Про нас
увійти

Костянтин Пікуль: "Змушені реабілітуватися перед своїми вболівальниками"

категорія: Футбол | дата: 06 04 2018
Костянтин Пікуль: "Змушені реабілітуватися перед своїми вболівальниками"

Капітан "Ниви" розповів про причини та наслідки програшу у Львові, нову позицію на полі та анонсував майбутнє протистояння з вінницькою "Нивою-В".

— Проаналізувавши поразку у Львові, чим можеш пояснити такий результат?

— Розпочали ми якось розгублено, перші 15 хвилин не могли зібратися, все ж таки перша офіційна гра. Згодом вдалося взяти м'яч під контроль та провести кілька перспективних атак. Але після перерви повністю провалили гру. Важко сказати у чому причини. Перший стандарт був, вважаю, не обов'язковим і навіть несправедливим. У тому епізоді арбітр показав, що я порушував правила. Проте було все навпаки. Я перебував за гравцем і кивком голови він влучив мені у обличчя, а сам впав. Я зійшов з поля і, доки мені надавали допомогу, нам забили гол. По приїзду у Тернопіль на розсічену губу мені наклали шість швів.

— Фактор поля зі штучним покриттям вплинув на гру?

— Не сказав би, що суттєво. На розминці довелося звикати до поля і до відскоку м'яча. Проте ми були готові до цього, адже на зборах проводили матчі і тренувалися на таких полях.

— Як ти вважаєш, у порівнянні з минулим роком "Львів" додав у грі, чи "Ниві" банально не пощастило?

— Тоді теж було важке протистояння (матч завершився внічию 0:0 — прим.). Я вийшов на заміну наприкінці матчу. Вважаю, що і тоді і тепер "Львів" показав себе хорошим суперником. Хоча провідні футболісти взимку пішли з команди, але на заміну прийшли не менш кваліфіковані. Мабуть, агресивніші дії у атаці та боротьбі, а також фактор власного поля сприяв перемозі суперника.

— Протягом усього періоду зборів тренери награвали тебе на позиції правого захисника. Наскільки комфортно себе відчуваєш, змінивши місце на полі?

— Ця позиція мені не чужа. На дитячо-юнацькому рівні я свого часу грав справа. На цій позиції потрібна хороша фізична підготовка, адже доводиться виконувати багато роботи на полі. Граючи у центрі захисту, часто починав атаки. Тепер доводиться підключатися, подавати і встигати повертатися назад. Проте жодних проблем з адаптацією не виникає.

— Чи повністю налагодив взаєморозуміння із новими партнерами по захисній ланці?

— Під час товариських матчів ми старалися налагодити цей зв'язок. Але в офіційних матчах все трохи по іншому. Вважаю, що вдалося порозумітися з Дугієнком та Андрєєвим. Ще одна-дві гри і ми остаточно зіграємось.

— Найближчий матч відбудеться у Вінниці і знову на "штучному" полі. Що очікуєш від цього протистояння?

— Гра у Вінниці буде дуже важливою на нас. Ми змушені реабілітуватися перед своїми вболівальниками, які підтримують нас постійно, відвідуючи усі виїзні матчі. Буде хороша гра, суперник теж непростий. На власні очі бачили їхню гру у Волочиську, розбирали дії вінничан. Думаю, що до поля теж доведеться звикати, враховуючи, що воно старшого покоління, ніж навіть у Львові. Але все покаже гра. Ми докладемо усіх зусил щоб перемогти.

Прес-служба футбольного клубу "Нива"

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook