Про нас
увійти

Анонс матчів Вищої ліги які відбудуться 24 жовтня

категорія: Футбол | дата: 24 10 2018
Анонс матчів Вищої ліги які відбудуться 24 жовтня

Чемпіона області визначено ще кілька турів тому, однак на розподіл решти місць турнірної таблиці впливають результати матчів саме заключного, 18-го туру, який відбудеться сьогодні, 24 жовтня, повідомляє ФФТО.  

Найцікавішою безперечно буде заочна боротьба за срібні нагороди між "ДСО-Поділля" та чортківським "Кристалом". На сьогодні команда з Тернопільського району випереджає свого конкурента на два очка, але це аж не робить їх фаворитом у боротьбі за друге місце. Адже підопічні Андрія Гринченка в останньому турі зустрічаються з чемпіоном – великогаївським "Агроном". Якщо хтось може сказати, що для команди Романа Курдупеля цей матч вже немає жодного значення, то я б так не говорив. Так, у плані турнірної боротьби, поєдинок і справді для "Агрона" не важливий, але лише той факт, що цьогоріч "ДСО-Поділля" відібрало у великогаївської команди кубок і суперкубок області, наводить на думку, що "Агрон" гратиме з земляками з Тернопільського району виключно на перемогу. Тільки виграш потрібний і "ДСО-Поділля", адже навіть нічия (при перемозі чортківського "Кристалу" над заліщицьким "Дністром") відкине підопічних Андрія Гринченка на третє місце. Команди за такого розкладу матимуть однакову кількість очок (по 34), однак у чортківського колективу буде перевага в очній зустрічі : 3:0 – перемога і 2:3 – поразка (п. 7.3 "Визначення місць у турнірній таблиці").

Що ж до "Кристалу", то наперед не варто записувати іїм три очка, адже, незважаючи на те, що до них у гості приїде аутсайдер вищої ліги, матчі між командами Чорткова та Заліщиків, які б місця колективи не займали в турнірній таблиці, завжди мають безкомпромісний і не передбачуваний характер. Так, "Дністер" за підбором виконавців трішки слабший за "Дністер" і це визнають усі фахівці, однак команда має змогу залучити на гру всіх гравців, у той час, як у "Кристала" два футболіста дискваліфіковані і ще з добрих п’ять виконавців заявлені лише на аматорський чемпіонат України. Для команди з Заліщиків перемога може дозволити покинути аутсайдерський рядок турнірної таблиці, тому, варто очікувати, що підопічні Євгена Радкевича спробують завершити сезон на мажорній ноті, щоб не бути останніми.

Цікавою проглядається і боротьба за четверте місце. Його в очній дуелі розіграють ФК "Бережани" та зборівський "Колос". Диспозиція краща в зборівчан, які випереджають принципового суперника на два очка і їх влаштовує навіть нічия. Однак фактор власного поля може в цьому матчі зіграти визначальну роль на користь бережанської команди і тоді вона, у разі перемоги, випередять "Колос" на одне очко і здобуде 4 місце. А як перемагати футболісти ФК "Бережани" добре знають, адже святкували вікторію у першому колі в Зборові – 4:2.

За п’яте місце може поборотися підволочиський "Збруч-Агробізнес". Для цього йому обов’язково потрібно перемагати у гостях ФК "Вишнівець" і чекати добрих новин з Бережан у вигляді нічиєї або перемоги зборівського "Колоса". Однак, щоб виграти у Вишнівці підопічним Євгена Андрушківа требе буде дуже добре викластися. По-перше, команда з Підволочиська має дві дуже серйозних втрати у вигляді дискваліфікацій двох гравців групи атаки – кращого бомбардира і нападника Дмитра Познанського та атакувального півзахисника Богдана Кози. По-друге, "Збруч-Агробізнес" дуже невдало проводить поєдинки другого кола (єдина перемога над заліщицьким "Дністром" у восьми матчах). І, по-третє, у ФК "Вишнівець" є "зуб" і не один на підволочиську команду, адже вона в першому  колі зуміла перемогти вишнівчан у чемпіонаті, вибила їх за підсумками двох матчів з кубку області і, до того всього, влітку на товариському турнірі у Вишнівці зуміла в господарів у фіналі забрати головний кубок.  

У заключному матчі 18-го туру між тернопільськими муніципалами і ФК "Козова" теж вирішуються локальні турнірні завдання. У разі перемоги і вдалих розкладів у матчах у Вишнівці та Бережанах, козівська команда має шанс скочити навіть на 5-те місце. І по результатах другого кола вона б цього заслуговувала, адже після екватора у восьми зіграних поєдинках зазнала лише однієї поразки від "ДСО-Поділля". Можна сміливого говорити, що підопічні Бориса Палюха підуть ва-банк і гратимуть виключно на перемогу, адже нижче нинішнього 7-го місця вони не опустяться. Чого не скажеш про ФК "Тернопіль-ДЮСШ". Вихованці Андрія Яблонського, тернопільські муніципали можуть, як зберегти передостанню позицію, так і її втратити (у разі перемоги "Дністра"), так і піднятися на восьме місце (у випадку поразки ФК "Вишнівець").

Заключний тур вищої обласної ліги цікавий і в плані бомбардирських перегонів. На сьогодні лідером є Дмитро Познанський з "Збруча-Агробізнес" на рахунку якого 16 точних влучань. На два м’ячі менше у головного голеодора "ДСО-Поділля" Ігоря Швеця. І хоча суперник в останнього більш ніж серйозний – чемпіон області з дуже надійною обороною (в "Агрона" всього 9 пропущених м’ячів у 17 поєдинках), однак шанс відзначитися в Швеця безумовно буде і, можливо, навіть не один. Чого не скажеш про Познанського, котрий через перебір карток пропускає поєдинок 18-го туру проти ФК "Вишнівець" і апріорі не зможе покращити свій бомбардирський баланс.

 

ФК "Вишнівець" – "Збруч-Агробізнес" (Підволочиськ)

24 жовтня. Вишнівець. Стадіон "Вишнівець". 16.00.

Судді: Андрій Гах (Тернопіль), Владислав Русанюк (Тернопіль), Іван Сокіл (Тернопіль).

Спостерігач арбітражу: Іван Будівський (Теребовля).

Дискваліфіковані: Віктор Сайчук (ФК "Вишнівець") – Богдан Коза, Дмитро Познанський (обидва – "Збруч-Агробізнес").

Результат першого кола: "Збруч-Агробізнес" – ФК "Вишнівець" – 4:3.

 

ФК "Тернопіль-ДЮСШ" – ФК "Козова"

24 жовтня. Тернопіль. Стадіон "Топільче". 16.00.

Судді: Андрій Ющишин (Тернопіль), Андрій Шаюк (Тернопіль), Віталій Чорній (Борщів).

Спостерігач арбітражу: Василь Заторський (Тернопіль).

Дискваліфікований: Андрій Новачинський (ФК "Тернопіль-ДЮСШ").

Результат першого кола: ФК "Козова" – ФК "Тернопіль-ДЮСШ" – 1:3.

 

"Кристал" (Чортків) – "Дністер" (Заліщики)

24 жовтня. Чортків. Стадіон "Харчовик". 16.00.

Судді: Олег Когут (Тернопіль), Василь Чубарик (Тернопіль), Віталій Сердюк (В. Глибочок).

Спостерігач арбітражу: Михайло Русанюк (Тернопіль).

Дискваліфіковані: Сергій Коломієць, Святослав Дзядикевич (обидва – "Кристал").

Результат першого кола: "Дністер" – "Кристал" – 3:5.

 

"ДСО-Поділля" (Тернопільський район) – "Агрон-ОТГ"

24 жовтня. В. Березовиця. Селищний стадіон. 16.00.

Судді: Віталій Буняк (Бережани), Іван Мандзюк (Зборів), Олег Чемний (Коропець).

Спостерігач арбітражу: Михайло Чайковський(Тернопіль).

Результат першого кола: "Агрон-ОТГ" – "ДСО-Поділля" – 2:1.

 

ФК "Бережани" – "Колос" (Зборів)

24 жовтня. Бережани. Стадіон "Нива". 16.00.

Судді: Володимир Федунець (Тернопіль), Сергій Харчук (Тернопіль), Артем Трач (Тернопіль).

Спостерігач арбітражу: Олександр Циганков (Тернопіль).

Результат першого кола: "Колос" – ФК "Бережани" – 2:4.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook