Про нас
увійти

Анонс матчів 1/8 фіналу кубка Тернопільської області з футболу

категорія: Футбол | дата: 20 05 2018
Анонс матчів 1/8 фіналу кубка Тернопільської області з футболу

20 травня стартує кубок Тернопільської області 2018 року. Відбудуться п’ять поєдинків 1/8 фіналу. Пропонуємо до Вашої уваги анонси цих матчів.

"ДСО-Поділля" (Тернопільський район) – ФК "Заводське"

20 травня. В. Березовиця. Сільський стадіон. 16.00

Судді: Андрій Ющишин (Тернопіль), Вадим Трач (Тернопіль), Ігор Скуба (Скалат).

Спостерігач арбітражу: Едуард Карапетян (Тернопіль).

Одразу на стартовому етапі кубка зустрічаються команди, в складах яких зібрано одних з найкращих виконавців у вищій та першій лігах. Буде цікаво подивитися на матч лідера першої ліги – ФК "Заводське" та діючого володаря кубка – команду вищої ліги "ДСО-Поділля" (Тернопільський район). Остання хоча й невдало розпочала сезон-2018, однак на тижні святкувала першу перемогу (над чортківським "Кристалом" – 3:2), тим самим суттєво покращився психологічний стан її футболістів. Команда з Тернопільського району в останньому поєдинку змінила тактику гри. Якщо раніше підопічні головного тренера Андрія Гринченка діяли з одним форвардом і потужною середньою лінією з п’яти виконавців, то в останньому матчі на вістрі атаки діяло одразу двоє гравців (Ігор Швець та Немо Шелія). Це значно додало в атакувальній потужності команди, однак і далі кульгає оборона, адже в усіх офіційних матчах цього сезону "ДСО-Поділля" неодмінно пропускало по два м’ячі. На це варто звернути увагу Андрію Гринченку, тим більше, що сам продовжує виходити на футбольне поле, діючи в обороні.

Що ж до ФК "Заводське", то підопічним головного тренера Анатолія Назаренка теж доведеться змінювати тактику на цю гру. Адже у першій лізі футболісти з Заводського постійно грають першим номером, зламуючи масовану оборону суперника, цього ж разу, очевидно, команда гратиме другим номером, все таки зустрічається з колективом вищої ліги. Має Анатолій Назаренко й інші клопоти. На передігровому тренуванні не займалося троє травмованих футболістів – Руслан Супрун, Юрій Заставецький та Роман Багрій. Останній, за словами тренерів, точно не зіграє, два перших – під знаком питання.

Незважаючи на те, що ФК "Заводське" представляє першу обласну лігу і апріорі саме "ДСО-Поділля" фахівці вважають фаворитом пари, в колективу з Заводського підібрані теж доволі кваліфіковані гравці. Скажімо нападник Андрій Різник вже забивав навіть у першій лізі чемпіонату України, Юрій Заставецьий теж понюхав пороху професійного футболу та двічі ставав студентським чемпіоном України, а Руслан Супрун, якщо, звичайно, йому вдасться вилікувати травму, має показати, що з роками не втрачає майстерність. Адже, якщо хтось не знає, він виступав у професійному футболі тоді, коли більшість його партнерів по ФК "Заводське" ще навіть не народилися…  

 

"Збруч-Агробізнес" (Підволочиськ) – ФК "Вишнівець"

20 травня. Підволочиськ. Стадіон "Колос". 16.00

Судді: Володимир Ясюченя (Тернопіль), Анатолій Пенцак (Микулинці), Андрій Стасюк (Ланівці).

Спостерігач арбітражу: Борис Трач (Тернопіль).

Дискваліфікований: Юрій Білик ("Збруч-Агробізнес" Підволочиськ)

Це єдина пара в якій на першому етапі кубка зустрінуться команди, які представляють вищу обласну лігу. В чемпіонаті команди після чотирьох зіграних матчів знаходяться у нижній частині турнірної таблиці. Тому кубкове протистояння має стати для них свого роду сатисфакцією після відносного невдалого старту сезону (в обох 3 здобутих очки з 12-ти можливих).

Значні кадрові проблеми має головний тренер "Збруча" Євген Андрушків. Не зможе зіграти захисник Юрій Білик, котрий відбуває дискваліфікацію. Також травмовані і точно не гратимуть Ярослав Миронюк та Євген Єманєв. Водночас, варто очікувати на появу досвідченого оборонця Андрія Донця. "Агробізнес" з Волочиська, де він є головним тренером вчора зіграв свій черговий матч у другій лізі, тому поява Донця у Підволочиську не виключена.

Що ж до гостей, то вони поки у сезоні-2018 не знають радості перемоги, а тому намагатимуться докласти всіх зусиль, щоб здобути таку довгоочікувану вікторію. Тим більше, що в більшості проведених матчах підопічні Михайла Скиби продемонстрували якісний футбол і лише молодість та "гарячі" голови не дозволили вишнівецькій команді здобути хоча б одну перемогу. 

 

"Агрон-ОТГ" (В. Гаї) – "Поділля" (В. Березовиця)

20 травня. В. Гаї. Сільський стадіон. 16.00

Судді: Володимир Федунець (Тернопіль), Артем Карапетян (Тернопіль), Олег Богач (Тернопіль).

Спостерігач арбітражу: Михайло Чайковський (Тернопіль).

Дискваліфікований: Роман Мельник ("Агрон-ОТГ" (В. Гаї)

Зустрічаються команди різних вагових категорій. "Агрон" – діючий чемпіон області, а команда з Березовиці представляє чемпіонат Тернопільського району, де минулоріч не була серед призерів, а в сезоні-2018 після чотирьох турів займає третє місце (дві перемоги, нічия та поразка). Також варто нагадати, що "Поділля" і в 2017 році брало участь у кубку області, пройшло два етапи і поступилося лише в чвертьфіналі в доволі рівній боротьбі ФК "Збараж".

Що ж до "Агрона-ОТГ", то підопічні Роман Курдупеля вдало розпочали нинішній сезон, здобувши на старті три перемоги поспіль і з максимумом очок ділять перше-друге місце турнірної таблиці. Єдина втрата у великогаївської команди – капітан команди Роман Мельник, який відбуває дискваліфікацію за "гріхи" минулорічного кубка, коли отримав червону картку в повторному півфінальному поєдинку проти "ДСО-Поділля".

 

"Бастіон-1427" (Горішня Вигнанка) –  "Гірник" (Новосілка)

20 травня. Горішня Вигнанка. Сільський стадіон. 16.00.

Судді: Іван Мандзюк (Зборів), Юрій Королюк (В. Глибочок), Віталій Сердюк (В. Глибочок).

Спостерігач арбітражу: Іван Будівський (Теребовля).

Зустрічаються команди першої обласної ліги, які представляють різні групи: "Бастіон-1427" – один з лідерів групи "А", а "Гірник" – аутсайдер групи "Б". Гості прагнутимуть реабілітуватися за невдалий старт сезону, а господарі спробують підтвердити свій клас фаворита пари. У двохраундовому протистоянні буде цікаво оцінити рівень команд різних груп першої ліги.

 

ФК "Острів" (Тернопільський район) – "Збруч" (Дорофіївка, Підволочиський район)

20 травня. Острів. Сільський стадіон. 16.00.

Судді: Володимир Пиндиківський (Бучач), Володимир Кацан (Бучач), Денис Кіцкай (Бучач).

Спостерігач арбітражу: Микола Філь (Тернопіль).

Волею жеребу на першому етапі кубка області зустрінуться команди, які не виступають у чемпіонаті області. Хтось з них стане чвертьфіналістом, що вже само по собі буде успіхом. Але для цього треба перемогти опонента. ФК "Острів" грає у вищій лізі чемпіонату Тернопільського району,  де після чотирьох турів займає 8 місце серед 12 команд-учасниць, маючи в активі 4 очка (по одній перемозі та нічиї і дві поразки). "Збруч" з Дорофіївки – одна з найсильніших команд Підволочиського району, в 2017 році здобув "золоті" медалі районного чемпіонату, а також представляв Підволочищину в Лізі чемпіонів Тернопільщини, де не зумів подолати групової стадії змагань. Обидві команди – темні конячки обласного кубка, тому надати перевагу заздалегіть комусь – важко…

Джерело: ФФТО

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook