Про нас
увійти

Тернопільська "Нива" завершила сезон поразкою від "Львова"

категорія: Футбол | дата: 06 06 2018
Тернопільська "Нива" завершила сезон поразкою від "Львова"

2 червня футбольний клуб "Нива" у 29 турі Другої ліги у домашній грі поступився ФК "Львів" з рахунком 1:2.

Провівши два різні тайми, "Нива" не лише вдруге у сезоні програла ФК "Львову", але й поступилася у боротьбі за п'яту сходинку у чемпіонаті. А враховуючи перемогу "Буковини", "жовто-зелені" опустилися на підсумкове сьоме місце.

Особливим цей матч був ще й тому, що він став першим для Віталія Шумського на посаді головного тренера "Ниви". У порівнянні із виїзним матчем в Обухові, новий наставник зробив три заміни. У воротах вийшов Жмурко, в опорній зоні Вонс змінив Кохмана, а Шевченко — Апанчука. Матч господарі розпочали із одним нападником — Олексієм Литовченко.

Дуже швидко львів'яни приголомшили "Ниву" двома взяттями воріт та й загалом у перші хвилини гості були набагато активнішими. Зокрема небезпечно з лінії штрафного майданчика пробивав Поручинський, а згодом здалеку стріляв Кисленко. Перший гол "золоті леви" провели з пенальті. Після метушні у штрафному майданчику та удару у напрямку воріт м'яч зачепив руку Вонса і арбітр вказав на позначку. Переграти Жмурка вдалося Кучинському.

За три хвилини по тому воротарю "Ниви" вдруге довелося діставати м'яч із сітки. Флангова подача справа завершилася вдалою підсічкою головою від нападника Омельченка, який вразив дальній кут. Як не старався дотягнутися до м'яча Жмурко, але рахункок став 0:2.

Після забитих голів гра перейшла у спокійне русло. Активніше діяли тернополяни — змушував рахунок. Однак попереду у "Ниви" нічого не виходило. Двічі на ударній позиції опинявся Ігор Вонс. Спочатку він пробив вище зі штрафного, а потім запустив м'яч у молоко, пробиваючи метрів із 30-ти. Перед свистком на перерву вище пробив і Литовченко.

Перебіг подій на полі у першому таймі змусив тренерський штаб тернополян провести одразу три заміни по перерві. На фланги вийшли Кривий та Гатала, які лише вчора повернулися із Києва, де стали бронзовими призерами студентської ліги. А на допомогу Литовченку відправили Апанчука.

Однозначно проведені заміни пішли на користь команді і тепер уже "Нива" грала першим номером, регулярно турбуючи Герича. В одному із таких епізодів Литовченко завдав удару метрів із 30-ти, а воротар "Львова" з м'ячем впоратися не зумів і саме від рук голкіпера він залетів у сітку — 1:2 та чимало часу для виправлення ситуації.

Однак всі подальші спроби господарів врятувати гру були не такими результативними. Двічі з розвороту пробивав Апанчук — в обох випадках захисники блокували удари. Гатала два рази намагався замкнути головою дальню стійку — теж безрезультатно. Занадто неточними були і дальні удари від пари центральних оборонців — спочатку Дугієнка, а потім Андрєєва.

Щодо гостей, то вони після перерви нічим особливим не запам'яталися за вийнятком штрафного удару на початку тайму, та двох виходів у контратаки наприкінці матчу.

Отож, неоднозначний для команди сезон завершено. З нетерпінням очікуємо на новий футбольний рік у Другій лізі, а "Львову" бажаємо успіхів у еліті.

Друга ліга, тур 29

2 червня 2018, Вишнівець

"Нива" – ФК "Львів" 1:2

Голи: Литовченко (69) — Кучинський (15 пен.), Омельченко (18)

"Нива": Жмурко, Герт, Андрєєв, Дугієнко, Чорномаз, Вонс (Кохман 72), Авдалян (Слоневський 66), Шевченко (Апанчук 46), Гапончук (Кривий 46), Капелян (Гатала 46), Литовченко

ФК "Львів": Герич, Савошко, Пархуць, Дещиця, Гринишин, Романчук, Кучинський (Коблюк 88), Поручинський, Мізерник, Кисленко, Омельченко

Попередження: Дугієнко (6), Чорномаз (45+3), Литовченко (66), Гатала (69), Герич (90+2)

Прес-служба футбольного клубу "Нива"

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook