тернопіль), асистенти – Михайло Брик (Чортків), Роман Островський (Тернопіль).

Спостерігач арбітражу: Василь Заторський (Тернопіль).

Результат першого кола: "Збруч-Агробізнес" – "Нива" – 1:2.

Теребовлянська "Нива" на ходу, підсилилася багатьма кваліфікованими виконавцями, тому в цьому поєдинку є фаворитом матчу. Єдине, що може насторожувати тренерів "Ниви", чи витримають гравці шалений ігровий ритм, адже команді доводиться грати через три матчі на четвертий, відповідно немає достатньо часу на відновлення і ґрунтовну підготовку до наступного поєдинку. Хоча і цей факт може бути нівельований, адже наставник "Ниви" Назар Козак регулярно проводить ротацію в команді і, зважаючи на те, що в теребовлянців в обоймі є практично два рівноцінних склади (заявлено 22 футболісти), гравці, які менше мають ігрового часу в останніх поєдинках, можуть його отримати в поєдинку зі "Збручем-Агробізнес". Підволочиська команда теж суттєво поповнила свій і без того хороший склад відомими в краї футболістами (Гайковий, Данилюк, Чиряк), тому від неї можна чекати несподіванок. По ходу сезону підопічні Євгена Андрушківа вже показали, що спроможні на сенсації (відібрали очки на виїзді в лідерів вищої ліги "Агрона" і "Агрониви"), тому, однозначно, захочуть дати бій і "Ниві" у Теребовлі. Ще один фактор, який зумовить серйозне налаштування гравців "Збруча" саме на матч з "Нивою", те, що теребовлянці вибили цьогоріч підволочиську команду з обласного кубка, відповідно буде бажання взяти реванш.   

 

"Агрон-ОТГ" (В. Гаї) – "Агронива" (Заводське)

14 серпня. 17.00. В. Гаї. Сільський стадіон.

Арбітр – Олег Когут (Тернопіль), асистенти – Олег Мімнонов (Тернопіль), Віталій Сердюк (В. Глибочок).

Спостерігач арбітражу: Борис Трач (Тернопіль).

Результат першого кола: "Агронива" – "Агрон-ОТГ" – 0:0.

Дискваліфікований: Віталій Іваськів ("Агронива").

Справжньою окрасою ігрового дня має стати поєдинок у Великих Гаях. У центральному матчі 12-го туру зустрінуться лідери турнірної таблиці, команди, які обіймають два перших місця – великогаївський "Агрон" та заводська "Агронива". Тут фаворитом фахівці називають господарів поля. Команда Романа Курдупеля має стабільний склад, який не змінюється впродовж двох останніх років і практично порожній клубний лазарет. Легко спрогнозувати гравців, які в цьому принциповому поєдинку зможуть вийти на поле в складі "Агрона". Це – воротар Руслан Мазур, пара центральних оборонців – Андрій Пастернак та Олег Лівіцький (як варіант – Сергій Лук’янов), крайні захисники – Дмитро Коник (справа), Віктор Ковалик (зліва), опорний хав – Арсен Кривобедрий, пара атакувальних півзахисників – Валентин Білик і Ігор Вонс, крайні хави – Тарас Червонецький (справа), Ян Ковалевський (зліва) і в нападі найімовірніші діятиме Назар Процик. Великогаївська команда минулої неділі провела виснажливий поєдинок в аматорській лізі проти ФК "Ковель-Волинь" (1:1), тому в тренерського штабу головне завдання – підвести своїх підопічний до матчу обласного чемпіонату в оптимальних фізичних кондиціях. Заводська "Агронива" нині не в тій формі, що була в першій половині сезону. Після відновлення обласних змагань колектив з Чортківщини всі три проведених поєдинки програв. Особливо болючою була домашня поразка в минулому турі від земляків з чортківського "Кристалу" (2:6). Є значні і кадрові проблеми у наставника заводської команди Немо Шелії. Особисто коуч, який виходить сам на футбольне поле, в останніх матчах грав на уколах, тому, чи зіграє він у В. Гаях – під великим питанням. Травмований і вибув на тривалий період опорний півзахисник "Агрониви" Сергій Коломієць. До того ж ключовий футболіст заводської команди – атакувальний півзахисник Віталій Іваськів змушений буде пропустити гру у В. Гаях через дискваліфікацію. Отож, склад "Агрониви" на цей поєдинок спрогнозувати не просто. На нашу думку, це будуть такі футболісти: воротар – Хвалицький, центральні оборонці – Іванов, Тракало, флангові захисники – Алексевич (справа), Заставецький (зліва), центральні хави – Дурай, Стриєшин, Бурко, флангові півзахисники – Салія (зліва), Соколовський (справа), нападник – Шелія.

 

"Кристал" (Чортків) – ФК "Копичинці"

14 серпня. 17.00. Чортків. Стадіон "Харчовик".

Арбітр – Володимир Федунець (Тернопіль), асистенти – Олег Чемний (Коропець), Юрій Королюк (В. Глибочок).

Спостерігач арбітражу: Борис Трач (Тернопіль).

Результат першого кола: ФК "Копичинці" – "Кристал" – 2:1.

Матч у Чорткові принциповий насамперед з тренерської точки зору, адже нинішній наставник "Кристала" Ігор Шпікула в першій половині сезону тренував саме копичинецьку команду. З ним пов’язують найбільші успіхи команди останніх років, тому йому буде не просто сидіти на тренерському містку іншої команди. Але, напевно, у Ігоря Ярославовича не буде сентиментів у цій зустрічі, бо на кону три важливих очка, які вкрай потрібні чортківській команді в боротьбі із "Збручем-Агробізнес" за право грати у фінальній частину обласного чемпіонату. А те, що пан Шпікула спроможний виходити з честю з складних ситуацій, він продемонстрував в останньому турі, коли його підопічні поклали на лопатки земляків зі заводської "Агрониви" (6:2). Гості приїдуть до Чорткова теж з бажанням показати хорошу гру і добитися позитивного результату. Головний тренер команди Ігор Сливка однозначно захоче втілити в життя все те, чого свого часу його навчив Ігор Ярославович Шпікула і, довести, що він вправний учень. Сподіваються у Копичинцях і на появу свого новобранця, гренадера-нападника Івана Романчука (екс-гравець теребовлянської "Ниви"), котрий у попередньому поєдинку не зміг зіграти за свою нову команду по сімейних причинах.

Джерело: ФФТО

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook