Про нас
увійти

Чортківський "Кристал" здобув вольову перемогу в Заліщиках

категорія: Футбол | дата: 26 06 2018
Чортківський "Кристал" здобув вольову перемогу в Заліщиках

24 червня, в 9-му турі вищої обласної ліги заліщицький "Дністер" приймав чортківський "Кристал". І хоч чортківчани перед матчем займали 5 місце, а господарі - 9, між ними було лише 3 очки різниці. Варто відмітити, що цьогорічний розіграш обласної першості - один з найбільш рівних, адже, окрім "Агрон-ОТГ", у всіх команд приблизно однакова кількість очок після 8 зіграних турів! Тож кожна перемога - на вагу золота...

Як повідомляє прес-служба чортківського "Кристала", матч розпочався для чортківчан не те, що погано, а жахливо. Фактично, перша атака господарів закінчилась взяттям воріт. Владсилав Токарчук спершу обіграв захисника, потім голкіпера, і спокійно відправив "круглого" у пусті ворота (1:0).

Пропустивши, "Кристал" активізувався та намагався грати першим номером. Найбільш активними були Сергій Скалій та Денис Курдас. "Дністер" міцно засів на своїй половині та зосередився на контратаках. М‘яч все більше застрягав у центрі поля, конструктиву від обох команд було дуже мало. Кілька пасів - і відразу втрата м‘яча, з ударами ситуація була ще гірша - не пробивав ніхто.

Другий гол у ворота чортківчан прийшов так само несподівано, як і попередній. Сутченко жахливо помилився, головою відкидаючи м‘яч на воротаря. Пас виявився залегким, тож Токарчук знову вийшов на рандеву із Володимиром Кравчуком, та впевнено його перекинув (2:0).

Через хвилину рахунок міг ставати розгромним. Знову провалилась центральна зона, Сутченко явно не встигав за невгамовним Токарчуком, Іванов запізно постелився у підкаті, тож нападник господарів, знову вийшовши на побачення із голкіпером, обіграв Кравчука, але надто далеко відпустив м‘яч.

Єдиний момент за тайм у чортківчан виник зі стандарту під кінець тайму. Руслан Курдас класно пробив зі штрафного, м‘яч пролетів дуже близько до стійки. "Дністер" відповів не гіршим ударом у виконанні Лилика - теж дуже близько до цілі.

На самому початку другого тайму чортківчани скоротили відставання! Після затяжної атаки "Кристалу", Дениса Курдаса вивели віч-на-віч із воротарем і тому залишалось лише головою відправити "смугастого" у кут (2:1).

Після забитого голу матч став значно видовищнішим, нарешті, з‘явились удари із обох боків, підкати, швидкі перепасовки. Тренер "Кристалу" Едуард Хавров із тренерської бровки лише постійно просив грати швидше. Було помітно, що "Дністру" не вистачає фізичної підготовки, бо чортківчани у другій 45-хвилинці виглядали значно сильніше. Господарі все частіше і частіше фолили. І Червонецький у одному із таких епізодів покарав за це "Дністер", метрів із 35 розрядивши свою гармату - м‘яч влучив у самісіньку "дев‘ятку" (2:2).

Ще через мить "Кристал" зобов‘язаний був виходити вперед - Понєдєльнік на фланзі обіграв опонента, прострілив у центр, але, на жаль, ніхто із чортківчан не встиг замкнути передачу. Потім Андрій вже пробивав з-за штрафної, але його удар заблокували захисники.

Гол назрівав: Михайло Клим переграв захисника на правій бровці, виконав філігранний пас на Дениса Курдаса, той з лету пробивав з близької відстані - поруч із дев‘яткою! Потім на навісну передачу Червонецького на дальній стійці віднукнувся Понєдєльнік, вгативши головою - на цей раз воротар врятував! Але третій гол, на який "Кристал" вже давно награв - таки відбувся, той же Понєдєльнік знову виграв боротьбу на дальній стійці після кутового та пробив точно в кут (2:3).

Навіть третій гол не змусив "Кристал" зупинитись - атаки за атакою, немов лавини, котились на ворота "Дністра". Знову розкішно поборовся Денис Курдас, скинув на Понєдєльніка, Андрій поділився м‘ячем із Червонецьким, а Тарас вгатив у дальній кут, без шансів для голкіпера (2:4). На 88-й хвилині господарі отримали нагоду для штрафного майже на лінії карної зони. Павло Чорномаз впевнено поклав м‘яч у "дев’ятку" (3:4).

На останній хвилині матчу чортківчани знову реалізували свою чергову нагоду - той же Ден Курдас підрізав "круглого" на передній стійці після подачі з флангу (3:5).

Ніхто би і не подумав, шо після такого безнадійного першого тайму підопічним Хаврова вдасться п‘ять разів розписатись у воротах господарів. Завдяки майстерності та шаленій самовіддачі "Кристал" здобуває важку перемогу та з чудовим настроєм йде на кількатижневу перерву, а "Дністер" має серйозно попрацювати, щоб виправити турнірне становище…

***

"Дністер" (Заліщики) – "Кристал" (Чортків) – 3:5 (2:0)

24 червня. Заліщики. Міський стадіон. 300 гл. +18 град

Судді: Віталій Буняк (Бережани), Юрій Королюк (В. Глибочок), Андрій Стасюк (Ланівці).

Спостерігач арбітражу: Іван Будівський (Теребовля).

"Дністер": Купчанко, Левицький, Чорномаз, Дикун (Славський, 89), Пастухов, Гуйван-к, Городинський, Лилик (Стратій, 62), В. Пантя, Лазорик, Токарчук.

"Кристал": Кравчук, Сутченко, Іванов, Клим, Красільніков, Червонецький (Шевцов (90+1), Скалій, Р. Курдас, А. Понєдєльнік-к, Кошулинський, Д. Курдас.

Голи: Владислав Токарчук (4, 32), Денис Курдас (47), Тарас Червонецький (59, 85), Андрій Понєдєльнік (75), Павло Чорномаз (88), Микита Шевцов (90+2).

Попереджені: Антон Красільніков (20), Р.  Левицький (68).

Джерело: ФФТО

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook