Про нас
увійти

Дмитро Гапончук: "Тренувальний процес у "Ниві" на найвищому рівні"

категорія: Футбол | дата: 26 02 2018
Дмитро Гапончук: "Тренувальний процес у "Ниві" на найвищому рівні"

Новачок "Ниви" Дмитро Гапончук поділився враженнями від тренувальних зборів та пригадав свій досвід виступу у Прем'єр-лізі.

— Дмитро, коли дізнався про інтерес з боку нашого клубу?

— На початку грудня мені зателефонував головний тренер клубу Сергій Задорожний та запропонував приїхати на збори у лютому. Я погодився.

— Останнім часом ти виступав у чемпіонаті Івано-Франківщини за команду з Тлумача. Які ще були варіанти продовження кар'єри?

— Мене ще влітку запрошували у "Агробізнес", але тоді я мав домовленість приїхати в команду з Білорусі. Залишитись там не вдалося і мені сказали приїхати знову вже взимку. Також був варіант з Польщею. Вибирав між закордонними лігами і "Нивою" і обрав варіант з тернопільським клубом.

— Поділися враженнями від атмосфери у команді, тренувального процесу.

— Атмосфера у команді чудова, всі хлопці привітні. Тренувальний процес на вищому рівні. Мені одразу пригадалися виступи у запорізькому "Металурзі". Тренер бачить команду швидкісною, технічною, що мені імпонує. Вважаю, що з кожним днем ми додаємо.

— Чим запам'яталися три контрольні гри першого збору?

— В першій грі було важко, адже ми ще не знали один одного. Згодом вдалося здобути перемогу у Хмельницькому. Мабуть, найбільше запам'яталася гра проти "Руху". Нам було важко, адже це були заключні дні зборів. Тому і такий великий рахунок. Вважаю, що ми непогано виглядали у контрольних матчах.

— Ти є вихованцем івано-франківського футболу, виступав у складі "Прикарпаття". Тепер ця команда є одним з головних конкурентів "Ниви". Шанси наздогнати земляків ще є?

— Це футбол і все реально. Потрібно вірити, старатися. З таким відношенням до тренувань, я вважаю, що виконати це завдання цілком реально. Буде важко, але ми однозначно будемо старатися.

— Пригадай свій дебют у Прем'єр-лізі. Як потрапив у запорізький "Металург"?

— На момент запрошення у Запоріжжя я виступав за дорослий склад яремчанських "Карпат". Наприкінці сезону мій тренер Віктор Поптанич сказав, що є можливість поїхати на оглядини у "Металург". Я погодився і ще з двома гравцями ми поїхали. На той час команда перебувала у Сімферополі. Я взяв участь у контрольних іграх і мені запропонували підписати контракт. Щоправда, перші пів року мене не змогли заявити через певні причини. Тому лише тренувався із командою, а згодом уже виступав за дубль. Шанс дебютувати у Прем'єр-лізі отримав незадовго до того, як "Металург" припинив існування. Тоді у складі дубля ми перемогли "Карпати" 1:0. Тренер першої команди після гри мені зателефонував і сказав, що мене хочуть бачити у основі на матч проти луганської "Зорі". Я був шокований, але безмежно зрадів. Вийшов на поле, відіграв. Проте тоді луганчанам ми поступилися.

— Що тобі відомо про теперішній рівень Другої ліги?

— Непоганий рівень команд. Останнім часом я слідкував за чемпіонатом. За грою можу виділити "Агробізнес", "Прикарпаття" і "Ниву". Ці команди не дарма перебувають зверху. На мою думку, друга частина сезону теж буде дуже цікавою. Рівень команд постійно росте.

Прес-служба футбольного клубу "Нива"

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook