Про нас
увійти

Анонс фінального матчу Ліги чемпіонів Тернопільщини

категорія: Футбол | дата: 27 05 2018
Анонс фінального матчу Ліги чемпіонів Тернопільщини

У Бережанах, 27 травня, відбудеться фінальний поєдинок дебютної Ліги чемпіонів Тернопільщини сезону-2017/18. За головний приз позмагаються команди Тернопільського та Чортківського районів – "Лісма" з Шляхтинців та "Січ" з Ягільниці.

Фіналісти Ліги чемпіонів Тернопільщини пройшли довгий шлях на цьому турнірі. Обидві команди виграли свої групи на попередньому етапі і не залишили жодних шансів суперникам на чвертьфінальній та півфінальній стадіях. За всю турнірну дистанцію обидві команди забили однакову кількість м’ячів – по 24. Але якщо "Лісма" свої голи забила в 10 поєдинках (2,4 голи за гру), то "Січ" – у восьми (3,0 гола за гру). В команд є яскраво виражені бомбардири. Це – Павло Бутрин з "Лісми", на рахунку якого 6 забитих м’ячів та Василь Пшеничний з "Січі", котрий відзначився 7 голами.

Перед фінальним матчем виділити фаворита складно, адже якщо пройтися по персоналіях, то в обох командах є гравців високої кваліфікації. Інше питання, чи всі з них зможуть вийти на поле в матчі у Бережанах. За регламентом змагань, команди виступають за районними заявками 2017 року. А оскільки з того часу ряд футболістів поповнили склади інших команд, тому під питання, чи тренери нових колективів цих гравців відпустять. До прикладу, за "Лісму" заявлений захисник Дмитро Грицик, котрий нині захищає кольори ФК "Хмельницький" в чемпіонаті України серед аматорів. Оскільки його команда відмовилися їхати завтра, 27 травня, на матч з ФК "Минай" (Закарпатська область), то появу цього оборонця в Бережанах легко спрогнозувати. Як і з великою долею ймовірності гратиме за колектив з Шляхтинців Арсен Кривобедрий, команда якого – "Агрон-ОТГ" (В. Гаї) свій поєдинок провела вчора, 25 травня, у Заліщиках проти "Дністра" (що цікаво, Арсен у тому матчі відзначився голом). Ще два гравці "Лісми" навряд чи будуть представлені у Бережанах, адже їхні нинішні команди – "Колос" Зборів (Вадим Цінчик) та ФК "Козова" (Андрій Чикало) саме 27 травня гратимуть свої матчі 5-го туру вищої ліги чемпіонату Тернопільської області. Також у "Лісми" є ще одна серйозна втрата – дискваліфікований її тренер Микола Остапович Возний, який не зможе керувати діями підопічних з лавки запасних.

Що стосується "Січі", то значна кількість її футболістів виступає в чемпіонаті області за команду першої ліги – "Бастіон" (Горішня Вигнанка, Чортківський район). Матч 5-го туру цього колективу в першості області проти ФК "Трибухівці" перенесено з 27 на 28 травня, тому всі вони теоретично можуть допомогти "Січі" у фінальному поєдинку Ліги чемпіонів Тернопільщини. Єдиний футболіст, участь якого під великим питанням, це захисник Михайло Клим, команда якого – чортківський "Кристал" того ж дня гратиме матч 5-го туру вищої ліги чемпіонату області проти ФК "Вишнівець".

"Лісма" (Шляхтинці, Тернопільський р-н) – "Січ" (Ягільниця, Чортківський р-н)

27 травня. Бережани. Стадіон "Нива". 13.00.

Арбітр: Ігор Садковський (Теребовля), асистенти – Роман Островський (Тернопіль), Ігор Скуба (Скалат).

Дискваліфікований: Микола Возний (тренер "Лісми").

Джерело: ФФТО

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook