Про нас
увійти

"Нива" розпочала чемпіонат з нічиєї у Вінниці

категорія: Футбол | дата: 23 07 2018
"Нива" розпочала чемпіонат з нічиєї у Вінниці

22 липня футбольний клуб "Нива" у 1 турі Другої ліги у виїзній грі зіграв внічию з вінницькою "Нивою" 1:1.

Віталій Шумський у порівнянні з кубковим матчем у Миколаївці до основного складу вніс дві зміни. Місце у воротах зайняв Максим Механів, а замість Олександра Апанчука на поле зі старту вийшов Слоневський. Саме Богдан міг відзначатися вже на першій хвилині, коли захисники вінницької "Ниви" дозволили йому вийти на побачення з голкіпером. На жаль, в останній момент оборонець встиг підставити ногу під удар.

Незабаром в епіцентрі подій опинився Литовченко, який пробив вище після подачі з кутового. А ще за декілька хвилин Гатала увірвався у штрафний майданчик та намагався поцілити у ближній кут, проте удар не вийшов.

Господаря поля активізувалися ближче до середини тайму. Двічі суперники пробивали по воротах, але влучали у зовнішню сторону сітки воріт. Привіт тернополянам згодом ледь не передав Сергій Андрєєв, який головою замикав навіс з кутового. На щастя, на шляху м'яча став Роман Волохатий.

Активно команди провели заключні хвилини тайму. Спочатку господарі ледь не скористалися помилкою Костянтина Пікуля поблизу власних воріт. Але удар Савошка здалеку пройшов вище. А "Нива" тернопільська своїм моментом перед свистком на перерву скористалася сповна. Після вкидання ауту у центрі поля тернополяни провели атаку по правому фланзі, яка завершилася навісом у район 11-ти метрів від Гатали. Там на м'яч очікував Волохатий, якого захисник звалив з ніг за що арбітр одразу ж призначив пенальті.

До м'яча підійшов Костянтин Пікуль, який днями з точки забивав "Вікторії", і вдруге у сезоні зумів відзначитися. Щоправда, воротар Кулініч напрямок удару вгадав, але впоратися з ним не зміг — гол у роздягальню.

Традиційно для цього матчу наша команда не використала вбивчий момент на початку другого тайму. Після довгої діагоналі у штрафний майданчик, Литовченко зумів прийняти м'яч та дивом пробив вище, перебуваючи у кількох метрах від воріт. Згодом у схожій ситуації не розібрався з м'ячем Тарас Мороз, який сам не наважився бити, а пас на Литовченка завершився надто не точним ударом від нападника. Відмітимо ще удар Гатали зі штрафного з яким впорався воротар.

Мабуть, другого голу тернополянам і забракло щоб вивезти з Вінниці три очки. Вінницька "Нива" кінцівку зустрічі провела активно і створила ряд моментів щоб відігратися. Зробити це вінничанам вдалося за десять хвилин до фінального свистка. Після подачі з кутового та серії скидок м'яч на дальній стійці опинився у Михайла Шестакова, який у падінні таки проштовхнув його у сітку воріт Механіва.

На куражі вінничани пішли забивати і другий і якби не Механів, який в одному із епізодів витягнув м'яч з-під перекладини, рахунок міг бути на користь суперників. Зазначимо, що і тернополяни мали шанс вирвати перемогу, якби після навісної передачі Литовченко головою пробив точніше.

Друга ліга, тур 1

22 липня 2018, Вінниця

"Нива" В – "Нива" Т 1:1

Голи: Шестаков (81) — Пікуль (42 пен.)

"Нива" В: Кулініч, Андрєєв (Менжега 62), Музиченко, Найко, Маляренко А. (Шаповаленко 65), Шестаков, Савошко, Долінський, Хохлов, Федосов, Гарванко

"Нива" Т: Механів, Герт, Макогон, Пікуль, Хруставка, Кохман, Мороз, Гатала, Волохатий, Слоневський (Апанчук 72), Литовченко

Попередження: Гарванко (9), Мороз (30), Хохлов (40), Пікуль (79), Музиченко (90+3)

Прес-служба футбольного клубу "Нива"

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook