Про нас
увійти

Теребовлянська "Нива" з мінімальним рахунком поступилася ФК "Хмельницький"

категорія: Футбол | дата: 01 05 2018
Теребовлянська "Нива" з мінімальним рахунком поступилася ФК "Хмельницький"

У 13-му турі аматорського чемпіонату України теребовлянська "Нива" на власному стадіоні поступилася аутсайдеру групи 1 – ФК "Хмельницький" – 1:2.

У звітному матчі через травму та дискваліфікацію наставник "Ниви" Вадим Лазоренко недорахувався двох гравців основи – оборонця Владислава Сороцького та нападника Івана Романчука. Їх замінили Анатолій Тітунін та Ігор Сороцький. Обоє провели доволі продуктивний поєдинок, тим не менше "Ниві" не вдалося набрати очки. Однак розповімо все за порядком….

Першу небезпеку в матчі створили гравці з Теребовлі. Вони отримали право на пробиття штрафного удару. Його завдавав Василь Штандер, який перекинув м’яча через стінку, однак голкіпер суперника зумів витягнути м’яча з-під поперечини. Той ж Штандер з гострого кута на дев’ятій хвилині намагався закинути м’яча за комірець кіперу, але зробив це невдало. Та все ж стартовий натиск "Ниви" приніс результат. Сольний прохід правого півзахисника Немо Шелії заблокували одразу два гравці ФК "Хмельницький" Ерік Тарасенко і Денис Ткаченко. Арбітр матчу справедливо показав на одинадцятиметровий. Пенальті чітко реалізував найактивніший у стартові хвилини поєдинку Василь Штандер (1:0). Майже одразу на лівому краю атаки розіграли комбінацію Руслан Луцик та Василь Штандер, останній зробив навісну передачу у район одинадцятиметрової позначки. Оборонці суперника забули одного нападника "Ниви" Ігоря Сороцького, але той ударом головою поцілив м’ячем прямо у руки голкіперу ФК "Хмельницький".

Гості вперше по-справжньому потурбували воротаря "Ниви" лише на початку другого тайму, коли після прострілу з лівого краю, м’яч прийняв на лінії карного майданчика граючих тренер гостей Олександр Алієв, обіграв одного опікуна і потужно пробив – кіпер Роман Чопко зумів витягнути м’яча з нижнього кута воріт. Теребовлянці відповіли проходом Олега Никеруя, котрий обігравшись з Штандером, вийшов практично віч-на-віч з голкіпером, але дуже близився з ним і шансу його переграти в ближній дуелі у центрального півзахисника "Ниви" практично не було.

На 60-й хвилині суперник зумів зрівняти рахунок. Олександр Алієв передачею між двох оборонців "Ниви" знайшов у штрафному майданчику партнера по команді Артема Гайдаша і той своїм шансом скористався сповна (1:1).

На 71-й хвилині вже теребовлянець Руслан Луцик зробив навісну передачу, Ігор Сороцький виграв повітря та ударом головою пробив у нижній кут воріт, але воротар з Хмельницького зумів вибити м’яча на кутовий. Т,е що не вдалося господарям, змогли гості. На 75-й хвилині стався провал на правому краю оборони "Ниви", звідки пішла прострільна передача, яку реалізував хмельничанин Артем Панасенка, "розстрілявши" з близької відстані Романа Чопка (1:2).

У заключні п’ять хвилин гри теребовлянці пішли на штурм воріт суперника і були дуже близькі, щоб врятувати матч. Спершу Василь Штандер після скидки Ігоря Сороцького пробивав у нижній кут воріт, однак дивом хмельницький голкіпер зумів зреагувати і перевести смугастого на кутовий. Той ж Сороцький, закинувши м’яча за спини оборонців ФК "Хмельницький", вивів на оперативний простір Михайла Штанкевича, однак фланговому півзахиснику "Ниви" в самий відповідальний момент м’яч звалився з ноги. І, насамкінець, уже в компенсований час партнери по команді вивели на удару позицію Віталія Бодака, який поклав на газон кіпера, однак пробиваючи практично по порожніх воротах, на шляху м’яча опинився оборонець гостей…

Так "Нива" не зовсім логічно поступилася супернику, який був їй по силі. В теребовлянців і далі залишається 11 очок і вони обіймають сьому сходинку турнірної таблиці.

"Нива" (Теребовля) – ФК "Хмельницький" – 1:2 (1:0)

29 квітня. Теребовля. Стадіон "Колос". 1000 гл. +27 град.

Арбітр: І. Заліський (Івано-Франківськ).

Асистенти: О. Макарець (Житомирська обл.), Р. Мосійчук (Житомир).

4-й арбітр: М. Брик (Тернопіль).

Суддівський спостерігач: А. Байсарович (Луцьк).

"Нива": Чопко, Макогон-к, Данилюк, Ю. Никеруй, Полянчук, Тітунін, О. Никеруй, Луцик (Штанкевич, 82), Шелія (Бодак, 63), Штандер, І. Сороцький.

Голи: В. Штандер (12, з пен.), А. Гайдаш (60), А. Панасенков (75).

Джерело: Нива Теребовля

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook