Про нас
увійти

"Нива" у меншості не змогла дотиснути "Скалу"

категорія: Футбол | дата: 30 10 2017

29 жовтня футбольний клуб "Нива" у вісімнадцятому турі Другої ліги на виїзді у Моршині зіграв у нульову нічию зі стрийською "Скалою".

Гостям трохи більше тайму довелося грати у меншості. У другому матчі поспіль "Ниві" вдалося не пропустити, але цього разу не пощастило із забитими голами.

Певні корективи у гру внесла погода. Моршин зустрів гостей з Тернополя сильним вітром та дощем. Але, як під замовлення, перед стартовим свистком дощ припинився, хоча поле добряче встигло намокнути. (цікаво, що одразу після фінального свистка дощ знову розпочався).

До слизького поля командам певний час довелося звикати, а тому стартові хвилини поєдинку майже нічим не запам'яталися. Відзначити можна навісну передачу Полюганича на дальню стійку, яку перервав Чорномаз.

Перший удар у напрямку воріт "Скали" відбувся приблизно через 15 хвилин після початку гри. Кохман відібрав м'яч у центрі поля та одразу ж відпасував у напрямку атакуючої трійки Гатала-Апанчук-Пришнівський. Перспективна атака завершилася ударом останньго, але м'яч звалився з ноги і пройшов повз ворота. Відповідь стриян була куди небезпечнішою. Цього разу уже господарі зусиллями легіонера Хагназарі відібрали м'яч на чужій половині поля та після короткої розпасовки на ударній позиції опинився Полюганич. В останній момент під удар підкотився Чорномаз, а тому він вийшов не таким сильним і Чопко легко заволодів м'ячем.

У середині тайму ініціативу на себе взяв Кохман, який увірвався у штрафний майданчик та завдав потужного удару низом. Воротар "Скали" зіграв невпевнено, але Гаталу, який був готовий розстріляти ворота, в останній момент випередив оборонець.

Били у напрямку чужих воріт Слоневський та Апанчук з розвороту, але обидва удари були неточними.

За десять хвилин до свистка на перерву тернополяни несподівано залишилися у меншості. Мороз зірвав прохід активного Полюганича і побачив перед собою другу жовту картку у цьому матчі, залишивши "Ниву" вдесятьох.

Чисельною більшістю суперники могли скористатися на заключних хвилинах першого тайму. Після подачі з кутового Гусак пробивав під поперечину, але на висоті був Чопко, який дивом зреагував.

Одразу ж по перерві найактивніший у складі "Скали" Полюганич завдавав дальнього удару — над поперечиною. Згодом прудкий іранець Хагназарі накрутив кількох оборонців, але влучив у свого ж партнера. Невдалим був і удар головою Подоляка після кутового. Також у ствір не влучили Баранов, який цілив у дальню шістку і знову ж таки Полюганич, котрому не вдалося закрутити м'яч у дальню дев'ятку.

Пожвавлення у грі "Ниви" прийшло з поверненням на поле Костянтина Пікуля, який тривалий час був поза грою через травму. Капітан намагався завести партнерів, але толкових моментів попереду, на жаль, не було. Відзначимо лише удар Гатали зі штрафного у руки воротарю та перспективний постріл Слоневського, який пройшов над поперечкою.

Зазначимо, що на останніх хвилинах в гру також увійшов Ігор Вонс, який пропустив кілька останніх матчів через перелом пальця. Відбулося довгоочікуване повернення і у "Скали". На поле вийшов кращий бомбардир стриян Гладкий. Він і став автором останнього моменту у цьому матчі, намагаючись закинути за комірець воротарю "Ниви". Щоправда, Чопко прочитав наміри форварда і не дозволив перекинути через себе.

Одне набране очко дозволило "Ниві" відірватись на три пункти від найближчого переслідувача — "Ниви-В", але водночас це завадило скоротити відрив від "Прикарпаття", яке тепер попереду на 11 балів.

Заключний матч у 2017-му році "Нива" проведе вдома проти останньої команди Другої ліги — "Арсенала-Київщини".

Друга ліга, тур 18

29 жовтня 2017, Моршин

"Скала" – "Нива" 0:0

"Скала": Білик, В. Кузів, Гусак, Подоляк Березовий, Заїченко (Намуйлик 75), Хагназарі (Сад 79), Маляренко (Білас 46), Мельник (Гладкий 85), Полюганич

"Нива": Чопко, Музиченко, Чорномаз, Касьяненко, Пріхна (Литовченко 83), Слоневський, Кохман (Вонс 88), Пришнівський (Пікуль 66), Гатала (Головачук 90+4), Апанчук, Мороз

Попередження: Мороз (21), Чорномаз (28), Гусак (45), Хагназарі (76), Подляк (82), Мельник (86)

Вилучення: Мороз (35, друга жовта), Мельник (90+3, друга жовта, з лави запасних)

Прес-служба футбольного клубу "Нива"

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook