Про нас
увійти

Теребовлянська "Нива» перемогла чернівецьку "Буковину"(ВІДЕО)

категорія: Футбол | дата: 08 02 2018
Теребовлянська "Нива» перемогла чернівецьку "Буковину"(ВІДЕО)

Учасник аматорського чемпіонату України теребовлянська "Нива" сьогодні, 7 лютого, у Чернівцях провела спаринг з командою другої ліги чемпіонату України – чернівецькою "Буковиною" і зуміла перемогти суперника з комфортним рахунком – 2:0.    

Вже на другій хвилині теребовлянці організували гостру атаку. Святослав Дзядикевич кинув у прорив по правому краю Руслан Луцика, якого на мить випередив кіпер "Буковини" Денис Чесановський, вибивши м’яча в аут.

Гравці "Ниви" на початку зустрічі діяли активніше і провели ще ряд гострих випадків біля воріт "буковинців". Так, на 13-й хвилині з лінії штрафного майданчика пробивав Немо Шелія, але і цього разу надійно зіграв чернівецький голкіпер, який спіймав м’яча у нижньому куті воріт. На 14-й хвилині гри шанс відзначитися мав "буковинець" Антон Батрак. На "постріл" Антона вже зреагував голкіпер "Ниви", який з другої спроби зумів ліквідувати небезпеку. Далі вже дві якісні атаки організували теребовлянці. Спершу прохід по лівому краю Михайла Штанкевича завершився навісною передачею. Повітря виграв Святослав Дзядикевич і скинув м’яча потенційному новачку "Ниви", який зі зручної позиції метрів з 15-ти у рамку не влучив. А на 33-й хвилині Олег Никеруй гострою передачею між двох оборонців вивів Руслана Луцика віч-на-віч з кіпером, але того жорстко зустріли оборонці у штрафному майданчику. Арбітр Андрій Кошура пенальті призначити не наважився, але зробив це… у ворота "Ниви", коли на 35-й хвилині м’яч знайшов руку Павла Данилюка. Пенальті взявся виконувати один з найдосвідченіших гравців "Буковини" Володимир Найко, однак не зміг переграти голкіпера "Ниви", який витягнув м’яча з лівого нижнього кута. Як і не змогли суперники пробити теребовлянського кіпера на добиванні – воротар ногами вибив м’яча на кутовий.

Теребовлянці не залишилися в боргу і Сергій Полянчук пробиваючи штрафний, перекинув м’яча через стінку складену з гравців "Буковини", але в цьому епізоді знову воротар був на місці.

У другому таймі на поле вийшли кілька "свіжих" футболістів "Ниви" і теребовлянська команда протягом першої половину другої 45-хвилинки прибрала ініціативу до своїх рук. Зокрема, після передачі Луцика з 23-ох метрів пробивав Немо Шелія, але м’яч пролетів над поперечиною. Через кілька хвилин Шелія перехопив м’яча в центрі полі і разом з Ігорем Сороцьким вийшли на двох суперників. Немо віддав передачу партнеру, Ігор одного суперника обіграв і пробив з лінії штрафного майданчика – м’яч пролетів вище воріт.

Далі, протягом трьох хвилин теребовлянці отримали право на пробиття двох штрафний ударів. В обох випадках навісні передачі виконував Немо Шелія. В першому випадку повітря виграв Владислав Сороцький, але його удар головою пройшов над "дев’яткою", а на схожий удар головою Ігоря Сороцького зумів зреагувати кіпер "Буковини".

На 66-ій хвилині гри одну з небагатьох небезпечних атак провели підопічні Віктора Мглинця. Потенційний новачок "Буковини" вдало зіграв на правому фланзі та зробив передачу на Сергія Рацу, який у ворота не влучив.

Та все ж перевага гостей втілилася в забитий гол. На 75-й хвилині гравці "Ниви" організували результативну атаку. Центральний оборонець Віктор Ковалик зробив зрячу передачу на Ігоря Сороцького. У боротьбі з теребовлянським нападником помилився оборонець, скинув м’яча як раз на хід Сороцькому, який майстерно переграв кіпера під час виходу віч-на-віч (0:1).

А через десять хвилин "Нива" відзначилася вдруге. Брати Сороцькі та Руслан Луцик вийшло втрьох на таку ж кількість гравців "Буковини". З м’ячем був Владислав Сороцький. Правий півзахисник Луцик відтягнув оборонців за собою, тим самим зробив простір для Ігоря Сороцького. Той отримав зручну передачу від брата і вдруге в матчі переграв в очній дуелі воротаря чернівецької команди (0:2).

Перемогу над "Буковиною" можна вважати закономірною, адже протягом практично всього матчу гравці "Ниви" контролювали гру, створили з десяток гольових моментів, натомість біля своїх воріт зіграли доволі надійно і лічені рази дозволили суперникам потурбувати своїх воротарів. Єдине, що ще потрібно підтягнути, ще фізичні кондиції деяких гравців. Але, як кажуть тренери "Ниви", до початку офіційних матчів ще достатньо часу, тому "фізику" ще вдасться надолужити у наступних тренуваннях.

***

"Буковина" (Чернівці) – "Нива" (Теребовля) – 0:2 (0:0)

7 лютого. Чернівці. ФОК ""Олімпія".100 гл. +1 град.

"Буковина": перший тайм – Чесановський, Найко, Нікифоряк (потенційний новачок, 12), Українець, Батрак, Мелконян, Немтінов, Сивка + потенційні новачки. Другий тайм: Найко, Геник, Раулюк, Шишигін, Раца, Жумига, Мунтян+ потенційні новачки. На заміну виходили: Гакман, Королянчук.

"Нива": воротар на перегляді (воротар на перегляді, 46) – Данилюк, Макогон (Ковалик, 46), Полянчук (В. Сороцький, 46), Сухецький (Ю. Никеруй, 50) – О. Никеруй (Бодак, 65), півзахисник на перегляді, Шелія, Луцик, Штанкевич, Дзядикевич (І. Сороцький, 46).

Голи: І. Сороцький (75, 85).

Джерело: ФФТО

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook