Про нас
увійти

Теребовлянська «Нива» на класі перемогла ФК "Тернопіль-Педліцей"

категорія: Футбол | дата: 12 10 2017
Теребовлянська «Нива» на класі перемогла ФК

11 жовтня, завершився футбольний сезон у першій лізі чемпіонату Тернопільської області. Лідер – теребовлянська "Нива" – вигравши на виїзді у ФК "Тернопіль-Педліцей" (2:0), завершила сезон, так і не втративши в ньому жодного очка. У 18 матчах команда з Теребовлі здобула 18 перемог! 

Головний тренер ФК "Тернопіль-Педліцей" Андрій Івегеш у звітному матчі розташував своїх підопічних за схемою – 1х4х5х1. Юрій Чуба боронив ворота, Юрій Савка та Володимир Федак діяли у центрі захисту, Степан Римар – лівий захисник, Іван Шимчишин – правий. У центрі півзахисту грали – Сергій Лис, Андрій Романішин (діяли в опорній зоні), Роман Волохатий (піднападник), Володимир Подлецький – лівий півзахисник, Олег Роман – правий. І на вістрі атаки у тернопільської команди матч почав Денис Параїл.

Наставник "Ниви" Назар Козак розташував своїх підопічних на футбольному полі за схожою схемою. Місце у воротах зайняв Володимир Кравчук, капітан команди Віктор Ковалик і Павло Макогон сформували пару центральних оборонців, Андрій Сухецький грав в обороні зліва, а Сергій Полянчук – справа. У центрі півзахиснику діяли одразу троє гравців – Роман Гаврилюк (опорний), Тарас Червонецький та Ігор Сороцький (піднападники). Михайло Штанкевич обійняв місце лівого півзахисника, а Віталій Бодак – правого і в атаці грав один Святослав Дзядикевич.

Матч розпочався з голу у ворота ліцеїстів. Гості отримали право на кутовий. Михайло Штанкевич зробив навіс, а Святослав Дзядикевич ударом головою вколотив м’яча під поперечину (0:1).

Майже одразу після помилки Юрія Савки м’яч відбився від Ігоря Сороцького на поцілив у стійку. Господарі поля відповіли швидкою контратакою. Денис Параїл на швидкості втік від Павла Макогона, але переграти кіпера теребовлянської команди Володимира Кравчука форвард ФК "Тернопіль-Педжліцей" не зумів. Далі два небезпечних випади організували гості. Спершу після кутового м’яч відскочив до Сергія Полянчука і той з лінії карного майданчика потужно пробив, але цього разу надійно зіграв кіпер ліцеїстів Юрій Чуба. Ще в одному моменті Дзядикевич під гострим кутом вийшов віч-на-віч з голкіпером, однак поцілив лише у поперечину.

Гольовий момент мали і господарі. Лівий півзахисник Володимир Подлецький пройшов по флангу та зробив навісну передачу. Повітря в оборонців "Ниви" виграв Параїл, але його удар зумів парирувати Володимир Кравчук. А наприкінці першого тайму в одній з багатьох атак "Ниви", їхнього форварда Дзядикевича збив у карній зоні Савка і арбітр призначив пенальті. Капітан теребовлянців Віктор Ковалик ударом з "точки" був влучним (0:2).

Після перерви в складах обох команд пройшло чимало замін, як наслідок стрункість гри порушилася. Тим не менше команди таки шукали щастя біля воріт одна одної. У гостей близькими до взяття воріт були – Ігор Сороцький, який небезпечного пробивав головою після навісу зі штрафного Сергія Полянчука, та Віталій Бодак, котрий не реалізував чистий вихід віч-на-віч.

У ліцеїстів на хорошій позиції був Андрій Шевчук, який виграв позиційну боротьбу в свого опікуна Андрія Сухецького, однак сил на точний та акцентований удар тернополянину не вистачило. Також мав шанс відзначитися Іван Нога, який пробивав з кута штрафного майданчика, але цього разу надійно зіграв кіпер "Ниви" Віктор Ольховий.

Ця перемога стала для теребовлянської "Ниви" 18-ю у сезоні. Команда першість області завершилася з 100-відсотками набраних очок.  Більше того, колектив з Теребовлі найбільше в першій лізі забив голів – 88 та найменше пропустив – 10.   

***

ФК "Тернопіль-Педліцей" – "Нива" (Теребовля) – 0:2 (0:2)

11 жовтня. Тернопіль. Стадіон ТНПУ. 35 гл. +12 град.

Арбітр – Ігор Гарас (Бережани), асистенти – Андрій Стасюк (Ланівці), Ігор Брик (Чортків).

Делегат-спостерігач – Василь Заторський (Тернопіль).

ФК "Тернопіль-Педліцей": Чуба, Савка, Федак, Шимчишин (Чубатий, 88), Римар (Дорик, 65), Лис, Волохатий-к, Подлецький, Роман (Дутчук, 74) Романішин (Шевчук, 48), Параїл (Нога, 83).

"Нива": Кравчук (Ольховий, 46), Ковалик-к, Макогон, Полянчук, Сухецький, Бодак, Гаврилюк (Цьона, 73), Червонецький, І. Сороцький, Штанкевич (Оконський, 46), Дзядикевич (Боженко, 46).

Голи: С. Дзядикевич (2), В. Ковалик (41, з пен.).

Попереджений: Р. Гаврилюк (32).

Джерело: ФФТО

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook