Про нас
увійти

Сергій Єфремов: "Три валети" зробили ставку на місцевих футболістів"

категорія: Футбол | дата: 20 01 2019
Сергій Єфремов: "Три валети" зробили ставку на місцевих футболістів"

Федерація футболу Тернопільської області продовжує підбивати підсумки футбольного сезону 2018 року. На черзі "Три валети" з Кременця, який зайняв 12 місце серед колективів першої ліги. До бліц-коментаря ми запросили головного тренера команди Сергія Єфремова.

Пане Сергію, як Ви оцінюєте виступ команди в першій обласній лізі?

– Виступ кременецької команди оцінив би на оцінку задовільно. Можна було на дві позиції в турнірній таблиці піднятися вище, але нашим футболістам не вистачило досвіду. Головне ж наше завдання було повернути місцевих вболівальників на стадіон. Намагалися в цьому напрямку працювати, зокрема, в останньому поєдинку незважаючи на пізню осінь прийшло близько 300 глядачів.

– Хто були лідерами кременецької команди?

– Ключовим нашим гравцем був Андрій Власюк. Якби не травма, то більш якіснішу гру демонстрував би Ярослав Єфремов. Загалом у нас ставка на вихованців кременецького футболу, які в силу своїх можливостей намагалися виходити на поле і показувати ту гру, яку вони вміють.

– Які матчі "Трьох валетів", на Вашу думку були вдалими, а які, навпаки, провальними?

– У сезоні до успішних відніс би матч з білокриницьким "Арсенал", у якого ми виграли 1:0, виїзний поєдинок про ФК "Тернопіль-Педліцей", який у першому колі був доволі сильним, тим не менше ми зіграли в бойову внічию (1:1). І останньому поєдинку показали хорошу гру з "Бастіоном-1427", якого перемогу (4:1). Провальними ж були дві гри – з ФК "Ланівці ОТГ-Стандарт" (1:4) та ФК "Вишнівець-2" (0:5).

– Як оціните роботу суддівського корпусу?

У порівнянні з минулим роком, кваліфікація суддів зросла. Особливих зауважень до арбітрів у мене немає.

– Як був проведений чемпіонат у організаційному плані?

– У мене зауваження і одночасно пропозиція до регламенту. Багато говорилося про популяризацію футболу в області, а маємо місце безліміт на легіонерів, тобто гравців з інших областей. Якщо у вищій лізі, це можна зрозуміти, там грають команди зі значними бюджетами, то в першій я б пропонував обмежити кількість легіонерів до чотирьох. Бо хто має фінанси, той може зібрати кращих, як з області, так і з інших регіонів і буде однозначним фаворитом. Вважаю, потрібно робити ставку на місцевих футболістів.

– Чи маєте попередні напрацювання на сезон-2019?

Є попередня домовленість з місцевою владою, що і в 2019 році команда гратиме на першість області. Кістяк команди є, мають приїхати ряд наших футболістів з заробітків, тому маємо постати боєздатним колективом. Головне, якомога раніше розпочати підготовку до сезону, а не за три тижні, як у сезоні-2018. На той час декілька гравців вже перейшли до "Арсеналу" (Білокриниця) чи колективи Рівненської області, тому важко було підібрати кваліфікованих виконавців.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook