Про нас
увійти

Великогаївський "Агрон-ОТГ" – чемпіон Тернопільщини 2018 року!

категорія: Футбол | дата: 28 09 2018
Великогаївський "Агрон-ОТГ" – чемпіон Тернопільщини 2018 року!

Це стало зрозуміло після того, як великогаївський "Агрон-ОТГ", 26 вересня, в календарному матчі 15-го туру вищої ліги чемпіонату Тернопільської області переміг на домашньому стадіоні ФК "Вишнівець" (3:0), а його основний переслідувач – команда "ДСО-Поділля" (Тернопільський район) не приїхала на календарну гру до Чорткова на матч з місцевим "Кристалом", повідомляє ФФТО.

У "золотому" матчі головний тренер "Агрона" Роман Курдупель застосував традиційну тактичну розстановку – 1х4х5х1, при чому деякі футболісти основного складу залишилися в заміні, або взагалі не вийшли на поле по причині дискваліфікації (Віктор Ковалик та Тарас Червонецький). Отож, місце у воротах зайняв Руслан Мазур, пару центральних захисників склали ветеран команди Олег Лівіцький та капітан Андрій Пастернак, справа в обороні грав Тарас Семенець, зліва – Євген Гурін. В опорній зоні півзахисту діяв капітан команди Арсен Кривобедрий та Богдан Гевчук, піднападником грав Ігор Вонс. На місці лівого хава діяв Ян Ковалевський, правового – Дмитро Коник. І на вістря атаки був відряджений Микола Когут.

Головний тренер ФК "Вишнівець" Михайло Скиба розташував своїх футболістів за схожою схемою – 1х4х5х1, однак з акцентом на атаку в середині поля. Ворота боронив Віталій Марків, четвірка оборонців була такою: Віктор Сайчук і Максим Борисевич (пара центральних захисників), Назар Бондарук (справа), Роман Баб’як (зліва). У середині поля грали – капітан Михайло Вітерук (опорний півзахисник), Святослав Кантицький та Євген Щербатюк (піднападники), Тарас Бадиляка (зліва), Олександр Томич (справа). І в нападі грав один Дмитро Галадей.  

У першому таймі повною перевагою володіли гості з Вишнівця. Вони хоча й грали другим номером, але створили кілька гольових атак і були ближчими до того, щоб відкрити рахунок. Зобов’язаний був забивати нападник ФК "Вишнівець" Дмитро Галадей. У одному випадку він після помилки Андрія Пастернака вийшов віч-на-віч з голкіпером "Агрона" Русланом Мазуром, однак не зумів його переграти. В іншому епізоді після триходівки Томич – Щербатюк – Галадей, останній пробивав метрів з шести, але і цього разу голкіпер господарів зіграв найкращим чином. Ще одного разу після прострілу Томича мав забивати Тарас Бадиляка, але йому дещиці не вистачило, щоб замкнути дальню стійку. І щонайменше тричі "смачно" прикладався до м’яча капітан гостей Михайло Вітерук (в тому числі й зі стандартів), однак його гарматним ударам або не вистачало зовсім трішки влучності, або ж знову ж таки надійно грав кіпер "Агрона".  

У господарів за всю першу 45-хвилинку можна згадати хіба, що не точний удар головою після подачі кутового Богдана Гевчука та перед самою перервою прохід по правому краю зі змішенням у штрафний майданчик Миколи Когута – м’яч прийняв на себе воротар Віталій Марків, вибивши його на кутовий.

Після відпочинку команд неначе підмінили. Вже гості з Вишнівця практично нічого не створили біля воріт суперника, натомість дозволяли йому проводити гострі атаки, а також самим помилятися. Першого разу це сталося на 54-й хвилині коли подачу з правого флангу Миколи Когута ударом головою замкнув Назар Процик. Форварда залишили одного і той без боротьби переправ м’яча у сітку (1:0). На 75-й хвилині необов’язковий штрафний на підступах до карного майданчика заробив Максим Борисевич. До м’яча підійшов досвідчений Роман Гаврилюк і майстерно перекинув стінку складену з гравців ФК "Вишнівець". Голкіпер Віталій Марків навіть не спробував дістатися м’яча, настільки він точно поцілив у "дев’ятку" (2:0). А під завісу матчу швидку триходівку організували Дмитро Коник, який відпасував на Назара Процика, той перевів м’яча у район одинадцятиметрової позначки, звідкіля Ян Ковалевський "розстріляв" ворота суперників (3:0).

Отож, впевнена перемога великогаївського "Агрона", яка гарантувала їм за чотири матчі до завершення чемпіонату друге поспіль чемпіонство в Тернопільській області.

"Агрон-ОТГ" (В. Гаї) – ФК "Вишнівець" – 3:0 (0:0)

26 вересня. В. Гаї. Сільський стадіон. 127 гл. +11 град

Судді: Володимир Федунець (Тернопіль), Андрій Шадюк (Тернопіль).

Спостерігач арбітражу: Олександр Найко (Тернопіль).

"Агрон": Мазур, Лівіцький, Пастернак-к, Т. Семенець, Гурін (Процик, 46), Кривобедрий, Ковалевський, Коник, Гевчук (Лук’янов, 46), Вонс (Гаврилюк, 73), М. Когут (Анатолій Гринченко, 80).

ФК "Вишнівець": Марків, Бондарук, Борисевич, Кантицький (Загоруйко, 81), Баб’як, Вітерук-к (Корзун, 73), Є. Щербатюк, Томич, Бадиляка (Михайленко, 68), Сайчук, Галадей.

Голи: Назар Прцик (54), Роман Гаврилюк (75), Ян Ковалевський (86).

Попереджені: О. Лівіцький (27), С. Лук’янов (66), Є. Щербатюк (66), М. Борисевич (75).

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook