Про нас
увійти

Михайло Кузьма: "Завдання було ввійти до фінальної пульки і ФК "Збараж" його виконав"

категорія: Футбол | дата: 28 01 2019
Михайло Кузьма: "Завдання було ввійти до фінальної пульки і ФК "Збараж" його виконав"

Федерація футболу Тернопільської області продовжує підбивати підсумки футбольного сезону 2018 року. На черзі ФК "Збараж", який зайняв 6 місце серед колективів першої ліги. До коментаря ми запросили головного тренера команди Михайла Михайловича Кузьму:

– Завданням на сезон було потрапити до фінальної пульки першої ліги, і ми його виконали! У своїй групі стали третіми і з цим показником змагалися з найсильнішими командами ліги у фінальній частині першості. У пульці, щоби піднятися на вищий щабель, трішки не вистачило фарту, а також вплинула  коротка лавка запасних. Характерно, що в команд, які зайняли призові місця, збаразька команда забрала очки, зігравши внічию з чемпіоном – ФК "Копичинці" (0:0). На рівних грали з хоростківською "Зорею" (1:1), перемогли ФК "Вишнівець-2" (4:3). Не вистачило фарту у виїзному поєдинку в Заводському, де ми програли 0:1, хоча заслуговували на нічию. Якщо брати в загальному весь сезон, то в ігровому плані виокремив би останній поєдинок зі "Скалою-Айвою" (Скала-Подільська). Ми не лише перемогли сильного суперника (3:1), насамперед футболісти показали справді класну гру. Хтось може нам дорікнути, що програли на виїзді аутсайдеру ФК "Шумськ" (0:1). Однак той матч я б не відніс до найгірших, суперник по великому рахунку один раз серйозно перейшов центр поля і свій шанс використав, ми ж два тайми "сиділи" на воротах шумської команди, мали безліч гольових нагод, але м’яч вперто не йшов у ворота суперника.

А в цілому грою команди задоволений, хочу подякувати гравцям, усі проявилися себе з кращої сторони та виконували тренерські настанови. Не хотів би когось виділяти, адже всі були, як одна команда, а кожен окремо віддавався на полі з першої і до останньої хвилини. 

– Як оціните суддівство у першій лізі?

– До арбітражу в мене питань немає. В порівнянні з минулорічним чемпіонатом, судді підняли рівень своєї кваліфікації на щабель вище.

Оцініть організацію самого чемпіонату?

– Чемпіонат був дуже хороший, багато цікавих ігор, до останнього туру команди боролися за призові місця і прохідних матчів не було.

Можливо з Вашого боку будуть якісь рекомендації, щоб ще більш покращити саму організацію обласних змагань?

– Не бачу особливо, що можна покращити, адже все відбувалося на високому рівні. Якби на наступний сезон так було, теж би залишився задоволений. 

Вже якісь розроблені плани на сезон-2019?

– Поки з майбутнім команди нічого не відомо. Однак дуже сподіваюся, що в наступному чемпіонаті ФК "Збараж" виступатиме і покаже ще кращий результат, ніж у сезоні, що минув.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook