Про нас
увійти

Лідер вищої ліги переміг чортківський "Кристал"

категорія: Футбол | дата: 30 08 2018
Лідер вищої ліги переміг чортківський "Кристал"

29 серпня, лідер вищої обласної ліги великогаївський "Агрон" у відкладеному матчі 10-го туру переміг чортківський "Кристал" і ще більше укріпив свою позицію на чолі турнірної таблиці.

Цей поєдинок мав велике значення у плані майбутніх турнірних перспектив для обох команд. Чортківський "Кристал" залишався однією з небагатьох команд, який міг нав’язати гру "Агрону" і у разі позитивного результату певна інтрига в боротьбі за перше місце ще могла зберігатися. Однак цього не сталося…

Головний тренер "Агрона" Роман Курдупель у порівнянні з останніми матчами декількох гравців розташував на невластивих для них позиціях, хоча не змінив тактичної розстановки на гру – 1х4х5х1. Місце у воротах зайняв Іван Рогаль, пару центральних захисників склали капітан команди Андрій Пастернак та ветеран Олег Лівіцький, справа в обороні грав Дмитро Коник, зліва – Віктор Ковалик. В опорній зоні півзахисту діяли Сергій Лук’янов та Арсен Кривобедрий, піднападниками грав Ігор Вонс. На місці лівого хава діяв Тарас Червонецький, правого – Микола Когут. І на вістря атаки був відряджений Назар Процик.

Головний тренер чортківського "Кристалу" Едуард Хавров розташував своїх футболістів за аналогічною схемою – 1х4х5х1. Ворота боронив Віктор Ольховий, четвірка оборонців була такою: Денис Сотніков і Руслан Патрик (пара центральних захисників), Андрій Сухецький (справа), Михайло Клим (зліва). У середині поля грали – Ярослав Шпікула і Владислав Іванов (пара опорних півзахисників), капітан Руслан Курдас (піднападник), Михайло Штанкевич (зліва), Максим Сурженко (справа). І в нападі грав один Святослав Дзядикевич.

Матч активніше розпочали господарі поля. Запам’яталися два кроси по правому краю Миколи Когута, які результату не принесли. В середині першого тайму господарі отримали право на пробиття пенальті. Сталося це в доволі простій ситуації. Віктор Ковалик з своєї половини поля закинув м’яча метрів на 40 у район 11-метрової позначки. Оборонець "Кристала" Денис Сотніков невдало розвертався і м’яч від землі потрапив йому в руку. Пенальті реалізував Ігор Вонс (1:0).

Лише після пропущеного м’яча гості створили щось на зразок небезпечних моментів. На 30-й хвилині спершу Руслан Курдас пробив штрафний метрів з 25-ти – голкіпер Іван Рогаль витягнув м’яча з нижнього кута воріт. А незадовго після помилки Тараса Червонецького, м’яча перехопив Андрій Сухецький і з місця правого крайнього пробив повз ворота.

На початку другого тайму господарі відзначилися вдруге. Микола Когут видряпав м’яча у суперника, пройшов по правому краю, змістився у штрафний майданчик та зробив прострільну передачу. Намагаючись її перервати м’яча у власні ворота зрізав Ярослав Шпікула (2:0).

І хоча до завершення матчу було ще достатньо часу, однак зважаючи на те, що команди намагалися грати з акцентом на оборону, важко було сподіватися, що гості зуміють відігратися. Не допомогла їм заміна, коли тренер випустив на поле другого нападника. Більша гострота і далі йшла від гравців "Агрону". Так, після подачі кутового Віктор Ольховий втратив ворота і забивати мав Назар Процик, але пробив не влучно. Після ще одного корнера вже Роман Гаврилюк зобов’язаний був замикати дальню стійку, однак неймовірний сейв зробив голкіпер "Кристала". В одному з епізодів Арсен Кривобедрий шикарною передачею вивів Євгена Гуріна віч-на-віч з голкіпером "Кристала" Віктором Ольховим, однак останній скоротив кут обстрілу і прийняв м’яча на себе. Це ж саме він зробив, коли з ним на побачення виходив Тарас Семенець (передача від Назара Процика).

Що ж до "Кристала", то з його боку можна пригадати хіба, що навіс Михайла Клима і неточний удар головою Святослава Дзядикевича та потужний удар зі штрафного капітана Руслана Курдаса – м’яч пройшов над "дев’яткою".

"Агрон" (Великогаївська громада) – "Кристал" (Чортків) – 2:0 (1:0)

29 серпня. В. Гаї. Сільський стадіон. 300 гл. +24 град.

Судді: Віталій Буняк (Бережани), Андрій Ющишин (Тернопіль), Олег Чемний (Коропець).

Спостерігач арбітражу: Олександр Циганков (Тернопіль).

"Агрон": Рогаль, Пастернак-к, Лівіцький, Ковалик, Коник, Лук’янов (Гевчук, 87), Кривобедрий, Вонс (Гаврилюк, 71), Червонецький (Гурін, 62), Когут (Т. Семенець, 53), Процик.

"Кристал": Ольховий, Клим, Сотніков, Патрик (Фальковський, 55), Сухецький, Іванов, Шпікула, Р. Курдас-к, Штанкевич, Сурженко (Д. Курдас, 72), Дзядикевич.

Голи: Ігор Вонс (26, з пен.), Ярослав Шпікула (52, а/г).

Попереджені: М. Когут (33), Т. Червонецький (35), М. Штанкевич (38), О. Лівіцький (86).

Джерело: ФФТО

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook