Про нас
увійти

Чортківський "Кристал" здобув важку перемогу у Зборові

категорія: Футбол | дата: 04 05 2018
Чортківський "Кристал" здобув важку перемогу у Зборові

2 травня, відбувся заключний матч другого туру вищої ліги чемпіонату Тернопільської області. У принциповому поєдинку зустрілися зборівський "Колос" та чортківський "Кристал". Саме матч між цими командами наприкінці минулого сезону у значній мірі позбавив чортківську команду золотих медалей. Звітний матч для "Кристалу" теж склався дуже не просто, однак краща реалізація гольових моментів і футбольний фарт таки дозволили колективу з Чорткова святкувати перемогу – 2:1.

Уже в дебюті матчу міг забивати зі штрафного Роман Бабин, коли м’яч після його чи то удару, чи то навісної передачі, вдарившись об землю, пройшов поруч зі стійкою. Гості відповіли небезпечним навісом з правого флангу – нападнику Алейну Гаетану не вистачило дещиці, щоб замкнути дальню стійку. У свою чергу нападник "Колоса" Володимир Турчак на 30-й хвилині на куті штрафного майданчика обіграв кіпера Івана Плекана, але замість того, щоб самому спробувати вразити ворота, віддавав передачу, яка адресата не знайшла. У зворотні атаці після розіграшу кутового Ян Ковалевський з близької відстані струсонув поперечину.

Так суперники відповідали атакою на атаку. Зокрема, на 41-й хвилині після вкидання м’яча з ауту партнери по команді доставили м’яча до Ігоря Козелка, він уже в штрафному майданчику обіграв опікуна, а з-під іншого пробив вище воріт. А рахунок у матчі було відкрито ближче до перерви. Фланговий лівий захисник "Кристалу" Олексій Болобан кинув у прорив Яна Ковалевського, який перебуваючи під пресом оборонців таки завдав удару по воротах. М’яч, рикошетом від Петра Грабчака, дезорієнтувавши воротаря Юрія Сурмая, залетів у ворота (0:1). І майже одразу Олексій Болобан міг подвоїти перевагу гостей, але замикаючи дальню стійку пробив вздовж воріт і оборонець "Колоса" вибив м’яча на кутовий.  

На початку другого тайму гості знову відзначилися. Цього разу гол-красень уже повноцінно записав на свій бомбардирський рахунок Ян Ковалевський. У першу чергу треба відзначити комбінацію, яку розіграли гості і завершальний удар чортківця. Футболісти "Кристалу" отримали право на пробиття кутового. Замість традиційної подачі, Максим Запорожець зробив передачу на ближню штангу, звідти Андрій Понєдєльнік відкотив м’яча Ковалевському і той зряче закрутив у дальній кут воріт (0:2). Видно, що це добре награна домашня заготовка від досвідченого тренера Віктора Дубіно.

І все-таки треба віддати належне господарям поля. Вони знайшли в собі сили, переламали хід гри і були дуже близькі, щоб навіть зрівняти рахунок. Щонайменше п’ять гольових нагод мав лише Ігор Козелко, він двічі пробивав головою практично в упор, однак в одному епізоді після удару атакувального півзахисника "Колоса" м’яч пішов вище воріт, а в другому – його спіймав кіпер гостей Іван Плекан. І все ж одного разу господарі досягли свого, коли гості зупинили не за правилами у штрафному майданчику прохід Сергія Комара і капітан "Колоса" Роман Бардокін з "точки" рахунок скоротив (1:2).

 Далі господарі пішли на справжній штурм воріт "Кристала", навіть одного разу після подачі кутового зуміли відзначитися, однак за мить до удару Сергія Комара арбітр матчу Володимир Федунець зафіксував порушення правил з боку гравців "Колоса". В іншому моменті Козелко вивів на оперативний простір Володимира Грабчака, але той поспішив з ударом і гольовий шанс було втрачено…

"Колос" (Зборів) – "Кристал" (Чортків) – 1:2 (0:1)

2 травня. Зборів. Стадіон "Колос". 300 гл. +25 град.

Судді: Володимир Федунець (Тернопіль), Володимир Ясюченя (Тернопіль), Олег Чемний (Тернопіль).

Суддівський спостерігач: Ярослав Боднар (Тернопіль).

"Колос": Сурмай, П. Грабчак, С. Лис, Цюман (Комар, 34), М. Турчак, В. Грабчак, Бабин, Козелко, Бардокін-к, Цінчик, В. Турчак (Блакита, 75).

"Кристал": Плекан, Болобан, Красільніков, Хруставка, Бесараб (Клим, 41), Ковалевський-к, Понєдельнік (Льовкін, 90+1), Запорожець, Курдас, Пільтенко (Лавров, 76, Червонецький, 90), Гаетан (Драч, 23).

Голи: Петро Грабчак (44, а/г), Ян Ковалевський (50), Роман Бардокін (62, з пен.).

Попереджені: А. Понєдєльнік (2), А. Красільніков (23), Я. Ковалевський (26), О. Болобан (81), І. Лавров (85).

Джерело: ФФТО

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook