Про нас
увійти

Тернопільські "Чемпіони" здобули "бронзу" на Міжнародному турнірі у Польщі

категорія: Футбол | дата: 17 12 2018
Тернопільські "Чемпіони" здобули "бронзу" на Міжнародному турнірі у Польщі

Третє місце на змаганнях з футболу у Польщі серед 12-річних посіли вихованці тернопільського дитячо-юнацького спортклубу "Чемпіон".

Турнір присвячений Дню Святого Миколая відбувся у містечку Новий Томашиль, що біля Познаня, минулого тижня. А участь у ньому взяли 16 юних тернополян під керівництвом тренера Станіслава Сапруна та директора спортклубу Дмитра Андрієшина.

- Протягом трьох днів змагалися виключно з польськими клубами, - пригадує Дмитро Андрієшин. – Організатори на першому етапі розділили команди по групах, після чого відбулися стикові матчі. Наші діти цієї вікової групи вперше побували на закордонних змаганнях. Щось виходило, дещо ні. Тому виграли два матчі і стільки ж програли. Але у підсумку вдалося вибороти третє місце, діти отримали медалі та пам'ятний кубок.

За словами директора клубу, у юних футболістів з Тернополя у Польщі була і нефутбольна програма з відвідуванням зоопарку, а також стадіону місцевого клубу "Лех" Познань, що виступає у найпрестижнішій лізі польського чемпіонату.

- Найперше вразила інфраструктура у сусідів, - додає чоловік. – Ми змагались у невеликому містечку з населенням 15 тисяч. У місті є сучасний ігровий зал та всі умови для розвитку футболу, тренувань наймолодших. У спілкуванні з місцевими тренерами ще раз переконалися, що у Європі ніхто не робить ставку на результат у юному віці. Найголовніше – це якісна підготовка дітей до дорослого футболу.

Крім безпосередньої участі у футбольному турнірі, представники тернопільського клубу "Чемпіон" уклали тристоронній договір про співпрацю між польським та німецьким клубом.

- Наш клуб став учасником європейської програми розвитку, - каже Дмитро Андрієшин. – Це дозволить нам проводити спільні турніри в Україні та закордоном. Тренери клубів матимуть змогу обмінюватися досвідом та їздити на стажування. Також це нові знання та поїздки для наших вихованців.

Додамо, що наразі вихованці "Чемпіона" готуються до внутрішніх турнірів до Дня Святого Миколая, які відбуватимуться у спортивних залах міста.

Джерело: 20 хвилин

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook