Про нас
увійти

Теребовлянська "Нива" впевнено перемогла чортківський "Кристал"

категорія: Футбол | дата: 18 04 2018
Теребовлянська "Нива" впевнено перемогла чортківський "Кристал"

У першому офіційному матчі 2018 року теребовлянська "Ниви" в рамках 11-го туру аматорського чемпіонату України перемогла земляків з чортківського "Кристалу" – 2:0.

Матч викликав величезний інтерес, теребовлянці зробили все, щоб він перетворився на справжнє свято футболу. Виступ священика, який поблагословив команди на успішне продовження сезону, гімн України та підняття державного прапора капітанами команд перед початком матчу, а в перерві – виступ місцевої співачки – все це створило неповторну атмосферу справді головного футбольного матчу дня на Тернопільщині.

На футбольному полі стадіону "Колос" зійшлися справді гідні суперники, кожен з яких заслуговував на перемогу, але більше її хотіли все-таки теребовлянці, які закономірно святкували вікторію.

Головний тренер "Ниви" Вадим Лазоренко своїх підопічних на футбольному полі розташував за схемою – 1х4х5х1. Ворота боронив Роман Чопко, у центрі оборони діяли Павло Данилюк та Владислав Сороцький, по краях оборони – Сергій Полянчук (справа) та Руслан Голованьов (зліва). В опорній зоні півзахисту грали Олег Никеруй та Павло Макогон, на флангах – Руслан Луцик (зліва) та Немо Шелія (справа) і в нападі змінюючи один одного грали кремезний Іван Романчук та швидкий Василь Штандер.

Після рівного старту матчу, хвилини з десятої теребовлянці міцно заволоділи ініціативою і лише в останні хвилин 10-ть у першому таймі на деякий віддали її супернику. В ці хвилини близькими до взяття воріт були – Іван Романчук (пробив з метрів 12-ти прямо у руки воротарю), Олег Никеруй (м’яч після удару головою пройшов вище воріт), Владислав Сороцький (кіпер витягнув м’яча з нижнього кута після стандарту) та ще раз Іван Романчук (добряче приклався до м’яча з-за меж штрафного майданчика – знову вище).

Та все ж гравці "Ниви" зуміли відкрити рахунок у матчі. В середині першого тайму трьоходівку розіграли Іван Романчук, Василь Штандер, а завершував її Немо Шелія. Партнери по команді кинули в прорив грузина, який, діючи на місці правого півзахисника, пробив з гострого кута. Екс-голкіпер "Ниви", а нині основний страж воріт "Кристалу" Володимир Кравчук не зумів зафіксувати м’яча у руках і Шелія повторним ударом відкрив у матчі рахунок (1:0).

Перших 15-ть хвилин другого тайму гра знову вирівнялася, навіть чортківці двічі загрожували воротам Романа Чопка – м’яч після удару головою Андрія Понєдєльніка пішов вище воріт, а в Назара Ільчишина смугастий звалився з ноги.

Натомість коли у складі теребовлянців на поле вийшли "свіжі" футболісти все стало на свої місця. Знову ініціативу прибрали до рук футболісти "Ниви" і лише не фарт та надійна гра голкіпера "Кристалу" не дозволили Сергію Раца, Владиславу та Ігорю Сороцьким збільшити перевагу своєї команди. Та все ж у компенсований до 90 хвилин час теребовлянці відзначилися вдруге. Віталій Бодак передачею у розріз між двома захисниками знайшов Сергія Полянчука, котрий несподівано підключився до атаки, і того завалив у штрафному майданчику голкіпер Володимир Кравчук. Оскільки на футбольному полі не було штатного пенальтиста "Ниви" Віктора Ковалика, то з "точки" взявся пробивати сам постраждалий. І Сергій Полянчук був точний, хоча й голкіпер був близьким до того, щоб потягнути м’яча, адже вгадав напрямок його польоту, однак він був надісланий у самісінький кут воріт, тому Кравчук до смугастого не дотягнувся (2:0).

"Нива" (Теребовля) – "Кристал" (Чортків)

15 квітня. Теребовля. Стадіон "Колос". 500 гл. +24 град.

Арбітр – Подригуля В. (Луцьк).

Асистенти арбітра – Федунець В. (Тернопіль), Дмитрук А. (Луцьк).

Четвертий арбітр – Чаплій І. (Тернопіль).

Делегат ФФУ – Трач Б. (Тернопіль).

"Нива": Чопик, Голованьов, Данилюк, В. Сороцький, Полянчук, Макогон, О. Никеруй, Шелія (І. Сороцький, 73), Луцик (78), Романчук (Тітунін, 83), Штандер (Бодак, 83).

"Кристал": Кравчук, Сутченко,Іванов, Бесараб, Червонецький, Пільтенко, Ковалевський, Сурник, Ільчишин (Болобан, 90+4), Курдас (Гоетан, 70), Понєдєльнік.

Голи: Немо Шелія (24), Сергій Полянчук (90+4, з пенальті).

Джерело: Нива Теребовля

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook