Про нас
увійти

Чортківський "Кристал" поступився "Карпатам"

категорія: Футбол | дата: 07 08 2018
Чортківський "Кристал" поступився "Карпатам"

5 серпня чортківський "Кристал" у 1-му турі Чемпіонат України серед аматорів у домашній грі поступився галицьким "Карпатам" 0:2.

У Чорткові скучили за великим футболом! Достатньо було лише побачити, як вболівальники реагували на публікації про життя команди після місячного затишшя. По тій же причині на матчі-відкритті сезону на стадіоні "Харчовик" було дуже велелюдно - адже всі прийшли дивитись на оновлений "Кристал". "Кристал", перед яким керівництво поставило дуже серйозні задачі, зокрема третє, бронзове місце в Чемпіонаті України серед аматорів! Тож де, як не у рідних стінах, так ще й проти дебютантів змагань доводити серйозність своїх абміцій?

Та нехай вас не вводить в оману поняття "дебютанти". Команда із маленького містечка на Івано-Франківщині, котра цьогоріч перейменувала себе у "Карпати", - впевнено перемогла у останньому обласному чемпіонаті. Перерісши рівень області, вирішили податися у аматори. Ба більше - влітку на рідному стадіоні галичани у товариській зустрічі обіграли основу інших "Карпат", на цей раз львівських - 3:1! Тож не варто закидати сьогоднішніх суперників чортківчан шапками, бо ж очевидно - команда потужна.

Головний тренер "Кристалу" Едуард Хавров добряче перетрусив склад команди: зі старої гвардії залишилось не так багато гравців, особливою несподіванкою став перехід екс-капітана, одного з лідерів минулорічної команди Яна Ковалевського в стан принципових суперників - великогаївського "Агрону-ОТГ". Втім, натомість команду поповнив ряд кваліфікованих гравців, фактично кожен з яких має досвід гри на професійному рівні - у Першій та Другій лігах.

Приємною несподіванкою стала поява на стадіоні фанатського сектору, якого не було у Чорткові, напевно, ще з часів того легендарного першолігового "Кристалу". Погодьтесь, 12-й гравець - таки вагоме підсилення.

"Кристал" з перших хвилин намагався показати, хто же тут господар: контролювали м‘яч, різко переводили в атаку на тріо форвардів - Курдаса, Сурженка та Дзядичевича. Втім, при цьому старались грати прагматично, надто великою була би ціна помилки на перших хвилинах дебютного матчу.

Старались грати спокійно, але фактично перша ж серйозна атака з боку гостей закінчилась взяттям воріт: хтось із галичан отримав простір у штрафній, легко пробивав у кут, Кравчук не надто вдало парирував удар, винісши на вільного Барчука, а тому ще й вдалось схитрувати та пробити поміж ніг чортківському кіперу - 0:1!

Через декілька хвилин гравець "Карпат" Гуменюк запресингував оборонця "Кристалу" та виборов "круглого" у штрафній, вийшовши на рандеву із Кравчуком! На щастя, Володя вчасно вийшов з воріт та відвів загрозу, а удар "карпатівця" на добивання вийшов неточним.

Після серії невдач "Кристалу" таки вдалось відновити статус-кво: Сокіл класно подав у штрафну, хтось із "жовтих" прийняв та відправив м’яч у ворота! Але у арбітра було своє бачення епізоду, угледівши гру рукою при прийомі м‘яча...

Ще хвилина - Сурженко відгукнувся на лонгбол, вийшов віч-на-віч (!), захисник відверто пішов на фол, потягнувши Максима за руку! Незрозумілим чином арбітр зустрічі не наважився показати галичанину заслужену червону картку, задовільнившись "гірчичником"... У свою чергу Руслан Курдас влучно в кут пробив зі штрафного - воротар у котячому стрибку витягнув! Через мить - Сокіл знову гостро навішував на дальню стійку - Курдасу трішки не вистачило везіння, аби замкнути передачу.

Вже у доданий арбітром час "Карпати" вистрелили знову - Легкий прорвався по лівій бровці, розкішно прострелив вздовж воріт - на щастя для чортківчан, ніхто іх галичан не встиг замкути крос на дальній стійці.

Другу 45-хвилинку, на превеликий подив, активніше розпочали гості: за декілька хвилин "карпатівцям" вдалось нанести два удари - перший не дуже впевнено парирував Кравчук, другий пройшов повз.

"Кристал" швидко відповів: на хорошій ударній позиції опинився вільний Штанкевич, але Михайло так довго обробляв м‘яч, що захисник встиг ліквідувати загрозу.

З виходом на поле Дениса Курдаса гра в атаці дещо оживилася, з‘явилися швидкості, перепасовки, але до прицільного удару справа ніяк не доходила.

Аж на 73-й хвилині Сокіл розтерзав правий фланг "Карпат" та відкотив на 11 метрів - свіжий Фальковський з розкішної позицї пробив хоч і прицільно, але досить легко, тож воротарю гостей вдалося врятувати свою команду.

Решту часу візуально переважали саме чортківчани, але не вистачило атакувальної міці та фізичних сил, аби дотиснути суперників. Натомість галичани змогли зібратись та провести останню результативну атаку вже в доданий час - той же Барчук замкнув подачу з флангу на дальній стійці, Кравчук знову не врятував - 0:2.

Чемпіонат України серед аматорів, 1 тур

5 серпня, стадіон "Харчовик", Чортків

ФСК "Кристал" Чортків - "Карпати" Галич - 0:2

Голи: Барчук, 13, 93

"Кристал": Кравчук, Сокіл, Сотніков, Патрік, Сухецький, Іванов, Коломієць, Штанкевич, Сурженко, Курдас, Дзядикевич.

"Карпати": Макогон, Кащій, Локатир, Кримінський, Турчанський, Курташ, Томин, Легкий, Гуменюк, Кушецький, Барчук.

Прес-служба ФСК "Кристал" Чортків

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook