Про нас
увійти

Чортківський "Кристал" мінімально поступився ФК "ОДЕК"

категорія: Футбол | дата: 24 05 2018
Чортківський "Кристал" мінімально поступився ФК "ОДЕК"

20 травня чортківський "Кристал" в 16 турі чемпіонат України з футболу серед аматорів на домашній арені поступився ФК "ОДЕК" з рахунком 0:1.

Попри статус андердога, чортківчани почали значно активніше, кинувши майже всі сили в атаку. Атакувальне тріо Курдас-Понєдєльнік-Ковалевський зі всіх сил шукало шпарини в обороні гостей, але у перші хвилини до небезпечних ударів справа не доходила. Згодом гра повністю перетворилась у нічийну, м‘яч застряг у центрі поля, і обидві команди почали грати дещо обережніше.

На 16-й хвилині все перевернулось із ніг на голову. Захисник "Кристалу" у штрафній відверто йшов на фол, тримаючи опонента - Ольховий хоч і вгадав кут удару, Семенчук впевнено пробив та вивів "ОДЕК" вперед - 0:1. Через кілька хвилин - чергова неприємна нова для чортківчан - у зіткненні зі своїм одноклубником, центрбек Іванов отримав серйозн ушкодження та покинув поле...

Пропустивши, "Кристал" продовжував грати у свою гру - намагались виходити у атаку через довгі передачі, бо "ОДЕК" доволі високо зустрічав. Але щойно перейшовши центр поля, у чортківчан виникали проблеми в організації гри - не вистачало гравця, котрий вивів би останнім пасом нападників на ударну позицію. Тайм спокійно підходив до свого завершення, а "Кристалу" так і не вдавалось завдати хоча б одного прицільного удару. Не можна сказати, що гості із Рівненщини були значно кращими - вони грали надійно і просто, а головне - по рахунку.

Останню 5-хвилинку "Кристал" може записати у свій актив, команда ожила, зарухалась, почали з‘являтись напівмоменти. Але моментів було явно недостатньо, аби вони із кількості переросли в якість...

Зрівняти рахунок "Кристал" міг вже на першій хвилині другого тайму. Ковалевський отримав вільний простір на куті штрафної, але пробив неточно. "ОДЕК" вмить відповів - Трофімчук з вбивчої позиції і 5-7 метрів не зміг на льоту прийняти м‘яч та вдарив мимо. Далі - стадіон "взірвав" Гаетан - з доволі дальної дистанції почтужно вгатив у дев‘ятку - голкіпер у кошачому стрибку врятував. Перший по-справжньому гольовий момент від чортківчан.

Шалений удар камерунця змусив чортківчан (як і всіх вболівальників!) ожити - атака за атакою, удар за ударом. "Кристал" переконався, що нинішній "ОДЕК" - не той суперник, котрого варто боятись, тож почали грати сміливіше.

Гості без особливих проблем пережили період морального піднесення "Кристалу" та з часом знову намагались огризатись. Але попри це - "ОДЕК" не ставив перед чортківчанами якихось особливих завдань, не штурмував ворота, словом, не поводив себе як беззаперечни лідер. Рахунок 0:1 їх цілком влаштовував, тож лізти зі шкіри вони не намагались. Втім, навіть попри таку скромну гру у атаці, гості зобов‘язані були забивати вдруге - на крос з флангу відгукнувся Таргоній, головою підрізаючи "круглого" у дальній кут - м‘яч, на щастя, влучив у стійку...

У відповідь - Льовкін мав шанс пропхнути м‘яч повз голкіпера, але Кособуцький виявився спритнішим, на долю секунди зігравши швидше. Фактично, на цій зовсім не мажорній для чортківчан ноті завершилась гра, "Кристалу" не вдалось дотиснути суперників.

У підсумку - шоста поспіль суха поразка у Чемпіонаті України. Наступний матч "Кристал" зіграє знову вдома у неділю у рамках Чемпіонату Тернопільщини проти ФК "Вишнівець".

Прес-служба ФСК "Кристал" Чортків

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook