Про нас
увійти

Чортківський "Кристал" знову програє в аматорському чемпіоні України

категорія: Футбол | дата: 27 08 2018
Чортківський "Кристал" знову програє в аматорському чемпіоні України

25 серпня футбольний клуб "Кристал" у 4 турі Чемпіонат України серед аматорів у виїзному матчі поступився коломийському "Покуттю" 3:1.

Попри виїзний статус та попри всю серйозність суперника (Івано-Франківський футбол завжди був на високому рівні), "Кристал" із перших хвилин почав контролювати хід гри, моментами навіть - домінувати. Завдяки такій шаленій зарядженості на гру чортківчани мінімум половину тайму нічим не поступались кращій команді сусідньої області.

Неодноразово флангові півзахисники, а також беки, котрі підключались до атак, виконували розкішні кроси у штрафну, де постійно трішечки не вистачало нападникам "Кристалу", аби відкрити рахунок у матчі. Але з часом кількість таки переросла у якість: із лівої бровки пройшла чергова навісна передача, на яку відгукнувся Руслан Курдас. Капітан без вагань, як кажуть у таких випадках - на досвіді відправив "круглого" у ворота - 0:1.

Після забитого голу головний тренер "Покуття", будучи явно не задоволеним результатом своєї команди, виконав одразу подвійну заміну. І це майже відразу дало результат - ініціативу до своїх рук, а якщо бути точним - ніг забрали гравці "Покуття". Чимало роботи з'явилось у стража воріт чортківської команди - Володимира Кравчука. Чого лише вартує його карколомний сейв, коли гравець "Покуття" вже з лінії воротарської зони пробивав під поперечину...

Правду кажучи, господарі, увімкнувши свої максимальні швидкості, чимало клопоту принесли "Кристалу". Матч став з розряду "валідольних", де царювала більше неорганізованість та спонтанність, аніж виваженість та продуманість. Втім, попри шалений тиск від "Покуття", темно-сині таки вистояли першу 45-хвилинку.

У перерві царювали двоякі відчуття: з одного боку - "Кристал" по рахунку перегравав на виїзді одну з найсильніших команд цьогорічного чемпіонату, з іншого - думаю, кожен з вболівальників десь глибоко у серці пам'ятав прикру недавню поразку від оржівського "ОДЕКу", коли у першому таймі підопічні Хаврова буквально знищили опонентів, при цьому повністю програвши другу частину дуелі.

На жаль, другий тайм почав розгортатись по тому ж сценарію, що і вищезгаданому славнозвісному матчі. Вже на 48-й хвилині, внаслідок грубої помилки захисника "Кристалу", Блащук відновив статус-кво - 1:1. Пропустивши, чортківчани сіли глибше в оборону, повністю віддавши м'яч коломиянам, за що у середині тайму поплатились: Тарас Сивка, який встиг понюхати пороху у Другій лізі, вивів "Покуття" вперед. Неозброєним оком було помітно, що "кристалівці" поступаються своїм опонентам передусім у фізичних якостях, господарі банально перебігали чортківчан. Тож у "Покуття" вистачило і сил, і бажання, аби забити втретє: вже на 88-й хвилині третій автограф у воротах Кравчука залишив Подолюк.

У підсумку - хороший, можливо - навіть зразковий (як і у матчі з "ОДЕКом") перший тайм. І знову - розчарування у другому. Безперечно, Едуарду Хавроку ще є над чим працювати. І сподіваємось, що ці проблеми вдасться вирішити в найкоротші терміни, адже у середу - принциповий матч з "Агрон-ОТГ" у рамках Чемпіонату області, а у неділю - гра аматорської першості проти "Ужгорода".

Чемпіонат України серед аматорів, 4 тур

"Покуття" Коломия - ФСК "Кристал" Чортків - 3:1 (0:1)

Голи: Блащук, 48; Сивка, 70; Подолюк, 88 - Р.Курдас, 24

Прес-служба ФСК "Кристал" Чортків

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook