Про нас
увійти

Тернопільска "Нива" не втримала перевагу над "Калушем"

категорія: Футбол | дата: 09 10 2018
Тернопільска "Нива" не втримала перевагу над "Калушем"

7 жовтня футбольний клуб "Нива" Тернопіль у 12 турі Другої ліги у домашньому поєдинку поступився ФК "Калуш".

Поєдинок проти "Калуша" для тернополян мав неабияке значення як у турнірному плані, так і у моральному, адже у першому колі "Нива" поступилась "Калушу" на виїзді. До того ж, два попередні домашні матчі команда програла, а тому завинила перед власними вболівальниками. На жаль, серія домашніх поразок продовжилася і поразка позбавила "Ниву" змоги підібратися до групи лідерів.

У стартовому складі тренерський штаб господарів зробив лише одну заміну, яка була вимушеною. Матч через дискваліфікацію пропускав Олексій Литовченко, якого на вістрі атаки змінив Микола Темнюк, а позицію лівого півзахисника закривав Ігор Гатала. Саме він, повернувшись в основу, на останній хвилині першого тайму відкрив рахунок красивим дальнім ударом.

Загалом протягом першої частини зустрічі обидві команди створили декілька нагод на взяття воріт. У "Ниви" активним попереду був Микола Темнюк. Здалеку намагався забити Олексієнко. Також точності забракло Андрію Герту, який замикав ближню стійку після подачі з кутового. У "Калуша" активністю попереду відзначалися Скакун та Книш, які у підсмуку і завадили "Ниві" здобути очки.

Стартові хвилини другого тайму обернулися для тернополян справжнім фіаско. Протягом дврх хвилин "Нива" умудрилася пропустити двічі. Спершу Дмитро Скакун, якого ніхто не опікав на лівому фланзі, пробив точно у дальній кут. За хвилину Данило Книш, пройшовши з м'ячем до штрафного майданчику, потужним ударом під поперечку змусив Жмурка вдруге діставати м'яч із сітки.

Отримавши перевагу у рахунку, калушани грамотно побудували оборону, фактично позбавивши "Ниву" жодних шансів врятувати навіть нічию. В свою чергу, гості могли і збільшити перевагу у ранухунку. Особливо небезпечним був постріл Танчина з яким у стрибку впорався Роман Жмурко.

На останній стандарт до воріт суперника побіг і сам воротар "Ниви", проте дива не сталося. З позитиву можна відзначили лише повернення на поле Ярослава Волошина, який пропустив останній місяць через ушкодження. 

Друга ліга, тур 12

7 жовтня 2018, Тернопіль

"Нива" – "Калуш" 1:2

Голи: Гатала (45) — Скакун (47), Книш (48)

"Нива": Жмурко, Герт, Мороз, Макогон, Залізняк, Кохман, Олексієнко, Слоневський (Юрчак 74), Волохатий (72), Гатала (Волошин 85), Темнюк

"Калуш": Герич, Олевич, Ульянов, Кохман (Генега 76), Дедух (Танчин 57), Андрусенко (Ілюк 31), Книш, Заваляк (Николишин 51), Кучеров, Скакун (Драган 87), Матушевський

Попередження: Антошин (31), Макогон (48), Гатала (80)

Прес-служба футбольного клубу "Нива"

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook