Про нас
увійти

"Кристал" на досвіді переміг "Збруч-Агробізнес"

категорія: Футбол | дата: 30 09 2018
"Кристал" на досвіді переміг "Збруч-Агробізнес"

29 вересня, у центральному матчі 16-го туру вищої ліги чемпіонату Тернопільської області в Чорткові зустрічалися друга та четверта команди турнірної таблиці. Місцевий "Кристал" приймав одного зі своїх безпосередніх переслідувачів і на класі переміг суперника – 4:1, повідомляє ФФТО.

У першому таймі господарі володіли великою ігровою перевагою, яка втілилася в два забиті м’ячі. І якщо спершу, під час гольового епізоду на 15-й хвилині після подачі кутового Владислав Іванов пробив повз стійку, то вже на 22-й хвилині футболісти "Кристалу" відкрили рахунок. У простій ситуації не розібралися захисники і воротар "Збруча" Іван Коцій і Андрій Сухецький після рикошету з місця правого крайнього підхопив м’яча та метрів з 13-ти переправ м’яча у сітку воріт (1:0).

На 26-й хвилині Андрій Сухецький уже міг записати собі в актив гольову передачу, коли переадресував м’яча на правий фланг на Данила Фальковського, однак той вийшовши практично на одного голкіпера, у ворота не поцілив. А другий гол господарі забили на 40-й хвилині. По лівому краю пройшов Михайло Клим, прострілив на Руслана Курдаса, той в один дотик віддав м’яча на Святослава Дзядикевича і нападник "Кристалу" теж одним дотиком відправ м’яча у ворота (2:0). А перед самою перервою (42 хвилина), партнери по команді вивели віч-на-віч з голкіпером "Збруча" Андрія Сухецького, однак фланговий півзахисник господарів пробив вище воріт. Гості ж нічого серйозного за весь перший тайм так і не створили, воротар "Кристала" Віктор Ольховий лише кілька разів тримав м’яча у руках.

У другому таймі господарі відзначилися ще стільки ж разів. Спершу голкіпер "Збруча" Іван Коцій запустив м’яча після дальнього удару (до воріт було метрів з 35-ть) у "дев’ятку" від Ярослава Шпікули (3:0). На 67-й хвилині сольний прохід вдався Максиму Сурженко, котрий здійснив рейд з правого флангу зі зміщенням у центральну зону, обігравши по ходу трьох захисників суперника. Однак вийшовши віч-на-віч з голкіпером пробив прямо у нього. На 70-й хвилині Данило Фальковський обікрав м’яча в Ярослава Миронюка, та вийшовши на побачення з кіпером Іваном Коцієм, уже зумів його переграти (4:0).

Гості таки зуміли забити гол престижу. Після прострілу з правого краю Богдана Кози, точним ударом відзначився кращий бомбардир вищої ліги Дмитро Познанський (4:1).

Ця поразка стала поганим подарунком для почесного президента "Збруча-Агробізнес", селищного голови Підволочиської громади Віталія Дацка, який завтра, 30 вересня, святкує День народження.

"Кристал" (Чортків) – "Збруч-Агробізнес" (Підволочиськ) – 4:1 (2:0)

29 вересня. Чортків. Стадіон "Харчовик". 50 гл. +10 град.

Судді: Олег Когут (Тернопіль), Олег Мімнонов (Тернопіль), Віталій Чорній (Борщів).

Спостерігач арбітражу: Микола Філь (Тернопіль).

"Кристал": Ольховий, Зозуля, Сотніков (Сидоренко, 83), Іванов, Патрик, Шпікула, Р. Курдас-к (Скалій, 72), Фальковський, Клим (Д. Курдас, 76), Сухецький, Дзядикевич (Сурженко, 63).

"Збруч-Агробізнес": Коцій, Ясніцький, Донець, Кубик-к, Миронюк, Малащук (Онищук, 61), Ємаєв, Копцюх, Бурбела, Коза, Познанський.

Голи: Андрій Сухецький (22), Святослав Дзядикевич (40), Ярослав Шпікула (61), Данило Фальковський (70), Дмитро Познанський (76).

Попереджені: Д. Сотніков (54), А. Донець (75).

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook