Про нас
увійти

Тернопільські велосипедисти здобули на чемпіонаті України п’ятнадцять медалей

категорія: Футбол | дата: 26 02 2018
Тернопільські велосипедисти здобули на чемпіонаті України п’ятнадцять медалей

Зимовий чемпіонат України з велосипедного спорту на треку з 15 до 20 лютого тривав у Львові, повідомляє управління фізичної культури і спорту ТОДА.

Виступали у перегонах 270 учасників, які представляли команди з усієї України, та спортсмени з Білорусі. Учасниками турніру стали і восьмеро тернополян. Наші велосипедисти в різних видах програми здобули 15 медалей, серед яких 6 золотих, 3 срібних і 6 бронзових.

Так, у командній гонці переслідування на 4 км Владислав Щербань виборов перше місце серед чоловіків, а Назар Покойовий – серед юніорів, Артем Авдалян та Роман Сирник були третіми серед юніорів, а Юрій Щербань та Володимир Янішевський посіли третє місце серед юнаків.

У груповій гонці на очки Владислав Щербань здобув перше місце серед чоловіків, а Назар Покойовий – друге – серед юніорів.

У гонці "скретч" Владислав Щербань серед чоловіків був другим, а Назар Покойовий серед юніорів – третім.

Ще дві медалі наші велосипедисти завоювали у гонці з вибуттям: Владислав Щербань виборов "срібло" серед чоловіків, а Володимир Янішевський – "бронзу" серед юнаків.

Ще три золотих нагороди додали до медальної скарбнички тернополян виступи у командному спринті, де Володимир Янішевський здобув перше місце серед юнаків, та у парній гонці "медісон", у якій Владислав Щербань та Іван Хомів були переможцями серед чоловіків.

Треба сказати, що були у здобутку тернополян і результати, у яких наші спортсмени зупинялись, так би мовити, за крок до медалі: Назар Покойовий і Артем Авдалян були четвертими у гонці "медісон", командному спринті, а також Назар став четвертим і у гонці з вибуттям.

Додамо, що Владислав Щербань, Назар Покойовий та Іван Хомів представляють обласну ШВСМ, Артем Авдалян, Роман Сирник, Юрій Щербань та Володимир Янішевський є вихованцями обласної дитячо-юнацької спортивної школи. Тренери спортсменів – Володимир Павелко та Іван Хомів.

Владислав Щербань навчається у ТНТУ імені І. Пулюя, Назар Покойовий – студент Економічного коледжу ТНЕУ, Артем Авдалян і Роман Сирник вчаться у Технічному коледжі ТНТУ імені І.Пулюя, Юрій Щербань є учнем Тернопільської школи №21, а Володимир Янішевський – школи №19.

До речі, цими днями знані тернопільські велосипедисти майстри спорту України міжнародного класу, студенти ТНЕУ Віталій Гринів та Тарас Шевчук завершують тренувальний збір з підготовки до чемпіонату світу з велоспорту на треку, який відбудеться в Апельдорні (Нідерланди).

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook