Про нас
увійти

Тернопільська "Нива" не втримала перемогу над "Прикарпаттям"

категорія: Футбол | дата: 08 10 2017
Тернопільська

7 жовтня футбольний клуб "Нива" в п'ятнадцятому турі Другої ліги вдома розписав бойову нічию 3:3 з івано-франківським "Прикарпаттям".

Тричі господарі поля вели у рахунку, але гості щоразу відігрувалися. "Прикарпаття" догравало поєдинок у меншості, а арбітр протягом матчу показав аж 12 попереджень.

Для "Ниви" цей матч був по-своєму принциповим, адже двічі впродовж цього року "Прикарпаття" обігрувало тернополян на домашньому стадіоні у Вишнівці. При цьому "Нива" жодного разу не змогла забити у ворота франківців. У порівнянні з переможною грою у Коростені, тренерський штаб господарів зробив дві зміни. Дмитра Пріхну на правому фланзі оборони змінив Анатолій Чорномаз, а травмованого Ігоря Вонса — Віктор Шевченко.

Стартові хвилини матчу пройшли під диктовку тернополян у яких було велике бажання поквитатися за минулі невдачі. Двічі воротам Вульчина загрожував Олексій Литовченко. Спершу йому не вдався удар у падінні через себе, а згодом він пробив вище з-за меж штрафного майданчика. Вийти вперед "Ниві" вдалося завдяки стандарту. Метрів за 35 від воріт збили Володимира Пришнівського. До м'яча підійшов Богдан Слоневський і завдав потужного удару по центру, заставши зненацька воротаря "Прикарпаття" — 1:0.

Але радіти господарям довго не судилося. В одній із наступних атак рахунок вирівляв лідер гостей Ігор Худобяк, кивком голови замкнувши навісну передачу з лівого флангу — 1:1.

Після швидкого обміну голами, гра заспокоїлась і аж до заключних хвилин першого тайму особливих нагод відзначитися в обох команд не було. У "Ниви" можна відзначити небезпечний навіс Гатали на який ніхто з партнерів не відгукнувся. А також спроба виходу сам-на-сам Литовченка — воротар зіграв на випередження. Суперник одного разу неточно пробив головою після кутового.

А на останній хвилині тайму "Ниві" вдалося забити такзваний гол у роздягальню. Гатала відібрав м'яч у центрі поля, Нагорний в дотик віддав на хід Литовченку, який у боротьбі з захисником увірвався в штрафний майданчик та "більярдним" ударом від стійки вразив дальній кут воріт — 2:1.

Вдруге відігратися у цьому матчі прикарпатцям вдалося через десять хвилин після поновлення гри і у цьому моменті не обійшлося без долі фарту. Прошак видряпав м'яч у боротьбі з Кохманом та не роздумуючи пробив по воротах. М'яч, рикошетом від голови Мороза, влетів у сітку — 2:2. Але це був лише початок інтриги.

На 65-ій хвилині поєдинку "Нива" опинилася у чисельній більшості. Капітан "Прикарпаття" Боришкевич у центрі поля відверто відмахнувся від суперника за що отримав друге попередження. Зазначимо, що у першому таймі за некоректні висловлювання на адресу арбітра на трибуни відправили президента івано-франківської команди Василя Ольшанецького.

Майже відразу після епізоду з вилученням, "Нива" створила два дуже хороші моменти щоб знову повести у рахунку. Шевченко з вигідної позиції запустив м'яч набагато вище воріт, а за мить Нагорний дивом не влучив у площину після удару головою.

Втретє вийти вперед тернополянам вдалося завдяки пенальті. Гравці "Ниви" влаштували розпасовку у штрафному майданчику гостей, після чого воротар "Прикарпаття" Вульчин не за правилами зіграв проти Пришнівського. Одинадцятиметровий впевнено реалізував Слоневський — 3:2 і перемога, здавалось, дуже близько.

Проте фатальними для господарів стали останні хвилини основного часу. Капітан "Прикарпаття" Ігор Худоб'як до останнього поборовся на фланзі та заробив кутовий. Після першої спроби тернополяни відбились, але м'яч вийшов на аут. Після швидкого вкидання та подачі, Владислав Приймак виграв верхову боротьбу та вколотив м'яч у сітку — 3:3.

В заключні хвилини "Нива" намагалась всіма силами вирвати таку бажану перемогу, але натомість двічі наражалася на небезпечні контратаки суперника і якби не вдала гра на останньому рубежі Механіва, то "Прикарпаття" мало усі шанси поїхати додому з трьома очками.

Нічия у даному випадку аж ніяк не допомогла жодній з команд. "Ниві" не вдалося скоротити відрив від "Прикарпаття", що й надалі становить дев'ять очок, а франківці уже на чотири пункти відпустили вперед "Агробізнес". Саме проти волочиської команди у наступну неділю доведеться грати нашій команді.

Друга ліга, тур 15

7 жовтня 2017, Вишнівець

"Нива" – "Прикарпаття" 3:3

Голи: Слоневський (5, 73 пен.), Литовченко (45) — Худобяк (9), Прошак (55), Приймак (87)

"Нива": Механів, Чорномаз, Мороз, Нагорний, Музиченко, Слоневський, Кохман, Гатала (Дорі 81), Литовченко, Шевченко (Апанчук 86), Пришнівський (Головачук 90+2)

"Прикарпаття": Вульчин, Громоляк (Гуменюк 49), Прошак, Приймак, Бочкур, Бойко (Геник 85), Веприк (Кузьмин 46), Боришкевич, Конкольняк (Дитко 77), Януш, Худобяк

Попередження: Януш (21), Гатала (21), Кохман (22), Боришкевич (30), Громоляк (42), Бойко (44), Слоневський (54), Приймак (58), Вульчин (72), Худобяк (79), Шевченко (79), Пришнівський (83)

Вилучення: Боришкевич (65, друга жовта)

Прес-служба футбольного клубу "Нива"

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook