Про нас
увійти

Перший етап Кубка тернопільська "Нива" не подолала

категорія: Футбол | дата: 19 07 2018
Перший етап Кубка тернопільська "Нива" не подолала

18 липня футбольний клуб "Нива" у першому попередньому етапі Кубка України поступився "Вікторії" на виїзді з рахунком 2:1.

Як годиться на дальній виїзний матч "Нива" вирушила завчасно, оселившись у Сумах та провівши передігрове тренування на базі місцевого футбольного центру "Барса". Майже увесь період перебування команди на Сумщині супроводжувався дощем, проте зливи поєдинку не завадили. Скромна Миколаївка одразу ж вразила своєю не скромною футбольною інфраструктурою. Два трав'яні поля з автоматичним поливом, адміністративна будівля та сучасні роздягальні — все це у розпорядженні місцевої "Вікторії", яка у минулому сезоні тріумфувала на аматорському рівні.

Звичайно, що у протистоянні з професійною командою, нижчий за рангом клуб намагався проявити свої амбіції максимально. І нехай не збиває з пантелику аматорський статус "Вікторії", адже майже усі гравці цієї команди мають досвід виступів у професійному футболі. Мабуть, цей досвід і зіграв на користь господарів, які фактично долю путівки до наступного етапу вирішили ще в першому таймі.

Перший м'яч у ворота "Ниви" суперники провели на 14-ій хвилині. Все розпочалося із вводу м'яча рукою Романом Жмурком. Боковий арбітр сигналізував, що воротар, вкидаючи м'яч, покинув межі штрафного майданчика і головний рефері призначив штрафний. До м'яча підійшов кремезний ворвард "Вікторії" В'ячеслав Акімов та пробив без шансів для воротаря.

За чотири хвилини по тому Акімов знову відзначився. Цього разу з гри. Оборонці "Ниви" відверто прогавили ривок нападника за спини. Першим дотиком суперник прийняв м'яч, а другим відправив його у сітку.

Такий от холодний душ на старті гри змусив тернополян і самим перейти до активних дій на чужій половині поля. Шансів відігратися "Нива" створила безліч ще до перерви. Та от м'яч чомусь вперто не хотів залітати у сітку. Першим забивати міг Анатолій Чорномаз, який замикав дальню стійку після подачі зі штрафного. За кілька хвилин дальній удар від Литовченка зумів перевести на кутовий голкіпер. А постріл з-за меж штрафного від Ігоря Кохмана, воротар "Вікторії" парирував.

Не збавляючи обертів, гості провели кінцівку першого тайму. Знову по черзі моменти не використали Литовченко та Кохман, відзначатися міг і Апанчук. А на компенсованій хвилині вбивчий момент не реалізував Тарас Мороз. Хруставка, який по ходу тайму замінив Чорномаза, прорвався по правому краю та відпасував на ніким не прикритого партнера. На жаль, удар Тарасу не вдався.

Після перерви краща фізична готовність "Ниви" далася взнаки. Наша команда повністю переграла суперника у якого більше шансів на взяття воріт не було. От тільки своїми численними моментами "жовто-зелені" скористалися не повністю. З ударами Гатали, Литовченка та Волохатого по черзі впорався воротар.

Відіграти один гол "Ниві" все ж вдалося завдяки пенальті. Литовченка не за правилами у штрафному майданчику зупинив Яценко, а Пікуль з "точки" впевнено переграв воротаря.

Майже одразу гості могли забити і вдруге. Жмурко довгою передачею вивів на побачення з кіпером Литовченка. Проте після удару нападника м'яч влучив у сітку воріт з зовнішньої сторони.

Небо над Миколаївкою вкривалося дощовими хмарами, а з кожною хвилиною шанси "Ниви" перевести гру хоча б в додатковий час все зменшувалися. Проблем додало і вилучення Богдана Слоневського, який за дев'ять хвилин отримав дві жовті картки та покинув поле.

Не вдався тернополянам і фінальний штурм воріт "Вікторії", яка вперше у своїй історії зуміла пройти до наступного етапу Кубка України. А "Ниві" тепер доведеться зосередитися на виступі у чемпіонаті Другої ліги. Матч першого туру відбудеться вже у найближчу неділю у Вінниці.

Кубок України, 1 етап

18.07.18, смт. Миколаївка

"Вікторія" – "Нива" 2:1

Голи: Акімов (14, 18) — Пікуль (71 пен.)

"Вікторія": Зінченко, Мізюк, Яценко, Суходуб. Михайлюк (Середа 61), Нелін, Романенко (Шимко 80), Кузьмин, Боршеєнко (Гонта 90+3), Богачов, Акімов

"Нива": Жмурко, Герт, Пікуль, Чорномаз (Хруставка 37), Макогон, Мороз (Слоневський 51), Кохман, Гатала, Волохатий (Залізняк 67), Литовченко, Апанчук

Попередження: Пікуль (40), Нелін (49), Михайлюк (58), Слоневський (68)

Вилучення: Слоневський (77, друга жовта)

Прес-служба футбольного клубу "Нива"

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook