Про нас
увійти

Чортківський "Кристал" переміг ФК "Тернопіль-ДЮСШ"

категорія: Футбол | дата: 14 08 2018
Чортківський "Кристал" переміг ФК "Тернопіль-ДЮСШ"

У рамках другого туру Чемпіонату України серед аматорів чортківський "Кристал" вдома здолав ФК "Тернопіль-ДЮСШ" - 4:2.

Після першого програного матчу у цьому сезоні попередньої неділі, до підопічних Едуарда Хаврова у гості завітав ще один дебютант чемпіонату - добре знаний чортківчанам по обласній першості футбольний клуб "Тернопіль-ДЮСШ". При всій повазі до суперників, тернополянь навіть попри кадрові підсилення влітку виглядають однією із найслабших команд цьогорічного розігрішу Чемпіонату України серед аматорів.

Можливо, відчуваючи, що суперник дозволяє грати, а можливо, знаючи, що втрачати очки сьогодні аж ніяк не можна - чортківчани понеслись в атаку з перших хвилин. Першого удару по воротах Чесановського завдав Петро Сокіл, котрого вболівальники визнали найкращим гравцем у попередньому матчі. І взагалі - "Кристал" виглядав солідніше, впевненіше, хлопці знали, що роблять. Тернополяни, у свою чергу, старались збивати темп фолами, сумбурними верховими передачами.

Найважче чортківчанам було на останньому атакувальному рубежі - перед воротами тернополян. Адже центр поля "Кристал" проходив без проблем, а далі - впирався у живу стіну із оборонців. Тож вихід один - пробивати здалека. В черговій затягнутій атаці чорткіачан Руслан Курдас на правах капітана наважився на дальній удар-черпачком - м‘яч влетів у самісіньку дев‘ятку, без шансів доя голкіпера - 1:0!

Ще через мить непогану нагоду подвоїти рахунок втратив Дзядикевич - його постріл прийшовся трішки вище поперечини.

Ще секунда - Сокіл виконав свій коронний закручений крос на дальню стійку - на розкішну подачу відгукнувся той же Дзядикевич, і його удар головою знову розминувся із штангою.

Тернополяни ж насправді фактично нічого не могли протиставити безперервним атакам чортківчан. Час від часу проходили лонгболи, які здебільшого закінчувалися нічим. Всі удари, які завдавали по воротах Ольхового, теж не становили ніякої загрози.

Втім, так було до 46-ї хвилини, коли після низки помилок захисників, котрий спричинив сумбур у карній зоні, на удар наважився Проців - м‘яч повільно застрибав у дальній від голкіпера кут - 1:1!
Другу 45-хвилинку чортківчани знову розпочали активніше. Оборонні редути тернополян все частіше давали тріщини. І тут враз дуплетом вистрілив Дзядикевич! Спершу на дальній стійці замкнув навісну передачу, пробивши точно у дев‘ятку, а м‘яч лише по-дружньому облизав поперечину - 2:1!

А ще через хвилину (у буквальному значенні!) Святослава вивели на рандеву із Чесановським, і той впевнено обіграв свого візаві, відправивши "круглого" у неприкритий воротарем кут - 3:1!

Та гольова феєрія на цьому не завершилась. Лівий захисник Клим з‘явився на полі, що дозволило Соколу зміститися на позицію центрального атакувального хава. Це відразу дало результат - Петро, вмикнувши швидкість, оббіг всіх захисників, вирвався на побачення із Чесановським та знову його переграв - 4:1!

Решту часу чортківчани теж провели в атаках, правда вже із значно нижчою інтенсивністю, адже рахунок дозволяв нарешті видихнути та заспокоїтись. Напевно, саме це і зіграло з "Кристалом" маленький злий жарт, адже розслабленістю чортківчан скористався африканець Бенжамін, розстрілявши з близької відстані Ольхового.

Чемпіонат України серед аматорів, 2 тур

ФСК "Кристал" Чортків - "Тернопіль-ДЮСШ" - 4:2

Голи: Р.Курдас, 25; Дзядикевич, 57, 58; Сокіл, 74 - Проців, 45; Бенжамін, 92

"Кристал": Ольховий, Зозуля, Сотніков, Патрік, Сухецький, Шпікула, Сокіл, Штанкевич, Сурженко, Р. Курдас, Дзядикевич

"Тернопіль-ДЮСШ": Чесановський, Фарботняк, Новачинський, Чопик, Сиротюк, Проців, Жига, Довгунь, Мостовий, Бенжамін, Кравець

Прес-служба ФСК "Кристал" Чортків

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook