Про нас
увійти

Чортківський "Кристал" поступився ФК "Калуш"

категорія: Футбол | дата: 22 04 2018
Чортківський "Кристал" поступився ФК "Калуш"

21 квітня чортківський "Кристал" в 12 турі чемпіонат України з футболу серед аматорів дома поступився ФК "Калуш" з рахунком 0:3.

Напередодні матчу надійшов оберемок невтішних для чортківських вболівальників новин. Команда втратила відразу двох голкіперів – основного Кравчука, котрий у попередньому матчі із "Нивою" зазнав ушкодження та пропустить декілька тижнів, та його дублера – Плекана, котрий теж не зміг прийняти участь у матчі. У результаті у рамку воріт поспішно заявили Магіса, дебют якому, м’яко кажучи, не вдався… Окрім голкіперів, серйозної травми зазнав захисник Сутченко та атакуючий півзахисник Ільчишин.

Із першої хвилини було зрозуміло, що обидві команди не збираються ризикувати, гра здебільшого проходила у центрі поля. І "Кристал" і "Калуш" намагались демонструвати комбінаційний футбол, уникати "бий-біжи", виходити в атаку через паси. І раптом – все перевернулось із ніг на голову. Фактично, перша атака калушан завершилась взяттям воріт. Генега кілька раз поспіль накрутив захисника "Кристалу" на правому фланзі, навісив у штрафну – а там зовсім самотній Матвіїв спокійно головою перевів у кут – Магіс не врятував – 0:1.

Чортківчани лише після пропущеного голу почали нагадувати, хто господар сьогоднішнього матчу. Після сумбуру у штрафній калушан, Драч отримав чудову нагоду зрівняти рахунок, пробиваючи з кількох метрів – м’яч дивом пролетів мимо… Через мить той же Драч пробивав знову – і ще раз невлучно. Візуально складалось враження, що чорктівчани нарешті знайшли свою гру і забитий гол – лише питання часу. Ковалевський розкішно прорвався на лівому фланзі, віддав передачу на 11 метрів, Курдас набігав та просто зобов’язаний був вколотити м’яч в сітку – та якимось фантастичним чином "круглий" пролетів знову мимо.

Наступну десятихвилинку записав у свій актив "Калуш". Іванченко з центру (!) поля виконував штрафний – здавалося би, ніякої загрози, але м’яч по дузі влучив у поперечину. Голкіперу "Кристалу" чи то банально росту не вистачило, чи впевненості, аби спокійно забрати (або хоча б перевести на кутовий) м’яч. Через кілька хвилин хтось із захисників гостей просто завантажив шкіряну сферу вперед, Голубка майже виривався віч-на-віч із голкіпером чортківчан. Благо, Магіс хоч і не дуже впевнено, але ліквідував загрозу, вийшовши із воріт.

Початок другої 45-хвилинки знову був за господарями. Двічі оригінально розіграли кутові, але захисникам вдалось погасити пожежі. Ковалевський виконував крос з флангу, потім Драч накрутив двох, прострілив – але подача не знайшла адресата. Гол назрівав! І він таки назрів – але знову у ворота "Кристалу". На 55-й хвилині калушани вибігли у першу контратаку у другому таймі – нападник гостей міг забивати ще після подачі з флангу, але невдало обробив м’яч – тож лише кутовий. Подача – удар – Магіс відбиває перед собою – на добивання реактивно зреагував Мись – 0:2.

Не можна сказати, що другий гол вселив у чортківчан повну зневіру. Ні, певною мірою – навіть навпаки. "Кристал" почав грати більш розкуто – кілька хороших ударів наніс Запорожець, вище пробив Курдас. Ковалевський на правах капітана (до речі, найкращий гравець матчу у складі чортківчан) бив найчастіше – та ще й потужно і влучно, але страж воріт "Калуша" впорався із поставленими перед ним завданнями.

І знову попри ігрову перевагу "Кристалу", гості забили втретє – на 87-й хвилині Голубка наважився на удар метрів з 30 – м’яч доволі повільно низом котився, але чортківському кіперу знову чи то росту не вистачило, чи то момент удару він не помітив – 0:3.

У результаті – розгромні нуль-три, які не зовсім відповідають тому, що насправді відбувалось на полі. Але переможців не судять - "Калуш" набирає чергові очки, а "Кристал" знову "сухо" програє. Наступної неділі чортківчан чекатиме не менш важке випробування у Червонограді, де їм протистоятиме один із лідерів чемпіонату – "Рочин".

ФСК "Кристал" Чортків 0:3 ФК "Калуш"

Чемпіонат України з футболу серед аматорів, 12 тур

21 квітня, 17:00, стадіон "Харчовик", Чортків

Голи: Матвіїв, 11; Мись, 57; Голубка, 87.

"Кристал": Магіс, Бесараб, Болобан, Іванов, Драч, Пільтенко, Курдас, Запорожець, Понєдєльнік, Красільніков, Ковалевський.

"Калуш": Кузів, Гудак, Козлов, Мись, Швець, Несплян, Денега, Генега, Голубка, Матвіїв, Іванченко.

Прес-служба ФСК "Кристал"

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook