Про нас
увійти

Тернопільська "Нива" зіграла в нічию з командою Першої ліги

категорія: Футбол | дата: 10 07 2018
Тернопільська "Нива" зіграла в нічию з командою Першої ліги

П'ятий спаринг на тренувальних зборах футбольний клуб "Нива" Тернопіль завершив внічию проти "Руха" у Винниках.

Матч між командами Першої та Другої ліг видався багатим на гострі моменти з обох сторін. А ключовими персонами зустрічі стали воротарі — Роман Жмурко та Олександр Ільющенков (екс-гравець "Ниви"), які наприкінці поєдинку по черзі відбили пенальті.

У порівнянні з попереднім матчем у Львові, наставник "Ниви" у старті зробив дві заміни, не враховуючи ротацію воротарів. Вимушено гру пропустив Тарас Мороз, який напередодні занедужав, а тому його місце в опорній зоні поряд з Ігорем Кохманом зайняв Павло Макогон. Натомість позицію Павла на правому фланзі оборони закрив Олег Хруставка, дебютувавши в основі.

Як вдалося дізнатися перед матчем, в складі "Руху" чимало гравців перебувають у лазареті. Тож головний тренер винниківчан, до речі, ще один екс-футболіст "Ниви" Андрій Кікоть, виставив експериментальний склад. На лаві запасних залишилися і лідери першолігового колективу — брати Баранці (і знову екс-гравці "Ниви").

Старт матчу був за тернополянами. Двічі на ударній позиції опинявся Олексій Литовченко. Спершу йому асистував Андрій Герт, виконавши довгу діагональ. Олексій увірвався у штрафний майданчик, обіграв воротаря, але на останньому рубежі кіпера підстрахували захисники. За кілька хвилин дебютант Хруставка виконав довгу передачу на хід Литовченку. Цього разу воротар "Руха" залишився у воротах і відвів загрозу від воріт.

З відповіддю господарі не забарилися, двічі за кілька хвилин змусивши вступити у гру Жмурка. Спершу воротар перевів на кутовий удар з лінії штрафного майданчика. А після подачі з корнера, заблокував собою удар з близької відстані на дальній стійці.

Надалі моменти почергово виникали біля обох воріт. Щоправда, ближчими до їх взяття на дещицю були "рухівці". Зокрема після одного з ударів, м'яч зрикошетив від захисника, та влучив у поперечку. Нелегко далися гостям і останні хвилини перед відпочинком. Як мінімум двічі врятував команду Жмурко. Спершу він відбив на кутовий удар з близької відстані, встигнувши підставитись в останній момент. А згодом виграв дуель у активного Хомченка.

Після перерви команди продовжили грати на зустрічних курсах. А подекуди "Нива" діяла гостріше. Ільющенкову кілька разів довелося рятувати ворота. Першим на пильність капітана винниківчан перевірив Гатала. Щоправда пробив воротарю у руки. Незабаром Кохман вистрілив з-за меж штрафного майданчика. М'яч змінив траекторію, але Ільющенков встиг перегрупуватися та відвести загрозу від воріт. Варто відзначити також дальній удар від Мізерника, який пройшов трохи вище воріт.

Усе найцікавіше у грі відбулося в заключні 15 хвилин основного часу. Першими право на пенальті отримали гравці "Руха". Арбітр призначив одинадцятиметровий за фол на Віктору Хомченко. Сам постраждалий підійшов до м'яча, але переграти Жмурка не зумів.

За дві хвилини по тому пенальті арбітр призначив у протилежні ворота. Цього разу захисники "Руха" зупинили з порушенням правил Апанчука, який мав велике бажання нарешті відзначитися. Проте у плани форварда втрутився Олександр Ільющенков, який відповів взаємністю Роману Жмурку, відбивши удар з "точки".

Отож, четверта поспіль нічия "Ниви" на тренувальних зборах, проте сьогоднішній поєдинок показав, що команда перебуває на правильному шляху і додає з кожним спарингом.

Заключний поєдинок на другому зборі підопічні Віталія Шумського проведуть проти ФК "Калуш" 12 липня. Наразі між клубами тривають перемовини щодо місця проведення гри. Слідкуйте за анонсами на клубних ресурсах.Контрольний матч

8 липня 2018, Винники

"Рух" – "Нива" 0:0

"Рух": Дяченко (Ільющенков 46), потенційний новачок, Писко, Никитюк (Дуць 46), В.Білий, Чепелюк (Б.Баранець 46), Копина, Макар (Г.Баранець 43), Хомченко, потенційний новачок, Буй

"Нива": Жмурко, Герт, Пікуль, Чорномаз, Макогон, Хруставка, Кохман (потенційний новачок 75), Гатала, Кривий (потенційний новачок 60), Литовченко (Апанчук 60), Волошин (Мізерник 46)

Нереалізовані пенальті: Хомченко (78), Апанчук (81)

Прес-служба футбольного клубу "Нива"

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook