Про нас
увійти

Роман Гах: "Кістяк нашої команди складають вихованці ФК "Тернопіль-ДЮСШ"

категорія: Футбол | дата: 15 10 2018
  Роман Гах: "Кістяк нашої команди складають вихованці ФК "Тернопіль-ДЮСШ"

Футбольна команда Тернопільського національного економічного університету дебютувала на всеукраїнській арені у турнірах під егідою ВФАС. Перший матч Студліги команда Романа Гаха провела у Кременці, де з мінімальним рахунком поступилася фіналісту торішнього сезону.

Завдяки кому команда ТНЕУ з’явилася на футбольному небосхилі студентських змагань України? Які завдання стоять перед "економістами" у першості? Про це і не тільки прес-служба ВФАС запитала у наставника тернополян.

- Романе Васильовичу, яким чином команда з’явилася у студлізі? Хто про це подбав та втілив ідею у життя?

- Ініціатором виступив ректор нашого університету – Андрій Ігорович Крисоватий. Саме він запропонував нам взяти участь у чемпіонаті України серед закладів вищої освіти і ми з радістю підтримали ідею. Взагалі Андрій Ігорович дуже полюбляє спорт та дбає про його розвиток в університеті. Маю відзначити, що ТНЕУ на всеукраїнській арені представляють шість команд з різних видів спорту.

- Дебют для вашої команди відбувся у Кременці, де вам протистояв фіналіст торішнього сезону ФК "Кременець-Академія". Які враження залишились від стартової гри чемпіонату?

- Відверто кажучи, враження не дуже позитивні, адже є підстави говорити про те, що судді не кращим чином обійшлися з нашою командою. Не сподобалось, що переодягалися гравці фактично на вулиці. Що стосується безпосередньо гри, то наша команда непогано виглядала на тлі фіналіста торішнього чемпіонату. Ми не боялися суперника, моментами грали не гірше. Але пенальті у наші ворота вирішив підсумок матчу. Втім, руки не опускаємо та продовжимо боротися за очки.

- Хто складає основу команди "ТНЕУ"? Чи є у складі професійні чи досвідчені гравці?

- Кістяк нашої команди складають вихованці ФК "Тернопіль-ДЮСШ". Це перспективні молоді гравці, які мають досвід виступів на юнацькому та молодіжному рівнях. Є у нас в заявці декілька футболістів з тернопільської "Ниви", але не на кожні ігри ми зможемо на них розраховувати. Головне, що наші хлопці кілька років грають разом, є порозуміння на полі, це дозволяє плідно працювати з командою.

- Крім вашого вишу, Тернопіль у Студлізі представляє команда Педагогічного університету, яка двічі ставала чемпіоном України. Як ви ставитесь до майбутнього тернопільського дербі?

– Упевнений, що це будуть дуже цікаві матчі. Команда "ТНПУ" є для нас принциповим суперником. До речі, я дуже добре знаю наставника команди Педагогічного університету Василя Івегеша. Я тренувався у нього. З великим інтересом очікую зустріч з Петровичем у якості тренерів.

- Чи є мета у команди "ТНЕУ" на цей сезон?

– Ніяких цілей у нас взагалі немає. Ми усвідомлено не ставили мету перед командою, щоб не задавити хлопців морально. Але спорт – є спорт, і в ньому завжди хочеться перемагати. Наша команда – не виняток. Будемо поступово йти від мети до мети, пробуючи перемогти у кожній наступній грі.

Прес-служба ВФАС

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook