Про нас
увійти

Хоростківська "Зоря" – володар кубка "Золота осінь-2017"

категорія: Футбол | дата: 09 11 2017
Хоростківська

Недільна погода сприяла і відповіла самій назві футбольного фінального дійства під назвою "Золота осінь-2017" (Гусятинський район) і слід відзначити, що сам поєдинок, достойних один одного суперників, видався "гарячим" і видовищним з постійною інтригою для глядачів. Хоча, напевне доля була б несправедливою, якби сталось по-іншому, адже в цей день в Гусятині хоростківчан та їхніх вболівальників на чолі з міським головою Степаном Гладуном (до речі, очільник Копичинців Павло Лосик, теж був на грі та вболівав за Хоростків) було набагато  більше, як з команди суперника разом із глядачами, що представляли інші населені пункти.

Слід відзначити, також, що з такою атмосферою вирішальні матчі відбуваються  саме тоді, коли участь у них приймають команди "голодні" до перемог. Титуловане "Поділля" фінальні матчі вже сприймає, як щось закономірне, натомість, для Хоросткова, який почав відродження своїх славних футбольних традицій кожна вирішальна гра – як остання і на кону все.

Не став винятком даний матч, який не побоюся відзначити, був цікавішим за серпневий фінал для пересічного вболівальника, чого на скажу, мабуть, про фанатів "Зорі", адже доля матчу, в якому було три вилучення (одне в "Зорі" і два в "Поділля") вирішилась в серії післяматчевих пенальті.

Вже на 9 хв. досвідчений Андрій Шпак відкрив рахунок матчу 1:0 на користь "Зорі". На 53 хв. пропустивши контракту хоростківчани отримали гол у відповідь від Олега Сцібака. Як написали у одному з коментарів у Фейсбуку до мого допису на сторінці Федерації футболу Гусятинського району один з дописуючих: "Якби не воротар "Поділля", то справу було би вирішено до фінального свистка".

Але як на старались гравці "Зорі", Юрій Зянько, як то кажуть "брав все, що летіло у ворота".

Після фінального свистка Олександр  Нетеча ще раз довів, що цифра 13 можливо і нещаслива, але тільки не для нього. 

Згідно статистики близько 65% переможців футбольної лотереї виконують згідно жеребу свої удари першими. Капітан "Зорі" "вийняв" щасливу для себе і команди початкову чергу, і сам вдало виконав її – 1:0. Удар у відповідь, теж капітана, "Поділля" Володимира Пушкаренка – 1:1. Іван Бабій – 2:1. Андрій Решовський – 2:2. Щасливий жереб капітана було знівельовано Русланом Мельником і його удар пройшовся повз площину воріт. Натомість, його однофамілець з Васильківців Роман попав у площину, але вже своє слово сказав інший Роман, той, що на останньому рубежі. Поліщук парирує – пенальті! Назар Веселовський та Ігор Кулак свої шанси не марнують, а голкіпер "Зорі" ще раз пропускає від Олега Сцібака та бере вирішальний удар Ігоря Гатановича – 4:3 і потрапляє в обійми партнерів. 

А далі були підкидання винуватців, вручення Кубку, шампанське та пісні із Гімном України, які гравці переможці разом із вболівальниками виконали у центральному окрузі футбольного поля…

Фінал Турніру "Золота осінь" Гусятин 05.11.2017  400 глядачів.

"Зоря" Хоростків - "Поділля" Васильківці-1-1 (по пенальті 4-3)

Голи: Андрій Шпак - 9 хв, Олег Сцібак - 53 хв.

Забиті післяматчеві одинадцятиметрові: Нетеча, Бабій, Веселовський, Кулак – „Зоря” , Пушкаренко, Решовський, Сцібак - "Поділля".

Не забиті: Руслан Мельник – "Зоря", Роман Мельник, Гапанович "Поділля"

Попередження: Побережник, Нетеча - "Зоря", Шмигановський, Мархоцький - "Поділля";

Вилучення: Побережник - 81 хв, "Зоря", Мархоцький - 74 хв., Шмигановський - 81 хв, "Поділля".

Хоростків: Роман Поліщук, Василь Вільховецький, Олег Скотецький, Олександр Нетеча-к, Ігор Кулак, Іван Бабій, Віталій Панило (Володимир Ваверчак-90хв), Руслан Мельник, Андрій Шпак (Назар Веселовський - 55 хв.), Михайло Побережник, Богдан Городовий,

Резерв: Іван Середа, Василь Муханін, Павло Балух, Сергій Олексюк, Михайло Надкерничний

Васильківці: Юрій Зянько, Володимир Пушкаренко-к, Андрій Мархоцький, Віталій Шмигановський, Олег Данилевич (Ігор Романів - 90 хв.), Ігор Гапанович, Ігор Козелко, Олег Сцібак, Віктор Колтуцький (Сергій Гуменюк - 85хв.), Роман Мельник, Анатолій Прокопчук (Андрій Решовський - 75 хв.)

Резерв: Віталій Паранюк, Олександр Замосьний.

Джерело: ФФТО

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook