Про нас
увійти

Теребовлянська "Нива" дала бій лідерові аматорського чемпіонату України

категорія: Футбол | дата: 31 10 2017
Теребовлянська

29 жовтня, теребовлянська "Нива" у 10-му турі аматорського чемпіонату України в Оржеві мінімально поступилася місцевому "ОДЕКу", який лідирує в аматорському чемпіонаті України – 2:3.

Незважаючи на важку дорогу, складні погодні умови (весь матч йшов пронизливий дощ) та кадрові проблеми (через хвороби та травми у заявці на гру було лише 14 футболістів), теребовлянська "Нива" дала справжній бій "ОДЕКу" і аж ніяк не заслуговувала на поразку. Однак у компенсований час ця прикрість таки сталася. Але розповімо все за порядком…

Головний тренер "Ниви" Назар Козак розташував своїх підопічних на футбольному полі за схемою: 1х4х5х1. Місце у воротах зайняв Віктор Ольховий, капітан команди Віктор Ковалик і Павло Макогон сформували пару центральних оборонців, Андрій Сухецький грав в обороні зліва, а Сергій Полянчук – справа. У центрі півзахиснику діяли одразу троє гравців – брати Ігор та Владислав Сороцькі та Немо Шелія. Михайло Штанкевич обійняв місце лівого півзахисника, а Руслан Луцик – правого і в атаці грав один Олександр Боженко.

Уже на старті матчу господарі зуміли проштовхнути м’яча у ворота "Ниви" після кутового, але арбітр взяття воріт не зафіксував, порахувавши, що був напад на теребовлянського голкіпера Віктора Ольхового. Однак футболісти "ОДЕКа" таки досягли свого. Після прострілу з правого флангу атаки м’яч потрапив у руку теребовлянцю Михайлу Штанкевичу і цього разу арбітр без вагань показав на "точку". Удар з пенальті Юрія Красномовця був точним (1:0). Не минуло й одного повного оберту стрілки годинника, як наші земляки відігралися. Сергій Полянчук робив навісну передачу зі штрафного і оборонець "ОДЕКа" Олег Кошка ударом головою зрізав м’яча у власні ворота (1:1).

Ще в одному моменті надійно зіграв теребовлянський кіпер Віктор Ольховий, який зумів вийти переможцем під час виходу суперника віч-на-віч. "Нива" теж не відсиджувалася в обороні. До завершення першого тайму Немо Шелія з 20-метрів пробив вище воріт, удар зі штрафного Сергія Полянчука парирував кіпер господарів. А після прострільної передачі того ж Полянчука з правого краю атаки, дальню стійку мав замикати Шелія, але грузина на мить випередив захисник, вибивши м’яча на кутовий.

На початку другого тайму "Нива" знову пропустила. З-під Михайла Штанкевича суперник зробив флангову передачу. В повітряній боротьбі Віктор Ковалик програв Павлу Таргонієву, котрий кивком головою направив м’яча під самісіньку штангу (2:1). Теребовлянці не стушувалися і зуміли перехопити ініціативу, яка в кінцеву випадку призвела до голу. І якщо після навісної передачі Полянчука м’яч дивом не залетів у ворота "ОДЕКа" – кіпер витягнув шкіряного з "дев’ятки", а удар Шелії після кутового прийняв на себе оборонець господарів, то наступним випад "Ниви" став результативним. Юрій Никеруй з лівого флангу відпасував між двома оборонцями на Руслана Луцика, той пройшов вздовж лінії штрафного майданчика і віддав пас на Ігоря Сороцького. Ігор не довго думаючи пробив по воротах. М’яч від стійки опинився у воротах (2:2). Ще раз Ігор Сороцький мав забивати після сольного проходу лівим краєм Немо Шелії. Грузин прострілив, а Сороцький завдавав удару. М’яч зрикошетив від оборонця "ОДЕКа" і летів у ворота, однак неймовірним чином кіпер господарів зумів згрупуватися та відвести загрозу. За кілька хвилин знову Ігор Сороцький опинився в епіцентрі подій. Після комбінації за участю Юрія Никеруя та Віталія Бодака, м’яч потрапив до Сороцького, який пробивав по воротах з розвороту, але і цього разу кіпер "ОДЕКа" зайняв правильну позицію і зумів потягнути складний удар.

А на останній, четвертій компенсованій хвилині до основного часу матчу стався доволі нелогічний гол. У боротьбі з опонентом Юрій Никеруй був першим на м’ячі. Суперник впав на нього і арбітр показав обом футболістам по жовтій картці і… призначив штрафний удар у бік теребовлянських воріт (очевидно, порахував, що Никеруй зіграв рукою). Пішла навісна передача, яку на дальній стійці замкнув, мабуть, найменший на зріст з гравців "ОДЕКа" Микола Коляда (3:2). Часу і сил, щоб відігратися в гравців "Ниви" уже не було…

Теребовлянська "Нива" у звітному матчі виступала в такому складі: Ольховий, Ковалик-к, Макогон, Сухецький, Полянчук, В.Сороцький, І. Сороцький, Шелія, Штанкевич (Ю. Никеруй, 60), Луцик (Бодак, 80), Боженко (Гарас, 90).

Цим поєдинком теребовлянська "Нива" завершила офіційні матчі в календарному 2017 році. Наші земляки завершили літньо-осінню частину сезону в аматорському чемпіонаті України на шостому місці, маючи в активі 8 очок після дев’яти зіграних поєдинків.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook