Про нас
увійти

"Агрон-ОТГ" здобуває перемогу на останніх хвилинах

категорія: Футбол | дата: 14 05 2018
"Агрон-ОТГ" здобуває перемогу на останніх хвилинах

Один з найцікавіших матчів 4-го туру у вищій лізі відбувся у В. Гаях. Місцевий "Агрон-ОТГ" лише під завісу матчу зумів вирвати перемогу над непоступливим ФК "Козова" – 1:0.

Перша серьозна небезпека в матчі виникла у середині першого тайму. Після помилки центрального оборонця ФК "Козова" Михайла Павелка, на одного воротаря вийшов півзахисник "Агрона" Роман Гаврилюк, однак переграти голкіпера гостей, а в минулому стража воріт великогаївської команди Андрія Северина не зумів – воротар вибив м’яча на кутовий. Після подачі з корнера ледь не половина команди "Агрон" намагалася заштовхнути м’яча у ворота суперника, однак захисник та воротар ФК "Козова" героїчно відбилися. А на 26-й хвилині після вкидання ауту, на підборі першим опинився Андрій Пастернак, однак його удар з кута воротарського майданчика був не влучним. Зі схожої ситуації, але вже  після довгої діагональної передачі з лівого краю на правий, мав забивати Тарас Семенець, але і його удару забракло точності. Гості ж у першому таймі запам’яталися доволі непоганим ударом Тараса Шимоновача – м’яч пройшов поруч зі стійкою, а також небезпечним виходом нападника Ярослава Мельника, м’яч з ноги якого в останню мить зняв кіпер "Агрона" Іван Рогаль. 

В другому таймі на 59-й хвилині нападник ФК "Козова" Ярослав Мельник підступно пробив з середньої відстані, однак Іван Рогаль зумів у стрибку витягнути м’яча з нижнього кута воріт. Господарі відповіли якісною фланговою передачею від  Дмитра Коника. М’яч знайшов Романа Гаврилюка, але м’яч після його удару головою пройшов у метрі від бокової стійки.

Під час контратаки у середині другого тайму найреальнішу нагоду відкрити рахунок мали гості. Їхній нападник Ярослав Мельник втік від оборонців, але вийшовши на побачення з воротарем, вирішив не зближуючись пробити – як підсумок, надійно зіграв воротар Іван Рогаль. Не забарилися з відповіддю футболісти "Агрону". Чергова навісна передача від Коника, цього разу м’яч дістався до Михайла Штанкевича, але той пробив у поперечину. За такої перестрілки, футбольна фортуна наприкінці матчу посміхнулася великогаївській команді. Віктор Ковалик зробив передачу з лівого краю, оборонці ФК "Козова" невдало вибили м’яча, і той дістався до Андрія Пастернака, який одним дотиком прийняв м’яча, в другим потужно пробив у нижній кут воріт (1:0).

Гості могли вивести з В. Гаїв нічию. На останній компенсованій хвилині козівські футболісти отримали право на вкидання ауту. Андрій Захарчук виграв повітря в оборонців "Агрона" і, очевидно, робив передачу на дальню стійку, а вийшов небезпечний удар – м’яч пролетів у лічених сантиметрах від штанги…

Цікавий поєдинок запам’ятався не лише одним футболом, але й навколо футбольним дійством. Приймаюча сторона у перерві матчу організувала розіграші призів для вболівальників. Один приз – футбольний м’яч, надала Федерація футболу Тернопільської області, ще два призи були презентовані спонсорами – фірмами "Агрон" та "Агропродсервіс". А після матчу від спонсорів два кращих гравці поєдинку – Андрій Пастернак ("Агрон-ОТГ") та Андрій Северин (ФК "Козова") отримали ще й цінні подарунки. Подібну практику потрібно переймати й іншим футбольним командам області, адже такі дійства притягують на футбол все більше глядачів…

"Агрон-ОТГ" (В. Гаї) – ФК "Козова" – 1:0 (0:0)

13 травня. В.  Гаї. Сільський стадіон. 600 гл. +20 град.

Судді: Володимир Пиндиківський (Бучач), Олег Мімнонов (Тернопіль), Віталій Сердюк (В. Глибочок).

Суддівський спостерігач: Іван Будівський (Теребовля).

"Агрон-ОТГ": Рогаль, Лук’янов, Андрієшин, Ковалик, Анатолій Гринченко (Штанкевич, 19), Пастернак, Кривобедрий (Лівіцький, 84), Р. Гаврилюк-I, Семенець, Коник, Мельник-к (Оконський, 90+4).

ФК "Козова": Северин, Данилюк, Павелко (Захарчук, 70), Фрейнак, Клочак, Т. Шимонович (Бобко, 90), Р. Гаврилюк-II, Костів, Глухан, Мартинюк-к, Я. Мельник (М. Мельник, 75).

Гол: Андрій Пастернак (87).

Попереджені: А.  Мартинюк (66), А. Пастернак (90+1).

Джерело: ФФТО

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook