Про нас
увійти

"ДСО-Поділля" врятувалося від поразки у компенсований час

категорія: Футбол | дата: 06 06 2018
"ДСО-Поділля" врятувалося від поразки у компенсований час

Центральний матч 6-го туру вищої ліги чемпіонату Тернопільської області відбувся у Великій Березовиці. Команда "ДСО-Поділля" з Тернопільського зустрічалася з підволочиським "Збручем-Агробізнес". Молода команда гостей гідно протистояла досвідченим футболістами "ДСО-Поділля", як підсумок – нічия (1:1).

Перед початком матчу обидві команди зіштовхнулися з суттєвими кадровими проблемами, адже по різних причинах у грі не змогли взяти участі кілька ключових виконавців. Зокрема, в складі господарів поля були відсутні гравці основного складу Немо Шелія та Артем Вітович, а найболючіша втрата команди з Підволочиська – досвідчений оборонець Андрій Донець (він ж головний тренер волочиського "Агробізнесу").

Тренери команд футболістів розташували на схожою схемою – 1х4х5х1, тільки, якщо у господарів два центральних півзахисники діяли здебільшого на атаку, то в гостей – на оборону. Отож, граючий головний тренер "ДСО-Поділля" Андрій Гринченко свої гравців розташував так: Владислав Бритковський після певної паузи зайняв місце у воротах, у центр оборони до Андрія Гринченка після дискваліфікації повернувся Тарас Кормило, на флангах у захисті діяли – Ярослав Алексевич (зліва) та Петро Скобляк (справа); в опорній зоні півзахисту матч розпочинав Дмитро Стриєшин, на атаку грали два центральні хави – Валентин Білик та Владислав Левчик; на флангах півзахисту розташувалися – Станіслав Скибіцький (зліва) та Юрій Сорочан (справа) і яскраво вираженого форварда грав досвідчений Ігор Швець.

Наставник "Збруч-Агробізнес" Євген Андрушків розмістив свої гравців наступним чином: традиційно на останньому рубежі діяв Іван Коцій, у центрі захисту грали – Павло Макогон та Ярослав Ясніцький, фланги оборони закривали капітан Олег Кубик (зліва) та Андрій Приян; в опорній зоні півзахисту грали – Максим Смолко та Андрій Малащук, флангові півзахисники – Максим Паюк (зліва) та Дмитро Пачевський (справа), піднападником грав кремезний Богдан Коза і на вістрі атаки діяв Дмитро Познанський.  

Так сталося в матчі, що в перші 15-ть хвилин кожного з таймів великою перевагою володіли господарі поля, а коли їхні атаки так і не призвели до бажаного гола, гості вирівнювали гру і практично нічого не дозволяли супернику зробити біля власних воріт. Вже в дебюті матчу господарі мали виходити вперед. Зразково-показову атаку вони провели правим краєм. Петро Сокбляк кинув у прорив Тараса Кормила, той зробив прострільну передачу на Ігоря Швеця. Форвард "ДСО-Поділля" практично пробивав в упор з воротарського майданчика, однак неймовірний сейв здійснив голкіпер "Збруча" Іван Коцій. Ще в одному епізоді теж після передачі з правого краю, але вже Петра Скобляка, спершу удар Ігоря Швеця прийняв на себе захисник, а після добивання Юрія Сорочана вже надійно зіграв воротар гостей. Відбивши стартовий штурм свої контратаки організовували і футболісти з Підволочиська. У одному з епізодів м’яч після удару Дмитра Познанського пройшов поруч зі стійкою, а в іншому Богдан Коза пробив у нижній кут воріт, однак надійно зіграв голкіпер "ДСО-Поділля" Владислав Бритковський, вибивши м’яча на кутовий.

На початку другого тайму два доволі гострі випадки було з боку Юрія Сорочана, але його ударам бракувало точності. Ще в одному моменті з близької відстані пробивав Владислав Левчик, однак вкотре в матчі партнерів по команді врятував голкіпер "Збруча" Іван Коцій.

А на початку першої години гри гості зуміли… відкрити рахунок. Богдан Коза робив передачу на Андрія Малащука. Той до м’яча не дістався, але він потрапив до Ігоря Лісніченко, котрий потужно пробив метрів з 23-ох попри самісіньку стійку (0:1).

Могли гості і ще двічі вразити ворота суперника. В одному з епізодів їхній форвард Познанський обіграв щонайменше 3-4 суперників, але з гострого кута пробив не влучно. А згодом він ж вийшов на побачення з голкіпером Бритковським, елегантно перекинув м’яча через нього, однак потрапив у стійку. І коли вже йшли останні хвилин компенсованого часу і гості подумки святкували перемогу, господарі знайшли в собі сили відігратися. Сольний прохід по лівому краю виконав Юрій Сорочан і тільки-но ввійшовши у штрафний майданчик сильно пробив у верхній ближній від голкіпера кут воріт. Цього разу Іван Коцій, очевидно, не чекав такого розвитку подій і на удар зреагувати не зумів (1:1)…

"ДСО-Поділля" (Тернопільський район) – "Збруч-Агробізнес" (Підволочиськ) – 1:1 (0:0)

3 червня. В. Березовиця. Сільський стадіон. 300 гл. +30 град.

Судді: Олег Чемний (Тернопіль), Юрій Королюк (В. Глибочок), Андрій Ющишин (Тернопіль).

Суддівський спостерігач: Михайло Чайковський (Тернопіль).

"ДСО-Поділля": Бритковський, Скобляк (Лема, 74), Андрій Гринченко, Кормило-к, Алексевич, Сорочан, Білик, Левчик, Стриєшин (Мищишин, 14), Скибіцький (Стецюк, 60), Швець (Паламар, 49).

"Збруч-Агробізнес": Коцій, Ясніцький, Макогон, Приян, Кубик-к, Максим Паюк, Пачевський, Смолко (Лісніченко, 46), Малащук (Михайло Паюк, 90), Коза (Даньків, 80), Познанський.

Голи: Ігор Лісніченко (61), Юрій Сорочан (90+3).  

Попереджені: А. Приян (28), С. Скибіцький (36), П. Макогон (85), Т. Кормило (89).

Джерело: ФФТО

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook