Про нас
увійти

Чортківський "Кристал" поступився ФК "Ужгород"

категорія: Футбол | дата: 07 09 2018
Чортківський "Кристал" поступився ФК "Ужгород"

2 вересня футбольний клуб "Кристал" у 5 турі Чемпіонат України серед аматорів у домашньому матчі поступився ФК "Ужгород" 0:1.

Обидві команди знаходяться на екваторі турнірної таблиці. У закарпатської команди після перших трьох турів у скарбничці було 4 очки, лише на 1 більше, ніж у чортківчан. Тож обидва колективи, безперечно, налаштовували себе на важку гру.

Непоступливість і від господарів, і від гостей була помітна неозброєним оком, і чортківчани, і ужгородці з перших хвилин намагались штурмувати ворота своїх опонентів, намагаючись забити швидкий гол. Цікаво, що обидві команди нав‘язували приблизно однаковий футбол - контроль м‘яча на своїй половині, а потім перехід в атаку завдяки довго у пасу.

Першого удару по воротах закарпатців чортківчани завдали на 18-й хвилині, цей момент взагалі можна вважати першим небезпечним із двох сторін. Клим виграв боротьбу в захисника на лівій бровці, покотив під удар Руслану Курдасу, і капітн з лету пробивав у дальну дев‘ятку - трішки мимо...

За підсумками першої половини першого тайму напрошувався один висновок - вболівальники спостерігали рівну гру з невеличкою перевагаю чортківчан. Адже біля воріт гостей м‘яч застрягав значно частіше... Інше діло, що до небезпечних нагод ситуація не доходила. Варто згадати хіба удар головою Дзядикевича після кутового, який прийшовся вище.

Аж на 30-й хвилині чортківчани зобов‘язані були виходити вперед: Сокіл навісив на дальну стійку, Дзядикевич прийняв м‘яч та мав достатньо часу, аби завдати прицільного удару - але постріл форварда вилетів аж на аут...

Ще через хвилину довгою передачею на метрів 60 знову вивели Дзядикевича на ударну позицію, але і цього разу удар нападника пройшов значно вище поперечини.

На 35-й хвилині футбольна фортуна знову подарувала розкішний шанс чортківчанам, зокрема Дзядикевичу. Після чергового навісу "круглий" прилетів прямо на голову Святославу, і на цей раз його удар прийняла стійка!

На 42-й хвилині у чортківчан були всі передумови, аби піти на перерву в якості лідерів. Руслан Курдас накрутив опонента в штрафній, прицілився та бив у дальній кут - знову трішки мимо...

Початок другого тайму гості були дещо активнішими, але згодом чортківчани знову взяли гру під свій контроль. Сурженко прорвався справа і класно прострілив, Дзядикевич чомусь не повірив, що пас пройде і не замкнув його... Через секунду Святослава вивів на дуже хорошу позицію Курдас, і нападник знову пробив значно вище... Один за одним чортківчани створювали хороші нагоди для взяття воріт, але постійно їх марнували.

Едуард Хавров випустив свіжого Зозулю замість Клима і вже в першій атаці це дало певний результат. Він прорвався по бровці та навісив, Дзядикевичу було важко скластись, але вдалось головою пробити трішки вище перекладини.

А на 86-й хвилині все перевернулось із ніг на голову. У центрі поля гості сфолили на Шпікулі, але арбітр, вже готуючись свистіти, проігнорував падіння. Внаслідок цього розгорнулась швидка атака "Ужгорода", м‘яч довели до зовсім вільного Ференцика, а той спокійно переграв Ольхового - 0:1.

Чемпіонат України серед аматорів, 5 тур

ФСК "Кристал" Чортків - "Ужгород" - 0:1

Голи: Ференцик, 86

"Кристал": Ольховий, Клим, Сотніков, Патрік, Сухецький, Шпікула, Сокіл, Курдас, Штанкевич, Сурженко, Дзядикевич

"Ужгород": Славік, Селещук, Пінковський, Буксар, Дуран, Лазар, Кемень, Ковач, Дудач, Машталір, Грицькевич

Прес-служба ФСК "Кристал" Чортків

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook