Про нас
увійти

Теребовлянська "Нива" поступилася ФК "Хмельницький"

категорія: Футбол | дата: 24 03 2018
Теребовлянська "Нива" поступилася ФК "Хмельницький"

21 березня, теребовлянська "Нива" у рамках підготовки до сезону-2018 у гостях провела спаринг з ФК "Хмельницький". Для колишнього гравця збірної України Олександра Алієв товариський матч став дебютним на посаді головного тренера. Господарі святкували перемогу – 3:1, повідомляє ФФТО.

Перших хвилин 20-ть команди придивлялися одна до одного і м’яч здебільшого знаходився у середині поля. Першими потривожили суперників теребовлянці. Руслан Луцик завдавав удару зі штрафного, але пробив на поперечиною. Натомість господарі своїм шансом скористалися. На 22-й хвилині Павло Данилюк порушив правила на правій бровці оборони. Пішла навісна передача зі штрафного, яку ударом головою завершив хмельничанин Рустам Циня (1:0). Теребовлянці відновили паритет на 40-й хвилині. Віктор Ковалик перехопив м’яча, відпасував на Олега Никеруя, той кинув у прорив Немо Шелію. Грузин зробив зрячу передачу вздовж воріт і Сергію Раца залишилося лише підставити ногу, що переправити смугастого у порожні ворота (1:1). Майже одразу Шелія пробивав з лінії штрафного майданчика, але м’яч після його пострілу полетів вище воріт.

До середини другого тайму гра була рівною, і якби не помилка гравців "Ниви", хтозна як би завершився матч. На 75-й хвилині під час виходу з оборони захисник ФК "Хмельницький" зробив довгу діагональну передачу зі своєї половини поля. Віктор Ковалик не втримав свою зону, центральні захисники "Ниви" не підстрахували свого капітана і до того ж всього послизнувся теребовлянський кіпер Андрій Жигалюк. Як підсумок форвард хмельничан Ткаченко закотив м’яча у порожні ворота (2:1). Після цього теребовлянці були зобов’язані зрівнювати рахунок. Стандарт у виконанні Віктора Ковалика ледь не призвів до взяття воріт. Сергій Раца виграв повітря і ударом головою пробив у стійку.

А на 85-й хвилині стався зовсім не логічний одинадцятиметровий, після того, як арбітр матчу побачив порушення правил з боку Юрія Никеруя. Гравець ФК "Хмельницький" Загілевич розвів теребовлянського кіпера і м’яча по різних кутах (3:1).

У час, що залишався до завершення матчу "Нива" спромоглася щось на зразок міні-штурму. В одному випадку партнери по команді вивели на оперативний простріл Олега Никеруя, але вирішив віддати передачу партнеру, яку заблокували оборонці господарів. А після кутового спершу небезпечно головою пробивав той ж Олег Никеруй, а коли суперник відбився, другим темпом намагався переправити м’яча у ворота Ігор Сороцький, але і йому це не вдалося…  

Теребовлянська "Нива" у звітному матчі виступала в такому складі: Жигалюк – Данилюк, Макогон, Ковалик (Сухецький, 75), Голованьов (Бодак, 87) –  Тітунін (В. Сороцький, 58), О. Никеруй, Шелія (І. Сороцький, 76), Луцик, Полянчук (Штанкевич, 43, Ю. Никеруй, 78) – Раца.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook