Про нас
увійти

Чортківський "Кристал" мінімально поступився з ФК "Покуття"

категорія: Футбол | дата: 08 05 2018
Чортківський "Кристал" мінімально поступився з ФК "Покуття"

6 травня чортківський "Кристал"в 14 турі чемпіонат України з футболу серед аматорів дома поступився ФК "Покуття" з рахунком 0:1

Звичайно, коломийське "Покуття" приїхало до Чорткова у ролі беззаперечного фаворита. Особливо, зважаючи на їхні результати у попередніх двох матчах проти лідерів чемпіонату, де вони взяли 4 очки з 6 можливих. Але вже з перших хвилин стало зрозуміло, хто в домі господар…
"Кристал" вразив одразу – грали розкуто, не боялись йти в атаку, часто йшли в обіграш, пробивали. Гості на це все відповідали лише одним – фолами. Пальців рук не вистачило би, аби полічити, скільки разів на фланзі збили Ковалевського та Понєдєльніка. Саме ці двоє, а у додачу Ільчишин (який лише відновився після травми) та Курдас – виступили ударним кулаком, який раз-по-раз трощив оборону коломиян.

Перший (і єдиний!) момент у виник "Покуття" після серії незлагоджених дій захисників "Кристалу". Тоді Карапка цілився у нижній правий кут, але Плекан нівелював загрозу. У свою чергу, чортківчани повинні були виходити вперед на 32-й хвилині. Ковалевський майстерно накрутив на правому фланзі опонентів та більярдним ударом послав м’яч у ближню дев’ятку. М’яч по-зрадницьки влучив у поперечину, вдарився поруч із лінією із зовнішнього боку та вилетів у поле… Відчувши запах крові, "Кристал" почав дотискати гостей – після шквальної серії ударів ("Покуття" зобов’язане поставити пам’ятник своєму голкіперу) пройшов фланговий простріл у штрафну, де ніким не прикритий Понєдєльнік зобов’язаний був відкривати рахунок у матчі – але із 7-9 метрів не зміг прицільно пробити…

На самісінькому старті другої 45-хвилинки "Кристал" змарнував чергову нагоду нарешті розпечатати ворота гостей. Ільчишина виводили віч-на-віч із голкіпером, але Назар в останній момент забагато відпустив м’яч.

Якби у чемпіонаті давали приз за найбільш нелогічний гол, "Покуття" би без вагань його здобуло. Отримавши можливість пробити штрафний удар перед самою лінією карної зони чортківчан, Тарас Сивка майже без розбігу послав "круглого" у самісінький кут – 0:1. На цьому все – це була перша і остання небезпечна атака від коломиян, котра, на жаль, і принесла їм 3 очки. Після забитого голу, гравці "Покуття" все більше часу проводили лежачи на газоні, по кілька хвилин вводили м’яч в гру, словом – затягували, як тільки могли.

Пропущений гол зовсім не зламав чортківчан. Вже за кілька хвилин знову активізувався капітан Ковалевський. Вкотре розтерзавши опонента на фланзі, викотив м’яч під удар Понєдєльніку – голкіпер знову врятував! Ще мить – і Яну вдалося, фактично, повторити момент із першого тайму – знову фінти на краю штрафної, обіграш захисника та удар у дальній кут – на це раз у стійку! Хтось із атакуючих хавів чортківчан потужно зарядив на добиванні – голкіпер врятував!..

Чим ближче матч підходив до завершення, тим більше "Покуття" намагалось "вбити" гру – постійні симуляція, затримки часу… Також було помітно, що чортківчанам не вистачає сили, аби відбігати на повних швидкостях останні 10-15 хвилин. Можливо, дався взнаки матч чемпіонату області, котрий проходив посеред тижня. Як би там не було – дотиснути гостей так і не вдалось. 0:1 – зовсім не закономірний та не логічний результат, але… Переможців не судять.

ФСК "Кристал" Чортків висловлює вдячність величезній армії вболівальників, котра, незважаючи на невтішні результати, до останнього вірить у команду! Бо клуб без вболівальників – ніхто!.. Тож чекаємо вас у середу, 9 травня, о 17:00 на стадіоні "Харчовик", де нашій команді у рамках Чемпіонату області протистоятиме ФК "Бережани".

Прес-служба ФСК "Кристал" Чортків

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook