Про нас
увійти

Едуард Хавров: "Байдужості на полі я не терпітиму!"

категорія: Футбол | дата: 26 05 2018
Едуард Хавров: "Байдужості на полі я не терпітиму!"

Як повідомлялося раніше, Едуард Хавров – виконувач обов’язків головного тренера ФСК "Кристал". Тож вашій увазі перше інтерв’ю нового тренера чортківчан.

- Працюючи майже всю тренерську кар’єру із U-21 "Іллічівця", робитимете ставку на молодь і тут, у "Кристалі"?

- U-21 – вважається не лише молодіжкою клубу, а й, по-суті, його дублем. Тож доводилось працювати із дуже досвідченими футболістами, зокрема Костянтином Кравченком, В’ячеславом Шевчуком, Олексієм Довгим. Цей список можна ще довго продовжувати. Звичайно, з молодими гравцями працювати цікавіше, бо у такому віці вони ще хочуть чогось досягти. Але моє кредо – ніколи не дивитись на паспорт, бо насправді він нічого не вирішує.

- Ви тренували молодіжку "Іллічівця", виводили у Першу лігу "Інгулець", очолювали друголігове "Полісся". Чим зацікавив аматорський "Кристал"?

- Після розмови із почесним президентом клубу переконався, що у Чорткові хочуть розвивати футбол, без сумніву – є перспектива. Окрім того, я вважаю, що тренер повинен постійно працювати. Можна сидіти вдома і чекати, поки після суботнього фіналу Ліги Чемпіонів звільнять тренера "Ліверпуля" або "Реалу" та запросять тебе (сміється, - ред.), але треба бути реалістом, відтак – постійно працювати та розвиватись.

- Ви прихильник якого футболу – атакувального чи захисного?

- Я надаю перевагу атакувальному футболу. Побудова атак через різні типи пасів – короткі, середні, довгі, вихід з оборони через контроль м’яча, швидкі фланги, швидкі дії у фазі атаки, пресинг у зоні втрати м’яча. Але хотіти можна багато, майже все залежить від рівня гравців. Попри це, для мене головне, щоб футболіст виходив на поле з бажанням грати, аби у нього горіли очі. Покидаючи поле, він повинен бути впевнений, що зробив все від себе залежне. Байдужості я не терпітиму!

- Якраз відсутність мотивації в очах гравців відмічали вболівальники, коли команду очолював Віктор Дубіно…

- Потрібні футболісти, котрі хочуть розвиватись та чогось досягати – виграти обласний чемпіонат, заявити про себе у аматорській лізі, якщо буде нагода – помірятись силами із командами Другої ліги. Футболіст, який вважає себе футболістом, повинен поступово підніматись по професійних сходах. А персонал клубу повинен їм у цьому допомагати. І от коли є цілковита довіра між гравцем та тренером – тоді і є результат.

- Можливо, когось знаєте зі складу "Кристалу"?

- Був період у Маріуполі, коли працював разом із Русланом Курдасом. Знаю також Яна Ковалевського, неодноразово перетинались. Обоє – хороші, добротні футболісти. Із рештою – буду персонально знайомитись, говорити. Головне, щоб кожен розумів, для чого він виходить на футбольне поле.

Прес-служба ФСК "Кристал" Чортків

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook