Про нас
увійти

Ігор Гатала: "Якщо молодому футболісту довіряють, то він буде рости і прогресувати"

категорія: Футбол | дата: 10 07 2019
Ігор Гатала: "Якщо молодому футболісту довіряють, то він буде рости і прогресувати"

Нападник футбольного клубу "Нива" розповів про перебіг тренувальних зборів, дав оцінку новому сезону та поділився враженнями від перемоги збірної України U-20 на чемпіонаті світу.

— Ігоре, позаду вже третина тренувальних зборів. Наскільки важко було входити у такий режим після місячної паузи?

— Найважче на зборах — це перші дні. Потрібно увійти в режим і морально налаштуватись. Також велику роль відіграє відновлення, відпочинок і харчування. Якщо серйозно відносишся до цього всього, то навантаження сприймаються легше.

— З приходом Василя Малика тобі доводилося міняти позицію за ходом весняної частини чемпіонату. Зміщатися з флангу в центр для тебе було незвично?

— Ще на рівні ДЮФЛ доводилось грати в центрі. І зараз, в студентському чемпіонаті, переважно граю на цій позиції. Тому для мене проблем з цим не виникло.

— Вже відомі наші суперники у новому чемпіонаті. Як вважаєш, які команди будуть претендувати на лідерство?

— Гадати не буду, але думаю цього сезону, як і минуло, явного фоворита у нашій групі не буде.

— У тебе особисто є принциповий суперник у лізі?

— Ні, немає. Проти всіх команд налаштовуєшся одинаково — лише на перемогу.

— Зараз велика увага прикута до виграшу збірною України молодіжного чемпіонату світу. Слідкував за матчами? Хто з команди сподобався?

— Так, слідкував. Думаю, варто виділити не окремо когось, а всю команду. Велика заслуга тренерського штабу, який зібрав футболістів з різних команд і створив хороший колектив. Впродовж усього чемпіонату наша збірна не була фаворитом, але перемогла. За це і більшість людей любить футбол — за непередбачуваність.

— На твою думку, що потрібно молодому футболісту щоб закріпитися в основі професійного клубу?

— Насамперед — це бажання працювати та самовдосконалюватись. Також важливе ставлення тренера. Якщо молодому футболісту довіряють, то він буде рости і прогресувати. Головне — не падати духом, коли щось не вдається одразу.

Прес-служба футбольного клубу "Нива"

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook