Про нас
увійти

Футболісти ФК "Бережани" тактично переграли "ДСО-Поділля"

категорія: Футбол | дата: 01 05 2018
Футболісти ФК "Бережани" тактично переграли "ДСО-Поділля"

ФК "Бережани" у центральному матчі другому турі чемпіонату області приймав "ДСО-Поділля" і місцеві футболісти виконавши практично на всі сто відсотків тактику на гру, святкували заслужену перемогу – 2:0.

У порівнянні з матчем першого туру, в якому бережанці зіграли внічию з ФК "Вишнівець" (1:1), головний тренер ФК "Бережани" Ігор Твардовський вніс зміни практично в кожну ланку. І це дало свої позитивні плоди. На воротах надійно відіграв Андрій Гарас. Пару центральний оборонців склали досвідчені Ігор Копцюх та Віктор Ковальчук, на флангах у захисті грали – Андрій Бойчук (справа) та Габріель Бадеме (зліва). У центрі півзахисту діяла трійка гравців – Тарас Стирчак, Андрій Засєдко та Денис Мострянський, на флангах у середині поля – Ростислав Чиряк (зліва) і Сергій Мацалап (справа). І яскраво вираженим форвардом грав Олександр Грінько. За задумкою бережанського тренера капітан команди Денис Мострянський діяв персонально проти нападника Ігоря Швеця (до речі, вихованця бережанського футболу), який тільки перед матчем повернувся з Італії.

Мострянському, як і всім футболістам ФК "Бережани" вдалося показати свої найкращі якості, вони дуже надійно зіграли в обороні і використали практично всі свої гольові нагороди.

У першому таймі особливої гостроти не було з боку обох команд. А от щойно розпочався другий тайм, як господарі відкрили рахунок. За 22 метри до воріт гості порушили правила на Олександру Грінько. Штрафний взявся виконувати Тарас Стирчак, котрий перекинув м’яча через стінку складену з гравців "ДСО-Поділля", та точно поцілив у нижню "шістку" (1:0). Футболісти з Тернопільського району кинулися відіграватися, а бережанці спіймали їх на контратаці. Андрій Засєдко та Олександр Грінько вийшли вдвох на одного оборонця. Вони доволі незграбно розіграли м’яча, але таки досягли свого. Останній щічкою пробив у дальній кут повз голкіпера Владислава Бритковського (2:0). Мали господарі поля нагоду і ще збільшити свою перевагу. Після проходу справа оборонця Андрія Бойчука, суперник порушив на ньому правила. Пенальті взявся виконувати Тарас Стирчак, однак з "точки" пробив вище воріт.  

Гості у другому таймі одного разу поцілили в поперечину, після того, як кіпер Андрій Гарас дещо втратив ворота, а також на останніх хвилинах вони влаштували міні-штурм воріт бережанської команди, однак ті вистояли та записали до свого активу заслужені три очки. Натомість підопічні граючого тренера "ДСО-Поділля" Андрія Гринченка зазнають другої поспіль поразки на старті сезону…

ФК "Бережани" – "ДСО-Поділля" (Тернопільський район) – 2:0 (0:0)

29 квітня. Бережани. Стадіон "Нива". 500 гл. +28 град

Судді: Ігор Садковський (Теребовля), Роман Островський (Тернопіль), Андрій Стасюк (Ланівці).

Суддівський спостерігач: Вадим Маслій (Тернопіль).

ФК "Бережани": Гарас, Копцюх, Ковальчук, Бойчук, Бадеме (Адамович, 90), Мацалап (Фарботняк, 73), Чиряк (Легета, 64), Стирчак, Засєдко (Зелінський, 87), Мострянський-к, Грінько (Марценюк, 79).

 "ДСО-Поділля": Бритковський, Алексевич, Білик (Паламар, 68), Андрій Гринченко, Кормило-к, Левчик, Скибіцький, Скобляк (Мищишин, 61), Сорочан (Лема, 78), Стриєшин, Швець.

Голи: Тарас Стирчак (47), Олександр Грінько (55).

На 77-й хвилині не реалізував пенальті Т. Стирчак (ФК "Бережани").

Попереджені: Г. Бадеме (41), С. Фарботняк (80) – Т. Кормило (45), Д. Стриєшин (76).

Джерело: ФФТО

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook