Про нас
увійти

"Нива" здобула впевнену перемогу над хмельницьким "Поділлям"

категорія: Футбол | дата: 02 05 2019
"Нива" здобула впевнену перемогу над хмельницьким "Поділлям"

1 травня футбольний клуб "Нива" Тернопіль у 23 турі Другої ліги у виїзному поєдинку переграв хмельницьке "Поділля" з рахунком 0:3.

У порівнянні з попереднім домашнім поєдинком, тренерський штаб "Ниви" зробив дві зміни у стартовому складі. Після дискваліфікації на правий фланг оборони повернувся Валентин Залізняк. А місце правого півзахисника зайняв Максим Проців, дебютувавши у основі. Як наслідок, дебют молодого гравця можна назвати більш ніж успішним — гол плюс зароблений пенальті.

Тернополяни з перших хвилин були налаштовані на перемогу, адже серйозно завинили перед своїми прихильниками за домашню поразку від "Вереса". Так уже склалось у цьому сезоні, що "Нива" привчила своїх уболівальників до виїзних перемог.

Перший гострий момент поблизу чужих воріт організував Руслан Дедух. Проців зробив хорошу передачу вздовж лінії штрафного майданчика, але Руслан з вигідної позиції пробив вище. Незабаром на ударній позиції опинився Ярослав Кінаш, якому асистував Хохлов. Але і цього разу м'яч пройшов набагато вище.

"Розмочити" рахунок гостям вдалося у середині тайму. Усе розпочалося із вкидання аута від центральної лінії. Після серії передач, Литовченко у падінні зумів проштовхнути м'яч на хід Максиму Проціву, який не по роках майстерно обіграв голкіпера! Дебютний гол на професійному рівні!

До свистка на перерву рахунок міг бути набагато більшим. Але "Ниву" підводила реалізація. Щодо господарів, то "Поділля" у першому таймі було вкрай пасивним у атаці, вибухаючи лише зрідка. Не дарма тренерський штаб хмельничан провів одразу три заміни після перерви.

Однак і "свіжа кров" у складі суперника не допомогла їм врятуватися від розгрому. Після стартової автивності господарів, ініціатива знову цілковито перейшла до "жовто-зеленої" команди.

Подвоїти рахунок "Ниві" допомогла наполегливість Литовченка попереду. Нападник відібрав м'яч у захисника поблизу штрафного майданчика та не пожалів віддати передачу на Дедуха, який перебував у більш вигіднішій позиції. Руслан свою справу зробив, пробивши повз голкіпера — дебютний м'яч у складі "Ниви"!

Довершив розгром хмельничан уже сам Литовченко. Максима Проціва захисник "Поділля" не за правилами зупинив у власному штрафному майданчику. А нападник "Ниви" впевнено реалізував одинадцятиметровий, забивши 9 гол у сезоні.

Уже на заключних секундах зустрічі Литовченко міг оформити дубль, вириваючись на побачення з воротарем. Проте наддосвідчений капітан "Поділля" Олександр Воловик в останній момент зупинив рейд кращого бомбардира тернополян.

"Нива" втретє у сезоні обіграла "Поділля", здобувши найбільшу перемогу у чемпіонаті. Втім святкувати вікторію у Хмельницькому команді ніколи, адже від завтра розпочинається підготовка до наступного поєдинку, який відбудеться у найближчу неділю. "Нива" на виїзді протистоятиме чернівецькій "Буковині".

Друга ліга, тур 23                         

1 травня 2019, Хмельницький

"Поділля" – "Нива" 0:3

Голи: Проців (23), Дедух (62), Литовченко (79 пен.)

"Поділля": Нестеренко, Воловик, Романюк (Муляр 46), Швець, Даценко, Морговський, Ліповуз (Шаповал 84), Шпікула (Якобчук 69), Панасенков (Бабак 46), Музичук, Гладкий (Гайдаш 46)

"Нива": Механів, Залізняк (Хруставка 86), Хохлов, Дефмчук (Кохман 90+1), Герт, Мороз, Проців (Волохатий 90), Дедух (Ілюк 83), Кінаш, Гатала (Бровко 81), Литовченко

Попередження: Даценко (48), Шпікула (53), Кінаш (59), Дедух (74), Швець (75)

Вилучення: Муляр (80, пряма червона), Кінаш (80, друга жовта)

Прес-служба футбольного клубу "Нива"

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook