Про нас
увійти

Теребовлянська "Нива" святкує вольову перемогу на Меморіалі Юста

категорія: Футбол | дата: 22 02 2018
Теребовлянська "Нива" святкує вольову перемогу на Меморіалі Юста

18 лютого, учасник аматорського чемпіонату України та чемпіон Тернопільської області з футболу 2017 року в першій лізі теребовлянська "Нива" в другому матчі на ХІХ-му традиційному турнірі з футболу пам’яті заслуженого тренера України Ернеста Юста, перемогла команду "Босота" (Чорнушовичі, Львівська область) – 2:1.

Матч для теребовлянської команди складався не просто. У першій половині першого тайму наші земляки довго звикали, як до поля, так і до суперників. Останні ж швидше призвичаїлися до штучного газону і у перші хвилин 15-ть мали три гострі моменти біля воріт "Ниви". Теребовлянці з вперше потривожили суперника на 20-й хвилині, коли Михайло Штанкевич видряпав м’яча на лівому краю атаки та віддав під удар Немо Шелії. Тому м’яч звалився з ноги і пішов вище воріт. Далі ще двічі близьким до взяття воріт був той ж Шелія. У першому випадку після подачі кутового, м’яч грузину відкинув Павло Макогон, але цього разу на шляху м’яча стали оборонці суперника. А в іншому епізоді партнери по команді кинули в прорив Шелію, той перекидав м’яча через воротаря, але зробив це не вдало і смугастий навіть не долетів до воріт. А перед самим свистком на перерву оборонець "Босоти" обрізався, м’яча перехопив Святослав Дзядикевич, однак в останній момент удар форварда заблокував інших оборонець, який підстрахував свого партнера по команді.

Перший гострий момент у другому таймі організували гравці "Ниви". Немо Шелію суперники забули на лінії штрафного майданчика. Той обвідним ударом намагався поцілити в нижній кут воріт, однак кіпер у стрибку зумів дістатися м’яча. Однак на підборі першим був Олег Никеруй, який з гострого кута пробив у стійку. Не забиваєш ти – отримуй гол у відповідь. Це неписане футбольне правило спрацювало в цьому матчі. Після подачі кутового, метрів з восьми суперник "Ниви" зумів без опіки з боку захисників завдати точного удару під поперечину (0:1). Теребовлянці таки знайшли в собі сили у другій половині другого тайму переламати хід гри. Спершу Немо Шелія закинув м’яча на хід Віталій Бодаку, котрий у боротьбі з захисником зумів проштовхнути м’яча у дальній кут воріт (1:1). Практично одразу після подачі м’яча зі штрафного у виконанні Шелії, найспритнішим у карному майданчику виявився Павло Макогон, але пробив трішки не точно. А перед самим фінальним свистком гол-красень у стилі легендарного голландця Ван Бастена у ворота голкіпера збірної СРСР Рината Дасаєва на Євро-1988 вдався Владиславу Сороцькому. Перебуваючи під гострий кутом, та ще й за 25 метрів до воріт теребовлянець зумів поцілити у дальню "дев’ятку" (2:1).  

***

"Нива" (Теребовля) – "Босота" (Чорнушовичі) – 2:1 (0:0)

18 лютого. Винники. Стадіон ім. Б. Маркевича. 150 гл. -1 град.

"Нива": Жигалюк (Бендер, 46) – Данилюк, Макогон Полянчук (Ю. Никеруй, 55), Сухецький – Тітунін, О. Никеруй, Шелія, І. Сороцький (Бодак, 46), Штанкевич (В. Сороцький, 46) – Дзядикевич (Погорілий, 65).

Голи у складі "Ниви" забивали: В. Бодак (32), В. Сороцький (88).

***

У заключному матчі групової стадії Меморіалу Юста "Нива" гратиме проти "Карпати U-17" (Львів). Матч відбудеться у неділю, 25 лютого, у м. Винники

Джерело: ФФТО

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook